Menu
Attractieparken / Thuis / Uitjes & Activiteiten

Halloween vieren met kinderen: uitjes, activiteiten, knutselen en recepten

halloween-kinderen-activiteiten-uitjes-knutselen-recepten

Op 31 oktober is het Halloween, een feest dat ook steeds bekender in Nederland begint te worden. Er zijn dan ook meer dan genoeg leuke uitjes en activiteiten rondom dit thema te doen. In dit artikel heb ik een aantal attractieparken, andere leuke uitjes en activiteiten, knutselideeën, recepten, films en series op Netflix en leuke outfits en schmink ideeën voor je bij elkaar verzameld in het thema Halloween.

Ik heb geprobeerd de informatie zo actueel mogelijk te krijgen. Desondanks kunnen er vanwege de corona-maatregelen dingen toch anders zijn. Check daarom altijd van te voren voor alle zekerheid even de website van desbetreffend uitje!

Halloween met kinderen

Trick or treat! Dit zinnetje heb je vast en zeker wel eens gehoord. De traditie met Halloween is dat kinderen zich verkleden in een griezelig outfit en dan in het donker de buurt langs gaan om aan te kloppen bij de huizen die versierd zijn in het Halloween thema. Wanneer er wordt open gedaan, zeggen zij dit zinnetje waarbij zij een snoepje krijgen.

Veel kinderen vinden die bekend zijn met dit feest, vinden het leuk om te doen. Je griezelig verkleden én je daarbij in een andere rol wanen is natuurlijk prachtig. Een rollenspel is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van een kind. Fantasie is namelijk een belangrijke bouwsteen!

Attractieparken met Halloween als thema

In de maand oktober (en soms ook enkele dagen in november) zijn er een aantal attractieparken die je kunt bezoeken welke als thema Halloween hebben. Eén van de bekendste is de Halloween Fright Nights van Walibi. Deze gaan dit jaar helaas niet door. Gelukkig zijn er nog wel een aantal andere leuke pretparken waarbij Halloween wel door gaat!

DippieDoe verandert in DippieBoe! (Best)

Op 23, 24, 25, 30, 31 oktober & 1 november 2020 verandert Attractiepark DippieDoe in DippieBoe! Een spannend maar gezellig park in Halloweensfeer en geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Overdag zijn er diverse Halloween activiteiten. Zo kan je de spannendste Halloween monsters tekenen en een social-spookroute lopen waarbij je de leukste Halloween foto’s kan maken!

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook ons artikel: ‘Attractiepark DippieDoe, daar wil iedereen naartoe!

Halloween Days & Nights bij Attractiepark Toverland (Sevenum)

Attractiepark Toverland heeft rondom het thema Halloween de Halloween Days & Nights. Het verschil tussen de Days en Nights is dat de Halloween Days een evenement voor de hele familie welke overdag plaatsvindt. ’s Avonds verandert dit in de Halloween Nights welke een stuk enger is.

De Halloween Days zijn op: 9 t/m 11 oktober, 16 t/m 25 oktober, 30 oktober t/m 1 november en 6 t/m 8 november 2020. Klik hier voor meer informatie.

De Halloween Nights zijn op: 9 en 10 oktober, 16 t/m 18 oktober, 20 t/m 24 oktober, 30 en 31 oktober en 6 en 7 november 2020. Klik hier voor meer informatie.

Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn (Hellendoorn)

Tijdens de hele maand oktober is het Avonturenpark Hellendoorn veranderd in een griezelig Heksendoorn. Het evenement wordt dit jaar alweer voor de 20e keer georganiseerd. Kinderen t/m 11 jaar mogen verkleed én geschminkt naar het park toe komen.

Op 14, 17 en 24 oktober is het park langer geopend en zullen de dagen o.v.v. de weersomstandigheden afgesloten worden met een spectaculaire vuurwerkshow.

Let op! Op deze twee langere avonden start om 19.00 uur een horroravond waarbij een minimum leeftijd van 12 jaar wordt geadviseerd. Mocht je met jongere kinderen komen, houdt hier dan rekening mee.

Het park is tevens niet op alle dagen geopend, neem daarom van te voren even een kijkje op hun website voor de actuele openingsdagen en tijden.

Halloween in Bobbejaanland (Kasterlee, België)

Van 17 oktober t/m 8 november 2020 kun je ook bij onze zuiderburen naar een gaaf attractiepark in Halloween thema: Bobbejaanland. Zij hebben een drietal spookhuizen en vijf scarezones. Voor de allerkleinsten is er Ridder Muis.

Vinden je kinderen het wat eng? Dan kun je hen een Anti-Monster Amulet laten dragen zodat men weet dat je kind het niet prettig vindt als ze te dichtbij komen. Tevens mogen kinderen tot 12 jaar verkleed naar dit evenement komen.

Klik hier voor meer informatie en om kaartjes te reserveren.

Andere activiteiten rondom het thema Halloween

Behalve attractieparken zijn er nog veel meer locaties waar activiteiten in het thema Halloween worden georganiseerd. Een aantal leuke die ik ben tegengekomen heb ik hieronder voor je opgesomd.

Halloween op Landgoed Nienoord (Leek)

Ook het decor van Landgoed Nienoord verandert van 10 t/m 25 oktober 2020 in Halloween-thema. Tijdens deze dagen zijn er allerlei leuke griezelactiviteiten te doen zoals de ‘Verlaten boerderij’ en de ‘Spooky Zone’. En voor degene die het leuk vinden: op 30 oktober 2020 kun je ’s avonds komen Halloweenzwemmen!

Klik hier voor meer informatie.

Pompoenboerderij Onderdijk (Wevershoof)

Als er iets bij Halloween hoort dan zijn het wel pompoenen. Door heel Nederland heen vind je diverse pompoenboerderijen. Een hele leuke is Pompoenboerderij Onderdijk. Je kunt hier bijvoorbeeld ook leuke foto’s maken in Halloween thema. Een uitje welke erg leuk is voor de allerkleinsten.

Klik hier voor meer informatie.

Sjakies’ by night in het Sjakies’ Chocolademuseum (Middelburg)

Iets grotere kinderen kunnen op 3, 10, 17, 24 en 31 oktober 2020 naar Sjakies’ by night in het Sjakies’ Chocolademuseum vanaf 19.00 uur ’s avonds. Tijdens deze avonden moet je de weg door het donkere museum naar buiten zien te vinden zonder telefoon of zaklamp! Vind je dit te spannend? Dan kun je ook overdag komen wanneer het licht is al zou de ervaring dan natuurlijk wel anders zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Leuke ideeën om te knutselen voor Halloween

Door de huidige corona-maatregelen zijn er dit jaar helaas minder activiteiten op locatie te doen dan in andere jaren. Maar je kunt natuurlijk ook thuis aan de slag met leuke Halloween activiteiten! Hieronder vind je een aantal ideeën om te knutselen in Halloween thema met je kind(eren).

Halloween slinger

Om het feest Halloween een goed intrede in je woning te laten maken, is het leuk om een Halloween slinger te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stuk touw, papier, stiften en eventueel knijpers, lijm of nietjes. Knip griezelige figuren uit papier en versier deze. Maak ze vervolgens vast aan het stuk touw. Zie hieronder een leuk voorbeeld.

Tip! Mocht je ervoor kiezen om de afbeeldingen ook met knijpers te bevestigen, dan kun je dit steeds afwisselen met andere thema’s zodra het een voorbij is.

halloween-kinderen-activiteiten-uitjes-knutselen-recepten

Klik hier voor nog een leuke tutorial over hoe je zelf vleermuizen kunt maken als decoratie voor Halloween.

Halloween monsters van lege wc-rollen

Met lege wc-rollen kun je echt van alles maken! Zo ook Halloween monsters. Met papier, lint, wol, knopen, bladeren en wat je allemaal nog meer kunt verzinnen kun je de griezeligste creaties maken. Je kind zal hier wel even mee zoet zijn.

Halloween snoepdoosjes

Hoe leuk zou het zijn als je voor Halloweenavond zelf snoepdoosjes maakt welke je kunt uitdelen aan kinderen? Op de foto hieronder zie je enkele leuke ideeën hoe je dit zou kunnen maken. Wedden dat je kind er ook maar al te graag eentje zelf wil houden?

Klik hier voor nog meer leuke Halloween knutselideeën.

Halloween voor kinderen op Netflix

De volgende series en films op Netflix met als thema Halloween zijn geschikt voor jonge kinderen:

 • Halloween met Toet Toet Cory Carson
 • Supermonsters Save Halloween (eigenlijk valt bijna alles van Supermonsters wel in dit thema 😉 )

Voor iets grotere kinderen kunnen de volgende series en films ook leuk zijn:

 • Dolfje Weerwolfje (6+) van de boeken van Paul van Loon
 • Dummie de Mummie (6+) van de boeken van Tosca Menten
 • Heksen bestaan niet (6+)
 • Kippenvel (9+) van de boeken van R.L. Stine
 • De Griezelbus (9+) van de boeken van Paul van Loon

Griezelige Halloween recepten

Halloween koekjes

Koekjes bakken is altijd een leuk idee met kinderen! Althans, die van mij vinden het geweldig! Het is dan ook leuk om het eens in Halloween thema te doen. Gebruik hiervoor leuke Halloween koekjes uitstekers en versier deze bijvoorbeeld met Cookie Icing van Dr. Oetker.

Het recept wat ik zelf meestal gebruik voor koekjes is het volgende:

Ingrediënten:

 • 225 gram zachte roomboter (ongezouten)
 • 150 gram fijne kristalsuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 eidooier (voor in het deeg)
 • 300 gram bloem
 • klein beetje zout
 • 1 ei (voor het bestrijken van de koekjes)

Bereiding:

Doe de roomboter en suiker samen in een beslagkom en klop deze met een mixer romig. Vervolgens voeg je de eidooier toe en het vanille-extract en mix dit totdat alles goed is opgenomen. Daarna voeg je de bloem en een klein beetje zout toe en kneed het tot een stevig deeg.

Vervolgens maak je een rol van ongeveer 6 centimeter doorsnede en pak deze in in een stuk doorzichtige folie. Leg dit in de koelkast en laat het ongeveer 1 à 1,5 uur opstijven.

Hierna haal je de folie er af en snijd je plakken van ongeveer een cm dik. Je kunt de vormpje hier vervolgens uit steken. De koekjes leg je op een met bakpapier bekleed bakblik.

Laat de koekjes ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190 graden totdat ze goudbruin zijn.

halloween-kinderen-activiteiten-uitjes-knutselen-recepten

Halloween mini-pizza’s

Mijn kinderen vinden het prachtig als ze zelf hun eigen pizza’s mogen maken. Wij hebben thuis een pizzarette wat leuk is om te doen wanneer je wat meer tijd hebt. Hebben wij minder tijd, dan gaat het gewoon regelrecht de oven in! Ook met pizza maken kun je lekker je fantasie kwijt. Wat vind je van onderstaande Halloween pizza’s?

Je kunt je deeg zelf maken maar ook een grote rol kant-en-klaar pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt. Zelf druk ik met een beker of maatbeker (even afhankelijk van hoe groot ik de pizzastukjes wil hebben) een pizzabodem uit welke vervolgens belegd kan worden.

Halloween knakworstjes in bladerdeeg

Wat ik wel eens op Pinterest voorbij heb zien komen zijn Halloween knakworstjes in bladerdeeg. Deze heb ik nog niet gemaakt, maar het idee is me wel altijd bijgebleven. Er werden hiervoor gewone, lange knakworsten gebruikt. Vervolgens werd hier bladerdeeg (of croissantdeeg, wat je wil) omheen gedraaid alsof het een soort mummie moest worden. Erg leuk!

Ik heb de foto nog even opgezocht. Deze is van Keuken Liefde waarnaar de fotocredits dan ook gaan. Klik hier voor het recept en de bereidingswijze.

Halloween knakworst mummie

Halloween outfits voor kinderen & Halloween schmink

Mocht je met je kinderen gaan lopen op Halloweenavond of een leuke Halloween activiteit op locatie gaan doen, dan is het leuk om je kinderen in stijl te laten gaan. Denk hierbij aan een griezelige outfit en schmink.

Halloween schmink

Voor jonge kinderen kan subtiele Halloween schmink al spannend genoeg zijn! Denk bijvoorbeeld aan een spinnenweb op de wang of een stoere piraat.

Mocht je kind het leuk vinden, dan kun je ook voor volledige Halloween schmink gaan. Op Pinterest kun je enorm veel ideeën vinden. De onderstaande vond ik zelf wel erg gaaf.

halloween-kinderen-activiteiten-uitjes-knutselen-recepten-schmink

Toen wij vorig jaar naar de Spooky Days in Walibi zijn geweest, wilde mijn oudste zoon ook graag geschminkt worden. Hij koos hierbij voor een half geschminkt gezicht welke uiteindelijk toch wel enorm gaaf was al had ik er zo mijn bedenkingen bij:

Leuke Halloween outfits voor kinderen

Qua outfits kun je het natuurlijk ook zo gek maken als je zelf wil. Winkels waar je leuke Halloween outfits voor kinderen kunt kopen zijn o.a. de Action, H&M en de C&A.

Ook online kun je leuke outfits vinden op bijvoorbeeld Carnavalskleding.nl, Vegaoo.nl maar ook gewoon op Bol.com.

Ik heb zelf voor de kinderen bij de Xenos leuke pompoenemmertjes gekocht voor € 1,- per stuk. Leuke Halloween raamstickers heb ik bij de Zeeman gehaald waar ze trouwens ook leuk Halloween snoep verkopen zoals chocoladelolly’s.

halloween-kinderen-activiteiten-uitjes-knutselen-recepten-schmink

Ben je naast leuke Halloween activiteiten en uitjes op zoek naar nog meer leuke ideeën met kinderen in de herfst? Lees dan ook het artikel: ‘Betaalbare uitjes & (knutsel) activiteiten in de herfst met kinderen‘.

Foto’s © Pexels & Opwegmetmama.nl

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.