10x uitstapjes in de herfstvakantie 2019

Voor het zuiden van ons land is de herfstvakantie inmiddels begonnen. Zoals in iedere landelijke schoolvakantie zijn weer genoeg leuke dingen te doen in deze periode voor kinderen. 31 oktober 2019 is het ook weer Halloween dus het zal je dan ook niet verbazen dat een hoop uitjes met dit thema te maken zullen hebben. De leukste uitjes voor in de Herfstvakantie heb ik voor je op een rijtje gezet. 

  • De herfstvakantie is voor regio noord van 19 t/m 27 oktober 2019.
  • De herfstvakantie is voor regio midden van 19 t/m 27 oktober 2019.
  • De herfstvakantie is voor regio zuid van 12 t/m 20 oktober 2019.

Avonturenpark Hellendoorn verandert in Heksendoorn

Tijdens de hele maand oktober (t/m 27 oktober 2019) is het Avonturenpark Hellendoorn veranderd in een griezelig Heksendoorn. Het evenement wordt dit jaar alweer voor de 19e keer georganiseerd. Kinderen t/m 11 jaar mogen verkleed én geschminkt naar het park toe komen.

Op zaterdag 19 en 26 oktober is het park langer geopend en zullen de dagen o.v.v. de weersomstandigheden afgesloten worden met een spectaculaire vuurwerkshow.

Let op! Op deze twee langere avonden start om 19.30 uur een horroravond waarbij een minimum leeftijd van 12 jaar wordt geadviseerd. Mocht je met jongere kinderen komen, houdt hier dan rekening mee.

Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 3 jaar kun je online een kaartje kopen vanaf € 16,50. Aan de reguliere kassa kost een kaartje € 24,50. Het is dus raadzaam om een kaartje online te kopen mits mogelijk.

Het park is tevens niet op alle dagen geopend, neem daarom van te voren even een kijkje op hun website voor de actuele openingsdagen en tijden.

De KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen van 14 t/m 27 oktober 2019 in de huid kruipen van een echte radiomaker. Op een leuke interactieve manier maken zij kennis met de ontwikkeling van de wereld van de radio én mogen ze ook zelf meedoen aan leuke activiteiten. Zo kunnen zij hun eigen jingle inspreken, het radionieuws presenteren maar ook aan de slag als een radio DJ! Ook leuk om te weten: tijdens dit evenement kun je tussen 14.00 en 18.00 uur live luisteren naar de Efteling Kids Radio waarbij je ook nog eens kans maakt op entreebewijzen voor de Efteling.

Het Beeld en Geluid in Hilversum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 9,50. Vanaf 13 jaar betaal je € 17,50. Gratis entree met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

Bekijk ook ons artikel ‘Beeld- en geluidmuseum in Hilversum‘ om een indruk te krijgen van dit museum. Dit museum is volgens ons een grote aanrader om te bezoeken met jonge kinderen!

Foto © Beeld en Geluid

Nieuw in Walibi: Halloween Spooky Days voor kinderen vanaf 6 jaar

Sinds dit jaar heeft Walibi Holland naast de bekende doodenge Fright Nights ook een variant voor kinderen vanaf 6 jaar: de Halloween Spooky Days. Dit evenement start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Om 18.00 uur starten de Fright Nights. Doordat het overdag is, is het natuurlijk al wat minder eng! Daarnaast zijn ook de karakters aangepast op de jongere leeftijden. Er zijn drie griezelzones: Pirate’s Cove, Firepit en Campsite the Sunshine. De rest van het park is griezelvrij.

Kinderen t/m 12 jaar mogen verkleed én geschminkt naar de Spooky Days komen (dit geldt niet voor de Fright Nights!).

Ook fijn om te weten: bij de entree worden anti-monster badges uitgedeeld. Wanneer je kind deze op heeft, ben je er zeker van dat er geen griezels op je kind afkomt. Vindt je kind het desondanks toch nog een beetje eng? Dan kun je ook tegen een kleine prijs anti-monster spray kopen. 😉

Een kaartje voor de Halloween Spooky Days kost € 27,50. Wil je ook naar de Halloween Fright Nights? Dan heb je een kaartje vanaf € 36,50 afhankelijk van de dag waarop je gaat.

Dino’s veroveren het attractiepark Duinrell!

Maar liefst 21 verschillende dinosaurussen hebben afgelopen dinsdag 1 oktober 2019 het pretpark Duinrell veroverd. Zij hebben zich echter door het hele park verstopt! Als je stil bent, kun je ze horen.. Durf jij net als een echte ranger uit Jurassic Park op zoek te gaan naar deze dinosaurussen? Daarbij maak je ook nog eens kans op een weekendje Duinrell!

In de maand oktober hanteert Duinrell verschillende openingstijden, afhankelijk van de dag waarop je komt. De attracties sluiten tussen 16.00 en 18.00 uur, en het Tikibad sluit tussen 21.30 en 22.00 uur. Neem voor de actuele tijden op de dag waarop je wil gaan, even een kijkje op de website van Duinrell. Hetzelde geldt voor de entreeprijzen waarbij je online tevens een stuk goedkoper uit bent dan wanneer je aan de kassa je kaartje koopt.

Lees ook ons artikel ‘Dinosaurussen veroveren Duinrell in oktober 2019‘ en krijg een indruk van dit leuke evenement.

Safari Bricks in the Zoo

In de Burgers Zoo in Arnhem sta je van zaterdag 5 oktober t/m zondag 27 oktober 2019 oog in oog met maar liefst 40 verschillende dieren helemaal gemaakt van LEGO.  Zo kun je er een olifant tegenkomen van 3,7 meter lang, 1,54 meter breed en 2,5 meter hoog! Een te gek uitje voor de LEGO liefhebbers onder ons.

Kinderen t/m 3 jaar hebben vrij entree. Voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar betaal je € 19,50 voor een kaartje. En vanaf 10 jaar kost een kaartje € 22,50. Dit zijn de prijzen wanneer je online je kaartje bestelt. Wanneer je je kaartje aan de kassa koopt, betaal je een euro per kaart meer.

Burgers Zoo is tijdens dit evenement dagelijks geopend van 9.00u t/m 18.00 uur. Vanaf 28 oktober 2019 gaat het winterseizoen in waardoor het park om 17.00 uur zal sluiten.

Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum

Zijn jouw kinderen helemaal van treinen en al helemaal van de animatieserie Chuggington? Dan bof je deze herfstvakantie! Van 18 oktober t/m 22 oktober 2019 organiseert het Spoorwegmuseum in Utrecht namelijk de Chuggington doe-dagen. Wat valt hier o.a. te doen? Allereerst natuurlijk lekker spelen met Chuggington speelgoed op het speelkleed en -tafels. Daarnaast mag een te gekke toneelstuk ook niet ontbreken en kun je zelf meedoen aan een musicalles. Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook nog een rondje mee met de treinendraaimolen. Moe van al dit leuks? Rust dan uit in de Chuggington bioscoop. Ofwel, je zult je hier niet vervelen tijdens dit leuke evenement!

Tijdens dit evenement dient er ook voor kinderen t/m 3 jaar betaald te worden (normaliter zijn zij gratis). T/m jaar kost een kaartje € 5,- per persoon en vanaf 4 jaar bedraagt de entreeprijs € 17,50. Met een museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart heb je gratis entree.

Het museum is tijdens schoolvakanties alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Halloween in de Julianatoren

Zoals ieder jaar is er in de Julianatoren het Halloween evenement. Dit jaar kun je t/m 27 oktober 2019 komen griezelen in de Julianatoren. Kinderen mogen verkleed komen en kunnen hun outfit showen op de Griezelcatwalk waarbij ze ook nog eens kans maken op leuke prijzen. Ook kun je gezellig naar het Jul’s Griezelfeest, naar het Griezeldoolhof, het loopspookhuis Zanzibar, naar de Dino en Dina Halloweenshow en de griezelige show van Cas de Ranger.

Online tickets voor kinderen vanaf 2 jaar bedragen € 17,50 per stuk wanneer je ze op datum koopt. Aan de kassa betaal je € 25,-. Het park is geopend van 10.30u t/m 17.00u.

In het artikel Halloween in de Julianatoren kun je lezen wat wij vorig jaar van dit evenement vonden.

DinoAdventures in Dierenpark Amersfoort

Van 12 t/m 27 oktober 2019 kunnen kinderen op expeditie tijdens de DinoAdventures in Dierenpark Amersfoort onder leiding van een dinoranger. Er is dit jaar een onderscheid gemaakt in een gewone DinoAdventures welke geschikt is voor het hele gezin, en een DinoAdventures Extreme voor de echte durfals! De expeditie duurt ongeveer 20 minuten.

Je kunt tijdens dit evenement dagelijks het park bezoeken tussen 9.00 en 18.00 uur.

Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis entree. Voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar betaal je € 20,- en vanaf 13 jaar € 24,-.

LEGO® World in de Jaarbeurs Utrecht

Van donderdag 17 t/m woensdag 23 oktober 2019 vindt het evenement LEGO® World plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Liefhebbers kunnen op 35.000 m2 spelen met miljoenen LEGO stenen: levensgrote bouwwerken bewonderen, meebouwen aan het langste LEGO treinspoor, Ninjago trucs oefenen en nog veel meer. Op de beurs kun je in Intertoyswinkel de nieuwste LEGO sets aanschaffen zodat je thuis nog verder kunt spelen.

Een dagticket vanaf 3 jaar voor deze leuke beurs kost € 19,50 online. Er worden géén kaartjes aan de deur verkocht.

De beurs is in deze periode dagelijks geopend tussen 10.00u en 17.00u.

Miracle of Lights in Attractiepark Slagharen

Miracle of Lights is een lichtjesparade die van woensdag 3 oktober 2019 t/m zondag 5 januari 2020 in Attractiepark Slagharen wordt gehouden. In deze lichtjesparade worden voertuigen begeleid door muziek en lichtjes. Wanneer de parade het centrale plein bereikt volgt er aansluitend een avondspektakel. Je kunt hierbij o.a. mooie lasershows, fonteinen, projecties, vuurwerk en muziek verwachten.

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. De prijzen vanaf 4 jaar wisselen per dag. Voor de actuele prijzen verwijs ik je dan ook graag naar de website van Attractiepark Slagharen.

Tijdens de herfstvakantie is het park alle dagen geopend van 10.00u t/m 19.30u. Na de herfstvakantie kun je enkel nog in de weekenden genieten van dit prachtige evenement.

Heb jij al leuke plannen voor de herfstvakantie?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.