17x Grote buitenspeeltuinen in Nederland

Het is lente en de zon laat zich steeds vaker zien. De ideale temperaturen om lekker samen er op uit te gaan. Extra lekker is het dan, wanneer je veel buiten bent en de kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Want als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb je dat als ouder zijnde ook. Voor sommige speeltuinen betaal je entreekosten en andere zijn helemaal gratis te bezoeken. We maakte een lijst voor je met grote speeltuinen in Nederland, waar jullie eindeloos buiten kunnen spelen.

Grote speeltuinen in Nederland

Speeltuin Vrouwenhof – Roosendaal

Een leuke grote speeltuin in Noord-Brabant vind je in Roosendaal. De speeltuin bestaat al sinds 1948 maar is altijd in ontwikkeling. In 2023 is er water speelgebied gecreëerd, waar kinderen in en rondom het water kunnen ravotten. Naast urenlang buiten spelen kun je er ook lekker eten bij het pannenkoekenhuis. Voor een bezoek aan de speeltuin betaal je entreekosten.

Lees ook eens: Urenlang buiten spelen bij Vrouwenhof in Roosendaal

’t Kwekkeltje – Rosmalen

Deze grote speeltuin, van 5000 vierkante meter, is al sinds 1993 geopend. Je kunt hier terecht vanaf april t/m oktober. De entree is gratis, maar een kleine bijdrage wordt zeker gewaardeerd en je krijgt er dan ook een hele hoop speelplezier voor terug. Ga naar de website voor meer informatie.

Speelpark de Splinter – Eindhoven

Dit grote speelpark in Eindhoven is gratis te bezoeken! Naast heel veel speeltoestellen worden er ook dagelijks activiteiten georganiseerd zoals: dammen en schaken, programmeren met LEGO en zijn er speciale themadagen. Vergeet ook zeker niet om badkleding en een handdoek mee te nemen als het mooi weer is, want ze hebben een leuk water speelgebied.

Lees ook eens: Gratis speelplezier bij Speelpark de Splinter in Eindhoven

Speeltuin de Klimbim – Waalre

Deze speeltuin in Waalre is 6000 vierkante meter groot! Je vindt er glijbanen, boomhutten, een speel kasteel, schommels en wippen, speelhuisjes en een kabelbaan. Er is zelfs een speciale kleuterhoek, voor de jonge spelende kinderen. Volwassenen kunnen in de speeltuin plaatsnemen rondom de speeltoestellen en genieten van koffie, thee of een ijsje. Voor de entree betaal je een kleine bijdrage en ook het drinken en een ijsje zijn heel vriendelijke geprijsd! Ga naar de website voor meer informatie.

De Pyramide van Austerlitz – Austerlitz

In het midden van ons land vind je grote speeltuin De Pyramide van Austerlitz. In deze speeltuin vind je vooral wat meer nostalgische speeltoestellen. Maar ook een paar toffe attracties zoals een zweefmolen, draaimolen en botsauto’s. De speeltuin is gratis toegankelijk. Voor de attracties dien je munten aan te schaffen waardoor je het zo duur kunt maken als je zelf wil. Ook is er een snackbar en restaurant voor een hapje en een drankje.

Deze speeltuin is midden in het bos gelegen. Combineer een bezoek aan deze speeltuin dan ook prima met een leuke boswandeling. En vergeet niet om op de Pyramide te beklimmen! Kinderen krijgen na afloop een tof diploma!

Lees ook eens: Pyramide van Austerlitz; grote speeltuin, attracties & wandelen

Speeltuin de Leemkuil – Nijmegen

Koop je ticket vooraf online en ga dan lekker spelen in speeltuin de Leemkuil in Nijmegen. Op het park kun je wat eten en drinken bij de horeca, of je kunt het zelf meenemen. Wanneer het mooi weer is kunnen kinderen er met water spelen, dus vergeet niet om badkleding en een handdoek mee te nemen. Verder staan er in de speeltuin veel verschillende speeltoestellen. Ga naar de website voor meer informatie.

Linnaeushof – Heemstede / grens Bennebroek

Deze speeltuin bestaat niet alleen uit speeltoestellen, maar ook uit attracties en een waterspeeltuin. Omdat het aanbod heel divers is, kunnen kinderen zich er uren vermaken. De tickets zijn dan ook wel een stukje duurder dan de andere entreeprijzen van de speeltuinen in deze blog. Voor het parkeren van je auto betaal je ook 8 euro. Je mag wel je eigen eten en drinken mee nemen het park in, maar je kunt er ook voor kiezen om daar wat te kopen. Ook het aanbod daarin is divers met verschillende verkooppunten over het park verspreid.

De waterspeeltuin is bij mooi weer erg in trek! Het leuke aan deze waterspeeltuin is dat er voor de kleinere kinderen ook gedeeltes zijn die ondieper zijn met sproeiers en andere water elementen. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Linnaeushof: De grootste buitenspeeltuin van Europa

Dierense speeltuin – Dieren

In deze speeltuin kunnen kinderen zich vermaken met water, zand en verschillende speeltoestellen. Ook worden er extra activiteiten aangeboden, zoals: stenen schilderen, een kleedjesmarkt of knutselactiviteiten rondom een thema. Vergeet niet om een handdoek en droge kleren mee te nemen, als je gaat spelen in deze speeltuin in Dieren! Ga naar de website voor meer informatie

Speelpark de Goudvis – Sint Maartenszee

Aan de Noord-Hollandse kust in Sint Maartenszee vind je een super leuk speelpark waar je zowel binnen als buiten je hart op kunt halen: Speelpark De Goudvis. Je vindt er onder andere een binnenspeeltuin van 2200 m2, een heerlijk ruime buitenspeeltuin en voor de ouders genoeg zitjes om even uit te rusten. 

Lees ook eens: Voel je als een vis in het water in Speelpark De Goudvis!

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

Speelpark de Swaan – Oudkarspel

Dit grote speelpark vind je in Noord-Holland en voor een bezoek betaal je net wat meer dan de meeste speeltuinen die in deze blog beschreven staan. Wanneer je gewoon met je gezin gaat, is het niet nodig om te reserveren. Het speelpark is ruim opgezet en je vindt er klimtoestellen, glijbanen, bootjes, schommels en air trampolines.
Ga naar de website voor meer informatie.

Speelland Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Wanneer je aan de Beekse Bergen denkt, denk je vaak gelijk aan het safaripark. Het gedeelte Speelland, wat naast het safaripark gelegen is, is ook zeker een bezoekje waard. Je moet hiervoor een apart ticket hebben en je kunt je hier zeker een ochtend of een middag vermaken. Je vindt er veel verschillende speeltoestellen en kleine attracties. Bij mooi weer kun je er ook heerlijk op het strand liggen en af en toe het water in gaan om af te koelen. Een bezoek aan Speelland Beekse Bergen is een afwisselend uitje wat leuk is voor jong en oud.
Lees ook eens: Dagje Speelland Beekse Bergen met dreumes en peuter

Hans & Grietje – Zeewolde

Heb je al wel eens van dit pannenkoekenhuis gehoord? Het is zeker een bezoekje waard, want het is echt een beleving. Vooral leuk om te bezoeken als je ook buiten kunt spelen. Aan het pannenkoekenhuis grenst een grote speeltuin met veel speeltoestellen. Bij mooi weer staat het spraypark ook aan, die direct aan het terras grenst. Vergeet ook zeker niet om een rondje binnen te lopen in het pannenkoekenhuis, want ook daar blijf je je verbazen! Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Pannenkoeken eten en spelen bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

pannenkoekenhuis-hans-grietje-zeewolde

Speeltuin Sint Vitusholt – Winschoten

Deze speeltuin heeft de zilveren prijs ontvangen van de ANWB voor leukste uitje in Groningen (2023). Je betaalt er een zeer vriendelijke toegangsprijs en kunt dan lekker komen spelen. Er is een apart gedeelte voor de kleinste kinderen en een aantal speeltoestellen zijn te gebruiken voor mindervaliden. Ga naar de website voor meer informatie.

De Flierefluiter – Raalte

Deze speeltuin is al vijf jaar op rij winnaar van het leukste uitje van Overijssel (goud) door de ANWB en mocht dan ook niet ontbreken in deze lijst met grote speeltuinen in Nederland. Je kan er leuk binnenspelen in de boerderij, maar ook heerlijk buiten. Je vindt er een skelterbaan, trampolines, een familieschommel en verschillende speeltoestellen. Er kan ook gespeeld worden met water en zand, wat de meeste kinderen natuurlijk helemaal fantastisch vinden. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Helemaal uit je bol bij Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte (Overijssel)

Het land van Jan Klaassen – Braamt

Deze buitenspeeltuin is maar liefst 30 duizend vierkante meter groot. Je vindt er verschillende speeltoestellen zoals de opvallende veertig meter hoge regenboogglijbaan, een kaboutertrein en een waterspeeltuin. Er zijn volop mogelijkheden om buiten plaats te nemen en toe te kijken hoe de kinderen zich vermaken. Buiten uitgespeeld? Je kunt er ook nog binnen spelen. Bij Het land van Jan Klaassen kun je ook overnachten. Dat overnachten kan in een eigen kampeermiddel, maar ook heel bijzonder: in een brandweerauto, een oude schoolbus, een helikopter, een vliegtuig, in een kasteel…. er is echt heel veel keus! Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook eens: Het Land van Jan Klaassen, een zeer grote speeltuin in Gelderland

Sybrandy’s Speelpark – Oudemirdum

Op dit park vind je meer dan 40 attracties en speeltoestellen. Met name kinderen van 3 tot 13 jaar kunnen zich hier uren vermaken. Je koopt voordeliger via Tripper een kaartje. Ga naar de website voor meer informatie.

Plaswijckpark – Rotterdam

Een park waar je de hele dag buiten kunt spelen! Het aanbod aan speelmogelijkheden is enorm groot en een kaartje kost dan ook meer dan 15 euro per persoon. Het park bestaat uit 3 gebieden: speelwijck, wandelwijck en dierenrijck. In speelwijck vind je ook een leuke havenspeeltuin, dus vergeet niet om zwemkleding mee te nemen als het mooi weer is! Daarnaast is er een ruim aanbod aan horeca.

Lees ook eens: Een heerlijk dagje spelen en spetteren in het Plaswijckpark in Rotterdam

plaswijckpark-rotterdam-speeltuin

Na het lezen van deze blog over grote speeltuinen in Nederland op zoek naar nog meer inspiratie om buiten te spelen? Lees ook eens deze artikelen:

© Opwegmetmama