Menu
Attractieparken

Halloween bij de Julianatoren

Sinds afgelopen vrijdag 5 oktober 2018 is het weer tijd om te griezelen bij de Julianatoren. Zowel het decor als de shows zijn helemaal in het thema Halloween. Vandaag hebben wij een kijkje bij dit evenement genomen. In dit artikel probeer ik je een beeld te geven van wat je kunt verwachten bij het Halloween evenement bij de Julianatoren. 

De Halloween evenement van de Julianatoren

Ieder jaar zijn er een hoop verschillende evenementen in de Julianatoren. Dit keer is het weer de beurt aan het Halloween evenement, waardoor het park op 5, 6, 7 en 12 t/m 28 oktober 2018 een héél klein beetje griezeliger is dan normaal.

Het griezelige decor

Vergeleken met twee jaar geleden toen wij er waren, vond ik het decor dit jaar minder afschrikkend voor kleine kinderen dan toen. Het enige echt spannende vond onze zoon een skelet van een piraat wat je redelijk aan het begin van het park tegenkomt. Voor de rest kom je door het hele park strooibalen met pompoenen tegen.

De spookachtige shows

Niet alleen het decor, maar ook de shows en sommige attracties zijn helemaal aangepast aan dit thema. Zodra je het park binnenkomt, krijg een flyer met daarop de showtijden. Als je deze niet automatisch krijgt, vraag er dan even om of sla onderstaande foto even op. 😉

Zoals altijd worden er diverse shows gegeven op de bekende podia. Je kunt bijvoorbeeld gezellig naar het Jul’s Griezelfeest welke aan het begin van het park te vinden is. Of je heupen lekker laten swingen bij Julia’s Halloween Dansles, welke vlakbij de helikopterattractie vrijwel achterin het park te vinden is.

Kinderen mogen sowieso verkleed komen en kunnen hun outfit showen op de Griezelcatwalk waarbij ze ook nog eens kans maken op leuke prijzen. Let op! De kinderen dienen een kwartier voor aanvang bij Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin te worden aangemeld bij het Torenpodium.

Ook het theater staat helemaal in het tegen van Halloween met het toneelstuk ‘De spoken van Griezelstijn‘. Tijdens dit toneelstuk gaan we vier iconen van de Julianatoren een groot Halloweenfeest organiseren. Alles lijkt goed te gaan, maar toch lijkt het feest bijna mis te gaan door de spoken van Kasteel Griezelstijn.. Uiteraard is het een toneelstuk voor kinderen en komt alles weer goed.

De attracties van het park

In de Julianatoren kunnen kinderen (en volwassenen) genieten van meer dan 60 verschillende attracties. Het pretpark is voornamelijk gericht op kinderen van 2 tot 12 jaar. Je kunt hier dan dus ook attracties vinden die echt voor de allerkleinste geschikt zijn, als de wat stoerdere waar een minimum lengte-eis voor geldt.

Hieronder zie je een aantal foto’s van de favoriete attracties van onze 4-jarige zoon.

Een prachtig uitzicht over de Julianatoren vanuit het Reuzenrad

Kabouterwonderland

Dino’s bekijken bij Dino’s Tour

Rondjes draaien in het Carrousel

Autorijden op de leuke Safaribaan

Misselijk worden in de Tollende Hoed

Hop paardje hop op de Paardenbaan

In de stoere Jul’s Rollerskates achtbaan

Vliegen in Jul’s Ballonvaart

Eet- en drinkfaciliteiten 

Er zijn een hoop verschillende eet- en drinkfaciliteiten te vinden in de Julianatoren. Voor een ieder zit er dus zeker wel iets lekkers tussen!

 • Je kunt bij Dino’s Cafetaria én bij Jul’s Cafetaria terecht voor een patatje met een snack erbij.
 • Trek in een broodje hamburger? Neem dan eens een kijkje bij de Hamburger Kiosk, waar je ook terecht kun voor een knakborst of braadworst.
 • Bij Jul’s La Venezia kun je een lekker ambachtelijk Italiaans ijsje halen. Aanrader!
 • Je kunt zelfs bij de Julianatoren een Oosterse maaltijd! Deze kun je halen bij Jul’s Thai Toko. Hier verkopen ze o.a. een nasi saté schotel maar ook loempia’s.
 • De lekkerste poffertjes en wafels kun je halen bij het Poffertjes Restaurant. Hier zit ook een indoor speeltuin bij in zodat je kinderen nog even lekker kunnen spelen terwijl jij nog een lekker bakje koffie kunt drinken.
 • Bij het Suikerspin Huisje én bij het Kaasteel kun je genieten van een heerlijke suikerspin, maar ook van popcorn of een lekker softijsje.
 • Aan het begin van de Julianatoren bevindt zich het Torenrestaurant met een zeer uitgebreid menu. Je kunt hier een lekker gebakje halen of een saucijzenbroodje, broodjes als een uitsmijter of een panini, complete menu’s als een satémenu, maar ook voor pannenkoeken en ijs. Het fijne is dat dit restaurant een groot aantal zitplaatsen binnen én buiten heeft.

Wat vind je trouwens van de leuke paddenstoelen tafeltjes en stoeltjes hieronder? Deze zijn halverwege het pretpark te vinden.

Prijzen en openingstijden

Kinderen t/m 1 jaar hebben gratis entree. Bezoekers vanaf 2 jaar betalen bij een online ticket € 20,50 en aan de kassa € 22,50. Wanneer je met de auto bent vergeet dan niet om een parkeermunt te halen. Deze kost € 8,50 en kun je bij de kassa of het souvenirwinkeltje halen.

Ook handig om te weten: je kunt aan het begin van het pretpark een bolderkar lenen. Scheelt mooi weer wat gesjouw met spullen! Ik durf alleen niet te zeggen of je hier ook voor moet betalen..

Het pretpark is geopend van 10.30u t/m 17.00u en het Torenrestaurant van 10.00u t/m 17.00u. Het wil wel eens voorkomen dat er op de dag zelf wordt besloten het pretpark langer open te houden.

Ons Eindoordeel

Onze oudste zoon kijkt doordeweeks altijd Jul en Julia ’s morgens op televisie. Dagelijks moeten wij aanhoren hoe graag hij er weer naartoe wil. Vandaag was het dan eindelijk weer eens zo ver. Zoals altijd heeft ons kind, en wij dus ook, zich hartstikke goed vermaakt. Ook onze jongste van één jaar keek zijn ogen uit. Wederom is het een zeer geslaagde dag geweest en wij komen dan graag ook weer snel terug. Als wij dichterbij zouden wonen, hadden we ook zeker een abonnement op de Julianatoren genomen.

Ons eindcijfer: 8,5!

Julianatoren, tot snel weer!

 

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: