De hele maand oktober griezelen tijdens Halloween in de Julianatoren

De hele maand oktober is het weer tijd om te griezelen bij de Julianatoren. Zowel het decor als de shows zijn helemaal in het thema Halloween. Wij hebben bij een eerdere editie van dit evenement een kijkje genomen. In dit artikel probeer ik je een beeld te geven van wat je kunt verwachten bij het Halloween evenement bij de Julianatoren. 

Laatste update september 2021

Het Halloween evenement van de Julianatoren

Ieder jaar zijn er een hoop verschillende evenementen in de Julianatoren. Dit keer is het weer de beurt aan het Halloween evenement, waardoor het park op de hele maand oktober een héél klein beetje griezeliger is dan normaal.

Het griezelige decor

Door een groot gedeelte van de Julianatoren is het decor aangepast naar het thema Halloween. Aangezien het een pretpark is voor jonge kinderen, is het decor niet zo angstaanjagend als bijvoorbeeld bij Walibi. Het enige wat mijn zoon destijds écht spannend vond was het skelet van een piraat. Voor de rest kom je door het hele park strooibalen met pompoenen tegen.

De spookachtige shows

Niet alleen het decor, maar ook de shows en sommige attracties zijn helemaal aangepast aan dit thema. Zodra je het park binnenkomt, krijg een flyer met daarop de showtijden. Als je deze niet automatisch krijgt, vraag er dan even om. Hieronder zie je een voorbeeld van het foldertje in 2018. Een hoop van deze voorstellingen worden ook dit jaar weer gegeven, eventueel aangepast, en duren ongeveer 10 minuten per show.

Zoals altijd worden er diverse shows gegeven op de bekende podia. Je kunt bijvoorbeeld gezellig naar het Jul’s Griezelfeest welke aan het begin van het park te vinden is. Of je heupen lekker laten swingen bij Julia’s Halloween Dansles, welke vlakbij de helikopterattractie vrijwel achterin het park te vinden is.

Kinderen mogen sowieso verkleed komen en kunnen hun outfit showen op de Griezelcatwalk waarbij ze ook nog eens kans maken op leuke prijzen. Let op! De kinderen dienen een kwartier voor aanvang bij Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin te worden aangemeld bij het Torenpodium.

Ook het theater staat helemaal in het tegen van Halloween met het toneelstuk ‘De spoken van Griezelstijn‘. Tijdens dit toneelstuk gaan we vier iconen van de Julianatoren een groot Halloweenfeest organiseren. Alles lijkt goed te gaan, maar toch lijkt het feest bijna mis te gaan door de spoken van Kasteel Griezelstijn.. Uiteraard is het een toneelstuk voor kinderen en komt alles weer goed.

De attracties van het park

In de Julianatoren kunnen kinderen (en volwassenen) genieten van meer dan 60 verschillende attracties. Het pretpark is voornamelijk gericht op kinderen van 2 tot 12 jaar. Je kunt hier dan dus ook attracties vinden die echt voor de allerkleinste geschikt zijn, als de wat stoerdere waar een minimum lengte-eis voor geldt.

Hieronder zie je een aantal foto’s van de favoriete attracties van onze 4-jarige zoon.

Een prachtig uitzicht over de Julianatoren vanuit het Reuzenrad
Kabouterwonderland
Kabouterwonderland
Dino’s bekijken bij Dino’s Tour
Rondjes draaien in het Carrousel
Autorijden op de leuke Safaribaan
Misselijk worden in de Tollende Hoed
Hop paardje hop op de Paardenbaan
In de stoere Jul’s Rollerskates achtbaan
Vliegen in Jul’s Ballonvaart

Eet- en drinkfaciliteiten 

Er zijn een hoop verschillende eet- en drinkfaciliteiten te vinden in de Julianatoren. Voor een ieder zit er dus zeker wel iets lekkers tussen!

  • Je kunt bij Dino’s Cafetaria én bij Jul’s Cafetaria terecht voor een patatje met een snack erbij.
  • Trek in een broodje hamburger? Neem dan eens een kijkje bij de Hamburger Kiosk, waar je ook terecht kun voor een knakborst of braadworst.
  • Bij Jul’s La Venezia kun je een lekker ambachtelijk Italiaans ijsje halen. Aanrader!
  • Je kunt zelfs bij de Julianatoren een Oosterse maaltijd! Deze kun je halen bij Jul’s Thai Toko. Hier verkopen ze o.a. een nasi saté schotel maar ook loempia’s.
  • De lekkerste poffertjes en wafels kun je halen bij het Poffertjes Restaurant. Hier zit ook een indoor speeltuin bij in zodat je kinderen nog even lekker kunnen spelen terwijl jij nog een lekker bakje koffie kunt drinken.
  • Bij het Suikerspin Huisje én bij het Kaasteel kun je genieten van een heerlijke suikerspin, maar ook van popcorn of een lekker softijsje.
  • Aan het begin van de Julianatoren bevindt zich het Torenrestaurant met een zeer uitgebreid menu. Je kunt hier een lekker gebakje halen of een saucijzenbroodje, broodjes als een uitsmijter of een panini, complete menu’s als een satémenu, maar ook voor pannenkoeken en ijs. Het fijne is dat dit restaurant een groot aantal zitplaatsen binnen én buiten heeft.

Wat vind je trouwens van de leuke paddenstoelen tafeltjes en stoeltjes hieronder? Deze zijn halverwege het pretpark te vinden.

Handig om te weten over Halloween bij de Julianatoren

Tarieven: Kinderen t/m 1 jaar hebben gratis entree. Bezoekers vanaf 2 jaar betalen zowel online als aan de kassa € 25,- voor een ticket. Wanneer je met de auto bent vergeet dan niet om een parkeermunt te halen. Deze kost € 9,25 en kun je bij de kassa of het souvenirwinkeltje halen.

Ook handig om te weten: je kunt aan het begin van het pretpark een bolderkar lenen. Scheelt mooi weer wat gesjouw met spullen! Ik durf alleen niet te zeggen of je hier ook voor moet betalen..

Openingstijden: Het pretpark is geopend van 10.30u t/m 17.00u en het Torenrestaurant van 10.00u t/m 17.00u. Het wil wel eens voorkomen dat er op de dag zelf wordt besloten het pretpark langer open te houden.

Adres: Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn
Website: www.julianatoren.nl/pretpark/halloween

Mogelijk vind je de volgende artikelen ook interessant:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela