Je herinneringen vastleggen na een vakantie of uitstapje

Online kun je heel makkelijk je foto’s laten afdrukken. Heb je binnenkort een leuk daguitstapje op de planning staan met de kinderen of ga je op vakantie? Lees dan even het onderstaande artikel door. Hier lees je namelijk hoe je je vakantiefoto’s het beste kunt laten afdrukken. Laat die mooie foto’s niet in je telefoon verdwijnen, maar maak er professionele afdrukken of een fotoboek van.

Het gemak van online foto’s afdrukken of een fotoboek maken

Waarom vinden we het leuk om op vakantie te gaan en uitstapjes te maken? Om herinneringen te verzamelen natuurlijk. Deze herinneringen legden we vroeger standaard vast door de foto’s in een fotoboek te plakken. Tegenwoordig is dat niet meer de norm. Dat komt onder meer omdat je foto’s vroeger sowieso moest laten afdrukken om ze te kunnen zien. Vandaag de dag verdwijnen veel foto’s in onze smartphones of in een cloud. Als je dat wilt voorkomen, hebben we goed nieuws voor je. Online foto’s afdrukken is namelijk heel makkelijk.

Iedereen kan het

Het mooie van online foto’s laten afdrukken is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Er zijn tegenwoordig meer opties dan vroeger, waardoor je in eerste instantie zou denken dat het ingewikkelder is geworden. Dat is echter niet het geval. Eigenlijk kan iedereen op een professionele manier vakantiefoto’s laten afdrukken. Met een paar muisklikken stel je een stijlvol fotoboek samen of maak je hoogwaardige afdrukken van je foto’s. Je hebt veel keuze op het gebied van fotopapier, bindwijzen en fotolijstjes.

Stijlvolle decoratie

Je kunt je foto’s gemakkelijk online laten afdrukken en er stijlvolle decoratie van maken. Als het gaat om fotoafdrukken, kan de kwaliteit van het papier en de afdruktechniek veel verschil uitmaken. Je merkt het onder meer aan de diepte van het zwart, de scherpte en de echtheid van de kleuren. Wees dus vooral niet bang om hier iets meer voor te betalen, want het is het zeker waard. Mocht je bijvoorbeeld een wat grotere afdruk willen laten maken, kun je ervoor kiezen om je foto te laten afdrukken op Inkjet Lustre of K4 Ultrachrome papier. Het is vooral belangrijk om de grote hoeveelheid opties in je voordeel te gebruiken.  

Professioneel fotopapier

Als we het hebben over professioneel fotopapier, doelen we onder meer op Hahnemühle. Hahnemühle is een Fineart papiersoort. De kwaliteit daarvan kun je vergelijken met de foto’s die in een museum worden opgehangen. Naast dat dit papier een langere levensduur heeft – wat betekent dat je afdruk langer mooi blijft en minder snel verkleurt – heeft dit papier een breder kleurbereik en een betere scherpte dan standaard papiersoorten. Ben je een perfectionist en wil je een foto zo mooi mogelijk laten afdrukken? Overweeg dan Hahnemühle of een andere Fineart papiersoort. Hier hoef je overigens niet voor naar een speciaalzaak, dit kan gewoon online.

Meteen in een lijst

Het mooie van online een foto afdrukken, is dat je er vaak meteen de juiste lijst bij kunt kiezen. Niets is vervelender dan een prachtig fotolijstje uitkiezen om er vervolgens achter te komen dat de foto er niet helemaal in past. Wij adviseren je om bij het online laten afdrukken van een foto, deze direct in een lijst te laten plaatsen. Vaak heb je veel keuzevrijheid; je bepaalt zelf het formaat, het type en de kleur van de lijst. Dit is perfect vooral als je die ene mooie gezinsfoto die je tijdens je vakantie hebt gemaakt een leuke plek aan de muur wilt geven.

Een fotoboek samenstellen

Je kunt foto’s laten afdrukken voor aan de muur, maar het is ook leuk om ze te laten vastleggen in de vorm van een fotoboek. Ga je een fotoboek online maken, dan heb je wederom genoeg keuze. Je bepaalt zelf de kwaliteit van het fotopapier, de bindwijze, het formaat en de dikte van de pagina’s. Online fotoboeken zijn er in alle soorten en maten. Het komt erop neer dat je het zo professioneel kunt laten afdrukken als je zelf maar wil. Neem vooral de tijd om de mogelijkheden te vergelijken, want de kwaliteit van het papier en de keuze van de bindwijze kunnen het resultaat echt maken of breken.

Jij bepaalt de uitvoering

Ga je online een fotoboek maken? Hier hoef je echt geen creatief talent voor te zijn, want het wijst zich allemaal vanzelf. Vaak werkt dit met een online tool. Daarbij kun je het boek op je eigen manier ontwerpen. Je kiest bijvoorbeeld de oriëntatie van de pagina’s. Het is leuk om elke pagina zelf vorm te geven, bijvoorbeeld door meerdere foto’s op één pagina te zetten. Ook kun je bij dit soort tools de foto’s bijsnijden of een mooi kader geven.

Heb je genoeg inspiratie gekregen om je vakantie vast te leggen in een stijlvol fotoboek of een leuke afdruk voor aan de muur? Ga het dan vooral ontdekken en maak gebruik van je creativiteit.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Kopfoto © Shutterstock