Happy Station Breda: 1500 vierkante meter aan Playmobil

Last updated:

Nieuwsgierig geworden door tips van andere, bezochten wij Happy Station Breda. Omdat dit in het Centraal Station van Breda zit, besloten we het uitje compleet te maken door er met de trein naar toe te reizen! De treinreis alleen al was voor onze zoon van twee jaar een feestje, maar Happy Station Breda ook. Bij Happy Station Breda kun je kijken naar mooie diorama’s gemaakt van Playmobil, waaronder een heel groot dorp met rijdende treintjes. Ook kun je er terecht voor de mooiste nieuwste, maar ook oudere Playmobil sets en enorm veel losse poppetjes, diertjes, kleding en accessoires. Er zijn ook tafeltjes waar de kinderen met Playmobil kunnen spelen. Tegen betaling kun je het museum bezoeken en daar een speurtocht doen. Voor Playmobil fans is Happy Station Breda een must om te bezoeken.

Happy Station Breda, een budgetvriendelijk uitje

Happy Station Breda is geopend in 2015 vanwege een project door stichting Happy. Ze hebben niet als doel om winst te maken, maar staan voor verbroedering en vinden het mooi om alle lagen van de bevolking en alle nationaliteiten positiviteit te kunnen brengen. De winkel met diorama’s, het Playmobil dorp en de speeltafel zijn dan ook gratis te bezoeken. Alle sets en poppetjes, diertjes en alle andere losse onderdelen worden verkocht voor lagere prijzen dan in de winkel. Wil je het museum in en daar een speurtocht doen? Hier vragen ze een kleine bijdrage voor van €3,50 per persoon.

Playmobil stad en diorama’s

De winkel heeft twee ingangen, één vanuit binnen in het centraal station en één vanuit buiten. Je stapt bij beide ingangen gelijk in de wereld van Playmobil. Kinderen kunnen hun ogen uitkijken bij de diorama’s met verschillende thema’s. In de grote Playmobil dorp rijden ook treintjes rond die kinderen zelf aan kunnen zetten door op de knop te drukken en de huisjes zijn mooi verlicht. Eén van de doelen van Happy Station Breda is dan ook bewonder en verwonder!

Verkoop

In de winkel vind je enorm veel sets van Playmobil. Ook kun je in de webshop een bestelling plaatsen en deze afhalen in de winkel. Er werd aangegeven dat Playmobil hier tegen lagere prijzen wordt verkocht dan in andere winkels. Populaire Playmobil sets zijn Wild Life, Action, City Life, Famili Fun, Fairies, Knights, Princess, Super4, City Action en Country. Van deze thema’s vind je genoeg in de winkel. Ben je op zoek naar iets specifieks? De medewerkers helpen je graag!

Naast nieuwe sets kochten we er zelf een tweedehands brandweerauto, die nog wel compleet in de doos zat. Daarbij kochten we los nog extra brandweer poppetjes. Het aanbod aan losse onderdelen is echt gigantisch. Niet alleen losse poppetjes, maar ook echt losse onderdelen van poppetjes zoals armen, benen en haren. Daarnaast veel dieren, maar ook accessoires zoals kledingkasten en een buggy om sets die je al hebt completer te maken of uit te breiden.

Museum en speurtocht

Voor € 3,50 per persoon (kleine kinderen zijn gratis) kun je ook het museum in en daar een speurtocht doen. Hier gaan we nog een keer voor terug met onze dochter van 6, want die zal dat vast leuk vinden!

Goed om te weten

  • Bereikbaarheid: Happy Station Breda zit in het Centraal Station van Breda, waardoor je er dus perfect naar toe kunt reizen met het openbaar vervoer. Je kunt naar binnen via het Centraal Station of via buiten.
    Gravinnen van Nassauboulevard 4 in Breda
  • Openingstijden: De winkel wordt gedraaid door vrijwilligers. Houd hun Facebook-pagina in de gaten, want daar communiceren ze als ze helaas niet open kunnen gaan (bijvoorbeeld in en rondom vakanties en feestdagen). In principe zijn ze open op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
  • Prijzen: De winkel met het Playmobil dorp, de diorama’s en de speeltafel zijn gratis te bezoeken. Voor het museum en de speurtocht betaal je €3,50 (gratis voor kinderen tot 5 jaar).
  • Wat wij er van vonden: Happy Station Breda is een leuk uitstapje waar je je zeker een uurtje kunt vermaken. Of je kinderen nou fan zijn van Playmobil of niet, toch zullen ze zich verwonderen over het aanbod aan sets, losse onderdelen en de tentoonstelling. Het is vooral leuk als je het combineert met een bus- of treinreis. Het leuke is dat je dan echt een doel hebt om naar toe te gaan. Zo waren we toch leuk een middagje weg.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor uitstapjes? Laat je inspireren:

Foto’s © Opwegmetmama – Nyree