Het Frozen II Kids Weekend in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Een kleine twee weken geleden zijn wij met onze dochters naar de nieuwe Disney film Frozen 2 geweest. Wij gingen samen met onze meiden van 7 en 5 jaar naar het speciale Kids Weekend van Kinepolis in Utrecht bij de jaarbeurs. We zagen vaak voorbij komen dat de film te eng zou zijn voor jonge kinderen, maar met de grootste Olaf fan ter wereld, moest en zouden we naar deze film gaan. Kijk je mee?

Het Kids Weekend helemaal in Frozen style!

Toen we aankwamen was het binnen al helemaal in Frozen style. Beneden kon je in een ballenbak en beneden bij de roltrappen moest je door een koepel van mooie Frozen ballonnen. Eenmaal boven aangekomen, nadat we door de winkel moesten, was er een hele Frozen zaal. Bij binnenkomst kregen de kinderen een bekertje limonade en mocht je een poster meenemen van Frozen 2, welke natuurlijk inmiddels al lang in de kamers hangen.

Naast het schminken, knutselen, kraampje met Frozen bekers en trommels en een springkussen, was er één ding waar ze hun oog op hadden laten vallen: de schaatsbaan. Wat was dit ontzettend leuk gedaan! Geen schaatsen bij je? Geen probleem! Je kon er namelijk gratis schaatsjes lenen waardoor je kinderen ook voor niks de binnen schaatsbaan op konden.

En alles was helemaal in style van Frozen. We zagen veel kindjes verkleed. Je kon naast dat het gewoon leuk is ook met je Frozen outfit een prijs winnen (een Lego pakket). Helaas wilden mijn dochters niet verkleed gaan dus de prijs ging aan hun neus voorbij!

Binnen in de bioscoop zaal werden er twee kindjes gekozen. Ook hadden ze een spel bedacht die in de bioscoop uitgevoerd werd, alle kinderen mochten de telefoon pakken, en een sneeuwbal gevecht doen op het beeldscherm in de bioscoop. Dit was allemaal goed geregeld. Het leuke was, dat als je achterom keek, je héééle fanatieke ouders zag sneeuwbal werpen.

En toen begon de film.. 

Toen begon (eindelijk, volgens mijn dochter) de film. Voor ik hier iets over vertel, is het leuk om te weten dat mijn dochter van 5 jaar helemaal gek is van Olaf. Niet de prinsesjes in de film, maar echt Olaf de sneeuwpop. Al sinds kleins af aan hecht ze enorm veel waarde aan haar Olaf knuffel en in die tijd zijn er nog een stuk of 30 verschillende Olaf knuffels bijgekomen. Ze kan dus echt niet zonder Olaf! We hadden hierdoor ook hoge verwachtingen van de film.

Achteraf waren we nog enthousiaster als voor we erheen gingen. Olaf had dit keer een grotere rol in de film als in de eerste film van Frozen, En misschien omdat we zo’n grote Olaf fan hebben dat we er toch op een andere manier naar keken. Maar ik kon echt genieten naar hoe mijn kinderen naar de film keken. Er zaten wat spannende stukjes in, maar ik vond het niet te spannend voor mijn dochters van 5 en 7 ondanks de verhalen die ik hierover hoorde.

Het verhaal van Frozen II

 Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaan ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. Elsa begint een mysterieuze stem te horen die haar ergens heen lijkt te roepen. Hoewel ze de stem eerst negeert, kan ze de verleiding niet weerstaan en beantwoordt de stem. Hierdoor ontwaakt ze per ongeluk de natuurelementen. Vuur en water verdwijnen uit Arendelle, waarna een felle wind opsteekt en de aarde begint te beven. De bewoners van Arendelle moeten hierdoor evacueren. De trollen arriveren en Grand Bappie vertelt hen dat ze het verleden moeten blootleggen en rechtzetten als ze Arendelle willen redden. Elsa besluit op zoek te gaan naar de mysterieuze stem. Anna, Kristoff en Olaf en Sven besluiten haar te vergezellen.

Praktische informatie over de film

  • Duur film: 103 minuten
  • Taal: Zowel in het Nederlands als in Engels te zien
  • Leeftijdsadvies: 6 jaar en ouder
  • Genre: Animatie, jeugd
  • Zowel te zien in 2D als 3D

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle