Menu
Attractieparken / Nederland / Uitjes & Activiteiten

Dit is waarom je juist een pretpark in de regen zou moeten bezoeken!

Een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn, de kinderen hadden zich erop verheugd, de datum stond in de agenda en er werd al afgeteld. Helaas leek Buienradar roet in het eten te gooien, dus we stonden voor de keuze: niet gaan en de kinderen flink teleurstellen of gaan en het positief bekijken (ieder nadeel heeft immers een voordeel, misschien wel meer!). Met regenjassen aan vertrokken we en daar vonden we samen met de kinderen een flink aantal voordelen van een dagje pretpark op een regenachtige dag.

De voordelen van een pretpark op een regenachtige dag

Je bent héél snel binnen

Met jengelende kinderen in de brandende zon op een parkeerplaats en vervolgens in een enorme rij voor de kassa. Ik word daar niet blij van en het doet een flink beroep op mijn humeur en positiviteit. Dat heeft altijd direct weerslag op mijn kinderen en als we na een lange tijd dan eindelijk het pretpark in kunnen moeten we eerst weer even allemaal letterlijk en figuurlijk afkoelen voordat het plezier kan beginnen. Zo ging het niet op deze regenachtige dag. We konden heel dichtbij de ingang parkeren en vrijwel direct doorlopen. Zo begonnen we fris en fruitig aan deze dag in Hellendoorn. Geen tijdsverlies en dus de hele dag om te genieten waarvoor we gekomen waren.

Er staan geen rijen bij de attracties

Onze oudste dochter was een paar weken geleden met school naar Avonturenpark Hellendoorn geweest. Onze durfal had overal in gewild, maar daar was toen de tijd helaas niet voor, de rijen op die dag hadden veel tijd gekost. Ze hoopte daarom dat ze de attracties De Rioolrat en De Tornado vandaag kon proberen. Dat lukte zeker. Door de nauwelijks aanwezige rijen huppelden mijn kinderen van de ene attractie naar de andere. Het bordje ‘Vanaf hier is het nog ongeveer 60 minuten wachten‘ deed ons beseffen wat een geluk we eigenlijk hadden met deze dag. Alle attracties zijn meerdere keren uitgeprobeerd en we hadden alle tijd om als gezin rond te lopen en rustig op elkaar te wachten. Op deze manier heb je echt waar voor je geld.

Je hebt goed overzicht

In ons gezin met vier dochters voel ik me soms net een schapendrijver: ‘Waar zijn ze allemaal, zijn ze allemaal in orde, is er niemand zoek?’ Dat maakt een vol pretpark voor mij niet altijd even ontspannend. Ook al zijn de oudste drie zelfstandig genoeg om zelf rond te kunnen lopen, ik wil toch nog graag een beetje overzicht. Daarbij vindt onze jongste de attracties nog veel te eng en willen we ook haar de nodige aandacht geven door samen in het Avonturenrad of de Draaimolen te gaan. Dat kan op een dag als deze prima, je vindt elkaar allemaal snel weer terug en er zijn genoeg plekken vrij op het terras om een vaste plek af te spreken. Dat maakte deze dag voor mij ook lekker ontspannend.

Je kunt alle voorstellingen bekijken

In een pretpark als Hellendoorn zijn regelmatig voorstellingen te zien. Op een warme dag heb je het vaak na één voorstelling wel gezien, maar als het dan tóch wat minder goed weer is het fijn om er meer te bezoeken met je kind. Hellendoorn heeft op dit moment de volgende voorstellingen:

  • Kareltje en Jasmijn Kareltje is een vrolijke kok vol rare grappen. Samen met Jasmijn ( en in deze voorstelling tante Loes ) runt hij het hotel. Dat gebeurt op een hilarische manier.
  • Baba en Bella Baba en Bella, de parkmascottes, wonen in ”De Berenboom.”Ze beleven de leukste avonturen. Iedere dag zijn er Meet en Greets en wordt er geswingd op de Berendans!
  • High Dive stunt show Niet binnen, maar zeker de moeite waard om je paraplu voor op te steken. Duik in de wereld van stoere ridders, ongelooflijke hoogtes en gevaarlijke stunts. ‘De Drakenridders’ is een spannende show voor de hele familie, je zit met open mond te kijken. Lukt het om de kroon van de bodem van de gracht te halen?
  • Heksendoornshow (binnenkort) Och jee, wat doet Kareltje nu?! Odelia en Jasmijn hebben hem nog zo gewaarschuwd. Zou het allemaal goedkomen? Binnenkort tijdens Heksendoorn!

Waterattracties? Nat word je toch al!

Je kapsel en je make-up moet je op zo’n dag maar even vergeten. Nat ga je namelijk toch worden, het is niet anders. Dus niets houdt jou tegen van die leuke waterattracties als de Sungai Kalimantan (een raftingboot waarmee je met je gezin over een woeste rivier vaart), de Wild Waterval (duik omlaag met je boot van de waterval) of de Jungleboot. De foto’s die bij deze attracties worden gemaakt sla je gewoon even een keer over als je make-up op je wangen is terechtgekomen. Als je maar lol hebt!

Na regen komt zonneschijn

Buienradar en andere apps zien er meestal negatiever uit dan het in werkelijkheid is. Als je eenmaal buiten bent ontdek je vaak dat het zelden een hele dag regent en dat het tussen de buien door heerlijk is om in de buitenlucht te zijn. Frisse lucht is gezond voor jou en je kinderen. Het meest positieve punt van regen: na regen komt zonneschijn! En anders ga je gewoon nog een keer naar het pretpark, want zonnig weer heeft weer andere voordelen.

Een nadeel van een pretpark op een regenachtige dag

We hebben deze dag één nadeel ontdekt van een regenachtige dag in het pretpark: een aantal attracties waren gesloten vanwege de regen. De Superglijbaan was te nat en ook het Slidepark was gesloten. Een goede reden om op een zonnige dag een keer terug te gaan en daar uitgebreid van te gaan genieten.

De regenverzekering van Avonturenpark Hellendoorn

Wat erg uniek is aan Avonturenpark Hellendoorn is dat zij een regenverzekering aanbieden voor maar € 2,- per ticket. Als er dan op de dag van bezoek tussen 10.00 en 16.00 uur meer dan 4 mm regen is gevallen per vierkante meter, dan ontvang je een gratis toegangskaart op een andere dag in hetzelfde seizoen.

Let op! Je kunt de regenverzekering tot 12.00 uur afsluiten bij de entreekassa vóórdat je het park betreedt.

Meer over Hellendoorn

Openingstijden

Avonturenpark Hellendoorn hanteert verschillende openingstijden afhankelijk van de dag waarop je gaat. Voor de actuele tijden verwijs ik je dan ook graag naar hun openingskalender.

In de zomervakantie is het park, op de Zinderende zomeravonden na, geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

Let op! Op de website staat wel vermeld dat in deze periode de eindtijden kunnen variëren o.b.v. aantal bezoekers en weersomstandigheden. De actuele tijden zullen op de informatieborden in het park worden aangegeven.

Tarieven

De volgende entreeprijzen worden gehanteerd:

  • Kinderen t/m 2 jaar: gratis
  • Vanaf 3 kaar: online prijzen vanaf € 15,50 (aan de deur € 24,50).

Tip! Koop je kaartje online voor de laagste prijs. Ook op websites als Ticketveiling kun je goedkoper aan kaartjes komen.

Adresgegevens

Het adres voor je navigatiesysteem is:

Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Parkeren kost € 7,- per auto.

Binnenkort: Heksendoorn

De hele maand oktober is Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn. Kom lekker griezelen, gillen en avonturen beleven. Dit populaire Halloween evenement wordt in oktober alweer voor de 19e keer georganiseerd in Hellendoorn. Op 19 en 26 oktober zijn er spannende Heksendoornavonden. Op het park zijn vanaf 17.00 uur vriendelijke griezels te vinden die de avonden lekker spannend maken. Deze dagen zijn van 10.00 uur tot 20.00 uur te bezoeken.

Wat wij van deze dag vonden

Zoals je hebt gelezen hadden we, ondanks en dankzij de regen, een heerlijke dag. We hebben alle attracties kunnen uitproberen. Over een tijdje gaan we terug om de voor- en nadelen van een dag pretpark in de zon te onderzoeken. Dan willen we ook graag het Slidepark uitproberen. De sfeer op het park is prettig, het park oogt kleurig en overzichtelijk. Medewerkers zijn positief en vriendelijk. Wij zijn nog niet uitgekeken op dit park en hopen het snel weer te kunnen bezoeken.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Johanne

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.