Halloween Spooky Days bij Walibi Holland

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland is een evenement waar je mij niet snel zult tegenkomen aangezien ik een eerste klas bangerd bent wat dat betreft. Toen ik hoorde van de Halloween Spooky Days geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, was ik toch wel nieuwsgierig en heb dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken. In dit artikel laat ik je weten of het naar mijn mening geschikt is voor deze leeftijdscategorie. 

Halloween Spooky Days

Dit jaar is het de eerste keer dat Walibi Holland een Halloween evenement organiseert die gezinsvriendelijk is en zich richt op kinderen van 6 t/m 12 jaar: de Halloween Spooky Days.

Aangezien ik totaal geen idee had van wat we konden verwachten, heb ik enkel mijn oudste zoon van 5 jaar meegenomen. Samen met een vriendin en haar drie kinderen in de leeftijden 5, 8 en 12 jaar ben ik hier naartoe geweest.

Tijdens de Halloween Spooky Days kun je net zoals op andere dagen gewoon in alle attracties.

Daysee, het gezicht van de Halloween Spooky Days

Het gezicht van de Halloween Fright Nights is Eddie de Clown met zijn puntige tanden. Uiteraard is voor de kindvriendelijke variant van dit evenement voor een ander gezicht gekozen: Daysee. Daysee is een kleurrijk portret die kinderen zeker niet zal afschrikken. De indruk die ik had is dat ze erg lief was voor kinderen en graag met hen op de foto wilde.

De Scare Zones

Er zijn een viertal Scare Zones tijdens de Halloween Spooky Days:

Scare Zone Pirate’s Cove

De eerste Scare Zone die wij betraden tijdens de Halloween Spooky Days was de Scare Zone Pirate’s Cove. Zoals de naam al weergeeft waan je je hier in en wereld van de piraten. Je zult hier o.a. Kapitein Haak tegenkomen, een aantal gekke piraten maar ook een waarzegger. Bij de waarzegger kun je je toekomst laten voorspellen en dit deed ze maar al te graag voor mijn zoon.

Dit gedeelte is naar mijn mening totaal niet eng voor kinderen. Wellicht wel heel even wennen. 😉

Scare Zone Firepit

De Scare Zone Firepit deed mij denken aan een soort Amerikaanse country gebied. Bij dit gedeelte zie je vooral wat onverzorgde mensen met zwarte tanden en kapotte en vieze kleding. Sommige van hen lopen met bijlen rond. Veel spannender als dat wordt het echter niet.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich in dit gedeelte laten schminken (tegen vergoeding) en kunnen ook meedoen aan enkele Amerikaanse spellen zoals een rodeostier (hier dienen kinderen echter minimaal 120 cm voor te zijn waardoor ik een zeer teleurgesteld kind had ;-)).

Scare Zone Campsite the Sunshine

Vanuit de Scare Zone Firepit loop je zo door naar de Campsite the Sunshine. In dit gedeelte ‘woont’ een familie die hun terrein openstelt voor bezoek. Je wandelt hier over een pad en komt langs diverse familieleden. Sommige lieten je hierbij wel schrikken. Ook was er een vrouw die een drol in haar handen had en aan ons vroeg of we iets waren verloren, heel goor dus.

Halverwege krijg je de keuze voor het korte pad waarbij je direct naar het einde gaat, of het lange pad. Mijn zoon wilde liever het korte pad doen. De anderen hebben voor het lange pad gekozen en gaven aan dat dit best wel eng was. De jongste kwam dan ook met haar handen op haar oren daar vandaan.

Het schijnt dat aan het eind iemand staat die nog een kettingzaag aanzet om je te laten schrikken. Echter zag deze persoon dat één van onze kinderen dus met haar handen op haar oren liep waardoor hij besloot dit niet te doen. Dit vind ik enorm positief! Er wordt tijdens dit evenement dus echt goed rekening gehouden met de kinderen en is het doel niet enkel om mensen bang te maken.

Ondanks dat de Halloween Spooky Days geschikt zou zijn voor jonge kinderen, voelde ik mij hier niet erg op mijn gemak om heel eerlijk te zijn. Dit gedeelte vond ik persoonlijk wat enger als de andere delen en zou ik afraden met kinderen onder de 5 jaar. 

In dit gedeelte mocht je tevens geen foto’s maken.

Spookhuis Spooky Manor

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een spookhuis genaamd Spooky Manor. Dit bevindt zich ook in de Scare Zone Firepit. Wij zijn hier zelf niet geweest dus ik kan je niet vertellen wat je hier kunt verwachten. Wel hoorden we diverse kinderen gillen, daar vanuit gaande verwacht ik wel dat het eng zal zijn. 😉 Voor het spookhuis moet je trouwens ook extra betalen.

Extra faciliteiten voor kinderen

Anti-monster badge

Aangezien Halloween voor kinderen best wel eng kan zijn, worden er aan het begin van het park tijdens de Halloween Spooky Days anti-monster badges uitgedeeld zodat zij niet benaderd zullen worden.

Mijn zoon heeft deze badge uiteindelijk niet opgehad en is diverse keren benaderd. Wel moet ik erbij zeggen dat ik het enorm vond meevallen! Jonge kinderen worden absoluut niet bang gemaakt maar juist eerder op een lieve manier benaderd. Zo had mijn zoon een draken-onesie aan en kreeg daar meerdere complimenten over. De jongste dochter van mijn vriendin had stoere regenlaarzen en een leuke jas aan waar ze ook meerdere keren positieve reacties van kreeg.

Anti-monster spray

Tegen een kleine vergoeding kun je ook anti-monster spray kopen voor je kind die de monsters op afstand zou moeten houden. Wij hebben dit niet gedaan. Wel zagen we kinderen die dit wel hadden gekregen. Zodra er een monster in de buurt kwam sprayde ze hiermee, en weg was het monster! Sommige kinderen renden bewust met de spray achter monsters aan.

Algemene informatie over de Halloween Spooky Days

De Halloween Spooky Days vinden overdag plaats tussen 10.00 tot 17.00 uur. Op bepaalde dagen zijn ook de Halloween Fright Nights welke starten om 18.00 uur. Dit jaar is het enkel morgen (zondag 27 oktober 2019) nog mogelijk om de Halloween Spooky Days te bezoeken.

Je betaalt voor deHalloween Spooky Days de reguliere entreeprijs en voor de Halloween Fright Nights betaal je meer. Voor de actuele prijzen kun je het beste op de website van Walibi Holland kijken.

Kinderen t/m 12 jaar mogen verkleed naar het park komen. Bij de Fright Nights is dit niet toegestaan!

Wat vonden wij er van?

De Halloween Spooky Days waren leuker dan ik had verwacht. Althans, ik had het enger verwacht. De Halloween Spooky Days zijn naar mijn mening dan ook uitermate geschikt om met het hele gezin te bezoeken. Ik had achteraf gezien ook wel spijt dat ik mijn jongste van bijna 2 jaar niet had meegenomen. Op de Scare Zone Campsite the Sunshine (en natuurlijk het spookhuis Spooky Manor) na, zijn de Scare Zones ook prima geschikt voor de allerkleinsten. Wij komen dan ook zeker  volgend jaar weer terug maar dan met ons complete gezin.

Het enige wat van mij wellicht nog iets meer had gemogen, was het thema in de rest van het park. Hier was zeker al wel aandacht aan geschonken, maar dit zou ook nog doorgewerkt kunnen worden in bijvoorbeeld eten en drinken.

Wist je dat Walibi Holland ook voor jongere kinderen een onwijs leuk attractiepark is? Lees ons artikel ‘Zeker doen: naar attractiepark Walibi Holland met een peuter en een kleuter‘ voor een indruk.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela