We vierden een kinderfeestje bij Haasje Over in Dorst

Last updated:

Afgelopen week organiseerde we het kinderfeestje van onze dochter bij Haasje Over. In plaats van op een woensdag, vrijdag of in het weekend, besloten we haar feestje op donderdag te geven. Wat was dat een succes! Tijdens ons 3,5 uur durende bezoek zijn er slechts 2 andere families in de indoor speeltuin geweest. De kinderen hadden er alle ruimte om zich uit te leven en vlogen van de ene naar de andere kant en weer terug. Omdat we een tafel hadden bij de in-/uitgang, hadden we een goed overzicht over de speeltuin.

Een binnenspeeltuin in boerderijthema

Vanaf de parkeerplaats naar de binnenspeeltuin, loop je over een terras. De ingang van de binnenspeeltuin zit naast de campingwinkel. Zodra je de binnenspeeltuin instapt zie je direct het boerderijthema goed naar voren komen. Voor ons stond er een tafel klaar direct bij de in- en uitgang, wat ik zelf een fijne plek vind.

De speeltoestellen

Bij binnenkomst zie je als eerste de aparte Peuterzone. Deze zone zit direct aan een gedeelte met tafels en stoelen. Boven de ingang er van hangt een bord, wanneer kinderen deze raken met hun hoofd, zouden ze niet meer in deze zone mogen spelen. Ook kunnen kleine kinderen er niet makkelijk uit, omdat ze dan over een blok zouden moeten klimmen. De zone bestaat uit klimonderdelen, twee glijbaantjes, een ballenbak, wat losse speelelementen en puzzels die aan de muur hangen.

Peuterzone binnenspeeltuin

Naast de Peuterzone heb je een gedeelte waar kinderen met grote blokken kunnen bouwen. Aan de overkant daarvan staat eigenlijk het grote klimtoestel. In het grote klimtoestel vind je een ballenbak, trampoline, rodelbaan (waar je met zo’n sleetje vanaf kunt), hoge! glijbanen en echt heel veel uitdagende stukken om te klimmen en klauteren tot wel 8 meter de hoogte in! Er is ook een toren waarin je alleen de glijbaan kunt bereiken als je via de spinnenwebben omhoog klimt.

Zitplaatsen

Er zijn enorm veel zitplaatsen bij Haasje Over. Als eerste een gedeelte direct bij de in- en uitgang. Dat is het gedeelte waar wij altijd zitten en vanaf waar je een mooi overzicht hebt over de speeltuin.

Verder staan er beneden tussen de speeltoestellen ook nog enkele tafeltjes. Daarnaast zijn er ook nog heel veel zitplaatsen boven. De keren dat wij bij de binnenspeeltuin geweest zijn, was dit gedeelte dicht. Ik kan me voorstellen dat dit pas open gaat wanneer het enorm druk is, of wanneer er een groot feest gegeven wordt.

Binnenspeeltuin Haasje Over

Kinderfeestje

Voor het kinderfeestje van onze dochter kozen we voor het arrangement ‘Snacky’. Naast onbeperkt ranja, kregen de kinderen een zakje chips of een ijsje, friet met een snack en een snoepzak. Ook mocht onze dochter nog een cadeautje uitkiezen. Ze bieden bij Haasje Over verschillende arrangementen aan, ook zonder eten of juist uitgebreider met het versieren van een cakeje. Voor de wat oudere kinderen kun je ook kiezen uit Outdoor lasergamen!

Praktische informatie

  • Adres: Vijf Eikenweg 45, 4849 PX Dorst (nabij Oosterhout)
  • Bereikbaarheid: Haasje Over is goed bereikbaar en ligt op 5 minuten vanaf de a27. De binnenspeeltuin bevindt zich op het terrein van een camping.
  • Parkeerplaatsen: Je kunt bij aankomst op het terrein door de slagboom (van Haasje Over) rijden om bij de binnenspeeltuin te parkeren. Wanneer je bij Haasje Over binnen bent geweest en je parkeerticket laat zien, betaal je €1,00. Je kunt ook voor de slagbomen parkeren en dan een stukje lopen.
  • Reserveren: Omdat wij een kinderfeestje organiseerde bij Haasje Over, hebben we van te voren gereserveerd. Bij een normaal bezoek aan de binnenspeeltuin is het niet nodig om te reserveren.
  • Prijzen: Je betaalt er voor kinderen €7,- per dag. Volwassenen zijn gratis. Je kunt een stempelkaart nemen om te sparen voor een gratis bezoek.
  • Openingstijden: Bekijk de website voor de actuele openingstijden. Wat me wel opviel is dat Haasje Over (in vergelijking met andere binnenspeeltuinen) ruime openingstijden heeft, op sommige dagen namelijk tot 20.00 uur.
  • Eten & drinken: Qua drinken heb je er voldoende keuze. Er is een ruime keuze uit friet met een snack en sauzen. Mocht je liever wat anders eten dan is er de keuze uit: belegde broodjes, panini’s of een tosti. Echt iets gezond van een salade of een echte maaltijd, staat er niet op de kaart.
  • Toilet & verschoningsruimte: Er zijn voldoende wc’s aanwezig en ook een verlaagde kindertoilet. Een mogelijkheid om een luier te verschonen, vind je in de invalide wc.
  • Geschikt voor: Haasje Over geeft zelf aan dat de binnenspeeltuin geschikt is t/m 12 jaar. Wij zouden zeggen dat de binnenspeeltuin leuk is t/m 10 jaar. Natuurlijk vooral afhankelijk van hoe de kinderen zijn en in welke samenstelling je de binnenspeeltuin gaat bezoeken.
  • Belangrijk! Vergeet niet om sokken mee te nemen, deze zijn verplicht.

Nog meer inspiratie nodig in Noord-Brabant? Lees ook eens onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyrée