Hoeve Ravestein; een leuk uitje in elk seizoen!

Last updated:

Op Landgoed Groeneveld in Baarn vind je kasteel Groeneveld, maar ook Hoeve Ravestein. En op Hoeve Ravestein is elk seizoen iets te doen! Speurtochten, de boer helpen, bloemen plukken. Voor ieder wat wils en gegarandeerd een succes.

Hoeve Ravestein in Baarn (Utrecht)

Herfst

Het is herfst! En ook op het landgoed is dat te zien. Voor de boerderijwinkel liggen prachtige pompoenen uitgestald. Bij de boerderijwinkel kun je boerenkool vers van het land kopen.

En uiteraard is er een leuke activiteit voor de kinderen bedacht. Zo kun je een herfstwandeling maken. Tijdens een route van ongeveer 3 kilometer ga je op zoek naar herfstschatten en geniet je van de gekleurde bladeren. Als het geregend heeft, zijn er wel nogal wat plassen. Denk dus aan regenschoenen. Voor € 6,- kun je de wandeling kopen bij het boerderijcafé. Dan krijg je een (knap)zakje met de route, een appeltje en kleurtjes. En ook is een warme chocolademelk mét slagroom inbegrepen aan het einde van de route.

Ook kun je in de herfst dahlia’s plukken in de pluktuin. Verder zijn er in dit seizoen knutselactiviteiten. Wat denk je om een prachtig knutselwerk te boetseren in het thema van de herfst? Of een lampion knutselen voor Sint Maarten?

Winter

Ook in de winter zijn er activiteiten bij Hoeve Ravenstein. Zo staat er in de maand december een kerststal en een wensboom. In de feestmaand is er ook een bijpassende speurtocht. Verder wordt er een kerstmarkt georganiseerd. En in de dagen voor oud & nieuw is er een oliebollenfeest.

Lente

Lente staat in het teken van jonge dieren! En die zijn er genoeg op Hoeve Ravestein. In de kraamstal zijn veel jonge dieren te vinden in de maand april. Ook in het voorjaar is er weer een speurtocht uitgezet op het terrein; de kuikens zijn ontsnapt! Kun jij ze helpen vinden?

En je kunt ook de koeiendans bijwonen bij de boerderij. De koeiendans vindt plaats als de koeien voor het eerst weer na de winter naar buiten het weiland ingaan.

Zomer

In de zomer kun je prachtige bloemen plukken in de pluktuin. Hoeve Ravenstein is vooral bekend van zijn lathyrussen. Om die bloem heen wordt ook een festival georganiseerd. Ook kun je zinnia’s, goudsbloemen, zonnebloemen en tulpen plukken. Bij de boerderijwinkel kan je een schaartje en een mand halen. Verder kun je er ook een potje boerengolf spelen.

De boer helpen

In alle seizoen kun je een uurtje de boer(in) komen helpen. Samen met de boer voer je dan de koeien, de konijnen, ezel Charlotte, de kippen en de kalkoenen. Tijdens het uurtje kun je de boer het hemd van het lijf vragen over het leven op een boerderij.

Boerderijcafé

In het gezellige boerderijcafé kun je fijn wat drinken of eten na een activiteit. Er is veel zelfgebakken lekkers (ook suiker-, melk- of glutenvrij). Ook zijn er altijd kleurplaten in het thema van het seizoen te vinden.

Boerderijwinkel

Bij de boerderijwinkel kun je heerlijke producten uit de moestuin van Hoeve Ravenstein kopen. Je kunt vlees van eigen boerderij kopen in deze winkel.

Boeren Zondagmarkt

Van mei tot en met oktober wordt er op het Landgoed iedere eerste zondag van de maand een boerenmarkt georganiseerd. Ook rond Kerst wordt er meestal een extra markt georganiseerd. Als je van gezond eten houdt en lokale producten, dan zijn deze markten echt een aanrader. Het is meestal wel druk.

En verder op Landgoed Groeneveld

Op Landgoed Groeneveld is nog meer te doen. Zo vind je er ook Kasteel Groeneveld. Op dit kasteel zijn tentoonstellingen te bezoeken. Op de zolder van het kasteel zijn zolderavonturen te beleven. En ook is vanaf het Grand Café een kabouterpad te volgen. Het park en de tuin zijn gratis te bezoeken.

Wat vinden wij van Hoeve Ravestein in Baarn?

Een uitje aan Hoeve Ravenstein is altijd een succes! De activiteiten zijn zorgvuldig bedacht en uitgevoerd. En je kinderen amuseren zich gegarandeerd. Ook fijn dat er slechts een klein bedrag wordt gevraagd om me te doen met een activiteit. Het drankje en gebakje na afloop in het café maken dit bezoek helemaal af!

Praktische informatie

  • Adres: Ravensteinselaan 3, 3744 ML Baarn
  • Website: www.hoeveravenstein.nl. Check de website voor alle activiteiten!
  • Openingstijden: Geopend van dinsdag tot en met zaterdag
  • Entree: Je kunt gratis de hoeve bezoeken. Voor de activiteiten wordt een klein bedrag gevraagd.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte