Met een groot gezelschap op wintersportvakantie

Op vakantie gaan met een groot gezelschap is hartstikke leuk en gezellig! Een wintersportvakantie wordt dan ook vaak als ideale vakantie gezien wanneer je met meerdere personen gaat. Toch vraagt een vakantie met meerdere personen om wat meer voorbereiding. Hoe vind je bijvoorbeeld DE juiste accommodatie en hoe regel je het vervoer? 

Stel minder eisen!

Logischerwijs zijn er meer eisen als je met meerdere personen op vakantie gaat. Iedereen heeft zijn eigen wensen en verwachtingen voor een vakantie. Probeer je liever te richten om de gezamenlijke interesses dan aan ieder zijn wensen. Dit kan dus zijn dat je maar moet afzien van een 5 sterren hotel en een groot vakantiehuis voor lief moet nemen. Of dat de bestemming misschien niet jouw eerste voorkeur heeft. Voor een fijne vakantie zul je moeten geven en nemen.

De vakantiebestemming

Leg alle bestemmingen waar interesse in is naast elkaar neer. Maak samen een lijst met de écht belangrijke punten van een vakantie. Dikke kans dat er kinderen meegaan bij een groot gezelschap. Eén van de belangrijke punten kan daarom zijn dat de bestemming kindvriendelijk moet zijn en kinderen zich niet gauw zullen vervelen. Let ook op de wintersport ervaringen van mensen. Zijn er nog onervaren mensen bij? Let er dan bijvoorbeeld op dat er voldoende mogelijkheden zijn waar zij kunnen wennen aan het wintersporten door bijvoorbeeld te selecteren op een bestemming met ook genoeg blauwe pistes. Willen jullie naast het wintersporten ook nog andere uitstapjes maken? Dan zijn de bezienswaardigheden in de omgeving ook iets om op te letten. Is er interesse in après-ski? Ook dit is iets waar je op kunt selecteren aangezien dit niet overal even bruisend is.

Boek op tijd de accommodatie

Hoe eerder eerder op zoek gaan naar de juiste accommodatie, des te ruimer het aanbod nog is. Met wintersporten is het vaak gezellig om met zijn allen een groot huis te huren. Hierdoor zijn jullie met elkaar samen én kunnen jullie de kosten delen waardoor de vakantie een stuk lager uitvalt dan wanneer je losse accommodaties moet boeken. Maar… Jullie zijn vast en zeker niet de enige die op zoek gaan naar een geschikte accommodatie voor meerdere personen!

Het aantal personen

Op websites zoals bijvoorbeeld Belvilla.nl kun je prima terecht voor een vakantiewoning voor meerdere personen. In de zoekfunctie kun je o.a. het aantal personen invoeren waarmee jullie op vakantie gaan.

Is er geen vakantiewoning beschikbaar voor het juiste aantal personen? Dan kun je er ook voor kiezen om meerdere accommodaties of kamers/appartementen te boeken. Kiezen jullie voor het laatste? Kijk dan of het mogelijk is om aangrenzende kamers te krijgen. Eventueel kun je dit als voorkeur opgeven zodat men er rekening mee kan houden.

Wel of geen huisdieren?

Wat voor onszelf altijd een heel belangrijk punt is bij het huren van een accommodatie, is of er huisdieren zijn toegestaan. Ons oudste kind is namelijk enorm allergisch voor honden. Hij zal vast niet de enige zijn, dus controleer ook of er in jullie gezelschap mensen zijn die hun hond zouden willen meenemen én of er mensen zijn met een allergie.

Het vervoer

Ook het vervoer is iets waar jullie over na kunnen denken. De meeste gezinnen zullen in eerste instantie met hun eigen auto op wintersport vakantie gaan, maar je kunt ook met zijn allen een touringcar huren bij een busbedrijf. Door een bus te huren, verdeel je wederom de kosten van het vervoer. Dit kan aanzienlijk gaan schelen t.o.v. allemaal losse auto’s. Let hierbij wel op dat je voldoende te doen hebt op je vakantiebestemming zodat je niet daar alsnog ter plekke een losse auto hoeft te huren. Dit is tevens niet enkel handig voor vakanties, maar ook voor familiedagen. Touringcarbedrijven organiseren ook wel eens busreizen voor bijvoorbeeld Kerstmarkten en andere leuke dagtochten!

Gaan jullie wel eens met een groot gezelschap op vakantie? Waar gaan jullie dan naar toe?

Foto’s © Shutterstock