Het Loro Parque op Tenerife, een grote dierentuin met veel shows!

Eén van de trekpleisters van Tenerife is het Loro Parque in Puerto de la Cruz, welke in 2018 voor het tweede opeenvolgende jaar tot beste dierentuin van de wereld is verkozen. Wanneer je op Tenerife bent en van dierentuinen houdt, is het Loro Parque dan ook zeker de moeite waard om een dagje voor uit te trekken. D.m.v. dit artikel probeer ik je een beeld te geven van wat je er kunt verwachten. 

Het Loro Parque op Tenerife, een grote dierentuin met veel shows!

Geschiedenis

Het Loro Parque is in 1972 geopend en richtte zich toen vooral op papegaaien. In de loop van de jaren zijn daar steeds meer dieren- en plantensoorten bijgekomen. Het Loro Parque is vooral bekend van de voorstellingen die zij geven. Het park bezit het grootste dolfijnenshow-aquarium en de langste aquariumtunnel van Europa. Ook bijzonder is het binnenverblijf van de pinguïns welke het grootste van de wereld is.

Diersoorten

In het Loro Parque kun je een hoop verschillende dieren vinden. Om te beginnen bezit het park een aantal soorten zoogdieren zoals chimpansees en leeuwen maar ook dolfijnen. Diverse vogels, waar het park ook zijn naam aan te danken heeft en diverse vissoorten die je in het Aquaviva kunt bewonderen. Ook reptielen als alligators en leguanen moeten niet worden vergeten. Het Loro Parque probeert de natuurlijke omgeving van de dieren zo veel mogelijk na te bootsen.

Voorstellingen

Wat erg opvallend is aan het Loro Parque zijn de vele voorstellingen die er over de hele dag te zien zijn. Je kunt hier voorstellingen bezoeken zoals met papegaaien, orka’s, zeeleeuwen en dolfijnen. Zeker wanneer je met kinderen bent, zijn deze voorstellingen aan te raden. De voorstellingen zijn naast entertainment ook erg leerzaam door de uitleg die de trainers aan het publiek geven.

Tip: wil je al deze shows zien, dan is het aan te raden er voor te zorgen dat je niet al te laat het Loro Parque betreedt, anders heb je hier mogelijk niet voldoende tijd voor.

Orka Morgan

Mogelijk ken je orka Morgan nog wel vanuit het nieuws: op 24 juni 2010 werd zij aan de kust van de Waddenzee gevonden. Op dat moment was zij ongeveer 18 à 24 maanden oud en bevond zich in en niet al te beste gezondheid. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen dankzijde hulp van het reddingscentrum van het Dolfinarium.Vervolgens is de beslissing gemaakt om een plek voor Morgan te zoeken waar zij met andere orka’s gevangenschap verder kon leven. Het was helaas niet mogelijk om haar terug in de dierlijke natuur te plaatsen. Om deze reden heeft het Dolfinarium eind mei 2011 besloten haar onder te brengen in het Loro Parque op Tenerife. In mei 2012 heeft de daadwerkelijke overdracht plaatsgevonden en is zij geïntegreerd in de groep andere orka’s van het Loro Parque. In december 2017 werd aangekondigd dat Morgan zwanger is en heeft op 22 september 2018 heeft zij haar eerste kalfje mogen baren.

Flora

Naast de vele dieren, richt het Loro Parque zich ook op flora. Je kunt in het park een prachtige (overdekte) tuin vinden (Orquidario) vol met diverse soorten orchideeën. Wanneer je van bloemen houdt, moet je hier zeker even een kijkje nemen.

Nieuw in het Loro Parque is de onderwatertuin Jardín Zen, een tentoonstelling die je mee neemt op reis naar de bergketens van Azië.

Eet- en drinkgelegenheden

Het Loro Parque bezit maar liefst acht restaurants:

  • Brunelli’s, waar je het beste vlees kunt eten;
  • Coffee Bar Thai, waar je een lekker bakje koffie kunt drinken met een gebakje;
  • Cafe Vista Teide, een restaurant waar je een prachtig uitzicht over de vulkaar El Teide hebt;
  • Pepe House, waar je Spaanse tapas kunt eten;
  • Bamboo Bar, waar je snacks en speciale kindermenu’s kunt bestellen;
  • Los Duques-hut, een zelfbedieningsrestaurant met uitgebreide keuze;
  • Bar Grill Patio del Loro, een restaurant met gerechten van de grill;
  • Loritali Pizza, zoals de naam al aangeeft een Italiaans restaurant met pizza en pasta’s.

Zoals je kunt zien zit er vast en zeker voor iedereen wel iets lekkers tussen, maar zelf je eten en drinken meenemen is natuurlijk ook altijd een optie.

Discovery Tour

De Discovery Tour is een één uur durende rondleiding waarbij gidsen je de meest interessante details en anekdotes van de dieren en hun omgevingen vertellen. Een leuke aanvulling dus op je bezoek. De tour wordt dagelijks op verschillende tijden en in verschillende talen gedaan waaronder ook in het Nederlands. Voor deze tour dien je wel apart te betalen; je kunt dit eventueel combineren met je toegangsticket.

Openingstijden & tarieven

Het Loro Parque is alle dagen van het jaar geopend van 8.30u tot 18.45 uur. Je hebt dus uitgebreid te tijd om het park te bezoeken.

De toegangsprijzen voor het Loro Parque bedragen € 25,- voor kinderen  tussen de 6 en 11 jaar en € 37,- voor 12 jaar en ouder. Je kunt er ook voor kiezen om een combinatieticket te kopen waarmee je nog meer uit je bezoek kunt halen. Voor meer informatie over deze combinatietickets kun je een kijkje op deze website nemen.

Voor € 5,- per dag heb je de mogelijkheid een kinderwagen bij het Loro Parque te huren zodat je deze niet zelf hoeft mee te nemen. Wel wordt hier een borg van € 45,- voor gevraagd welke je bij inlevering weer terugkrijgt. Naast kinderwagens, biedt het park ook de mogelijkheid om een rolstoel te huren. De huur van een rolstoel is gratis maar je betaalt wel er wel een borg voor van € 30,-.

Vervoer naar het Loro Parque

Je kunt het Loro Parque op diverse manieren bereiken: met de trein, per bus of met de auto.

Je kunt met een georganiseerde busreis meegaan, maar het Loro Parque zelf organiseert ook busreizen van over het hele eiland. Voor de tijden en routes hiervan verwijs ik je graag naar deze link. Kinderen t/m 5 jaar betalen niets voor deze busreis. Voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar betaal je € 8,- voor een retourticket en voor 12 jaar en ouder € 13,50. Let op! Je dient wel van te voren te reserveren. Dit kan d.m.v. een telefoontje naar +34 922 373 841 of een e-mail te zenden naar discoverytour@loroparque.com.

Vanuit Reyes Católicos vertrekt er elke 20 minuten tussen 9.00u en 16.00u een gratis sneltrein naar het Loro Parque. Vanuit het Loro Parque kun je elke 20 minuten tussen 12.00u en 18.45 weer de trein terugnemen naar Reyes Católicos.

Wanneer je een auto huurt, kun je hier ook gemakkelijk komen. Het adres waar het Loro Parque zich bevindt is: Avenida Loro Parque, s/n. 38400, Puerto de la Cruz

Ons eindoordeel

De toegangsprijs van het Loro Parque vinden wij redelijk aan de hoge kant. Maar als je ziet wat je er voor terugkrijgt, is het wel zeker de moeite waard. Wij hebben er wel voor gekozen om zelf ons eigen eten en drinken mee te nemen. We zijn meegegaan met een georganiseerde busreis waardoor we later in de ochtend aankwamen en halverwege de middag weer vertrokken. Voor ons gevoel hebben we te weinig tijd gehad om alles te kunnen zien. Wanneer wij nog eens terug zouden gaan, zouden we voor de flexibiliteit liever kiezen voor de busreizen van het Loro Parque zelf of met een gehuurde auto.

Lees ook onze andere artikelen over Tenerife:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela