gouden woud

In- en outdoorspeeltuin Het Gouden Woud (Noord-Brabant)

Het Gouden Woud, een binnen- en buitenspeeltuin in Noord-Brabant, staat voor ravotten met een hoofdletter R. Mijn dochter, haar vriendjes en vriendinnetjes vinden het fantastisch om hier naartoe te gaan. Mijn dochter noemt het altijd de ‘reuzenzandbak met glitters’. Dat klinkt toch behoorlijk veelbelovend, nietwaar? Kijken jullie mee?

Het Gouden Woud

Binnenspeeltuin

Op advies van collega’s ben ik ongeveer anderhalf jaar geleden voor het eerst met mijn dochter naar de binnenspeeltuin Het Gouden Woud gegaan. Het binnen gedeelte is een oude stal, omgetoverd tot een grote zandbak. In deze zandbak staan allerlei speeltoestellen, gemaakt van natuurlijke materialen. Er staat een speeltoestel met een glijbaan, een soort hangbrug over het water, boomstammen om over te klimmen en klauteren en ook een waterpomp met houten ‘irrigatiesysteem’.

Door deze zandbak stroomt ook nog eens een ‘rivier’ (waterdiepte ongeveer 10 cm.). In het zand en water liggen kleine goudkleurige steentjes. Kinderen kunnen een bakje halen naast de kassa en deze vullen met ‘goudklompjes’.

Als je een bepaald aantal gram aan goudklompjes hebt verzameld kan je deze inwisselen voor een munt. Met deze munten kunnen kinderen een cadeautje uitzoeken, zoals een stuk fruit, zakje chips of een ijsje. De kinderen kunnen zelf hun bakjes afwegen op een weegschaal.

Mocht je kind een wat minder lange spanningsboog hebben, dan heb je in mijn ogen als ouder geluk, dan mag je zelf de zandbak induiken om je kind te helpen met goudklompjes verzamelen. Je kind moet namelijk wel aan 100 gram komen om een muntje te verdienen.

Komen ze er niet aan dan krijgen ze de munt ook niet en de enige optie die je dan hebt als ouder is er eentje kopen. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je met een kinderfeestje gaat en niet alle kinderen krijgen het voor elkaar om aan de 100 gram te komen.

Handige tips voor de binnenspeeltuin

  • Geef je kinderen oude kleding aan die nat mag worden of zwemkleding. Het is behoorlijk warm binnen, dus dat kan prima.
  • Zorg ook dat je een handdoek bij hebt. Er is geen mogelijkheid om je kind te douchen, maar vaak zijn ze behoorlijk nat van het spelen in het water, dus dan is een handdoek om ze even droog te maken wel fijn.
  • Reserveer een tafel. Op sommige regenachtige dagen kan het behoorlijk druk zijn. Er is een beperkt aantal tafels die direct zicht bieden op het binnenspeelgedeelte. In de ruimte naast de kassa en keuken is ook een zitgedeelte, maar dan heb je geen zicht op de kinderen. Vooral met hele jonge kinderen en water is dat geen prettige combinatie. Er zijn in het speelgedeelte ook houten boombanken en je kunt in het zand gaan zitten, maar daar kun je geen gebruik maken van de horeca.
Afbeeldingsresultaat voor gouden woud best

Foto © Gouden Woud

Buitenspeeltuin

Er is ook een mogelijkheid om buiten te spelen in het Gouden Woud op het grote klimrek met tunnelglijbaan. Ook staat er een kabelbaan. Vooral bij mooi weer is het hier goed toeven voor de ouders op het terras met goed zicht op de kinderen.

Ook is er een geitenweide, maar het is alleen mogelijk om de geiten aan de buitenkant via het hek te aaien. De geitenweide zelf is niet toegankelijk.

De eet- en drinkmogelijkheden

Er is een redelijk uitgebreide menukaart. Er staan prima lunchgerechten op en de prijskwaliteitverhouding is goed. Het goede van deze binnenspeeltuin is dat er ook gezonde producten verkrijgbaar zijn. Altijd fijn!

Het Gouden Woud ligt midden in natuurgebied het Groene Woud. Fietsers en wandelaars zijn ook welkom bij het Gouden Woud om uit te rusten en een kopje koffie te drinken, alvorens hun weg weer te vervolgen.

Handig om te weten over het Gouden Woud

  • Voor prijzen en openingstijden wijzen wij jou graag naar de website van het Gouden Woud.
  • Adresgegevens: Hamsestraat 18, 5298 NA Liempde

Raden wij een bezoek aan het Gouden Woud aan?

Het Gouden Woud is een prima plek om je met kinderen een dag(deel) te vermaken. Daarnaast is het een welkome afwisseling op het gebied van binnenspeelplekken, omdat deze indoor zandbank redelijk uniek is in zijn soort. Advies is wel om van tevoren een plek te reserveren, om teleurstellingen te voorkomen.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne