kinderen-vervelen-zomervakantie-speeltuin

Hoe voorkom je verveling in de zomervakantie bij kinderen?

De zomervakantie is een tijd waarin je in de meeste gevallen weer even lekker tot rust kan komen. De kinderen hebben lange tijd vrij van school. Dit is voor de kinderen natuurlijk erg fijn. Ook voor hen is het fijn even geen school te hebben, maar als ouder en verzorger kan het soms best lastig zijn. Je hebt het zelf soms ook nog druk en heb bijvoorbeeld geen inspiratie voor leuke uitjes met de kinderen. Hieronder lees je meerdere tips die je kunnen helpen bij een leuke zomer!

Tip 1: Speelgoed

het is algemeen bekend dat kinderen veel plezier halen uit speelgoed. Gelukkig heb je hier ook erg veel verschillende soorten van. Wanneer de zomer eraan kunt, kun je voor Lobbes speelgoed gaan kijken. Hierbij kun je ook kijken naar speelgoed die buiten te gebruiken is. Wel zo leuk op de warme dagen. Hierbij kun je dan water gebruiken, waardoor de kinderen lekker buiten en verkoelend kunnen spelen. Als ouder of verzorger kan dit erg fijn zijn om ook iets voor jezelf te kunnen doen. De kinderen kunnen namelijk erg goed zelf spelen met het speelgoed.

Tip 2: Toch door speeltuinen

Iets wat ook erg veel kinderen trekt zijn speeltuinen. In Nederland staat er onderhand op iedere hoek wel een speeltuin. Wanneer kinderen naar de speeltuin gaan, is dit in de meeste gevallen dezelfde speeltuin. Dit is niet onlogisch, want die speeltuin is vaak in de buurt van hun woning. Toch kan het voor kinderen erg leuk zijn om een keer een andere speeltuin te kunnen zien. Dan kan het leuk zijn om samen met de kinderen een tocht te maken langs allemaal verschillende speeltuinen. Hier kunnen de kinderen lekker spelen, terwijl jij bijvoorbeeld een boek leest. Wanneer de kinderen wat groter zijn, kun je er zelfs voor kiezen om de kinderen zelf de tocht te laten maken. Hierbij is het wel handig een plattegrond te maken met de route erop.

Tip 3: Ga naar de kinderboerderij

Van jongs af aan zijn kinderen al bezig met dieren. Wanneer kinderen nog jong zijn, worden al verschillende dierengeluiden na gedaan. Vaak komt het voor dat jongere kinderen al snel dierengeluidjes kunnen maken. Hoe leuk is het dan om samen met de kinderen naar de kinderboerderij te gaan? Hierbij leren de kinderen meer over de natuur en dus de dieren. Ze kunnen de dieren zien en aaien. Dit is niet alleen erg leuk voor de jongere kinderen, want ook de oudere kinderen halen hier veel plezier en informatie uit.

Tip 4: Een tent bouwen

Kinderen spelen vaak rollenspellen. Hierbij doen ze bijvoorbeeld vader en moedertje. Het is voor kinderen extra leuk om dit te kunnen doen in een zelfgemaakte tent. Deze tent kun je door middel van doeken en bijvoorbeeld een tafel maken. Je kunt het zo uitgebreid maken als dat je zelf wilt. Wel is het handig na te denken over de materialen. Wanneer de tent eenmaal staat, willen de kinderen hier natuurlijk zo lang mogelijk in kunnen spelen. Niet erg handig als de tent van materialen gemaakt is die je snel nodig hebt dus.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Pexels.com