Een dagje uit voor het hele gezin bij Hof van Eckberge in Eibergen

Wil je een leuk dagje uit waarbij je kinderen en jullie zelf zich een hele dag kunnen vermaken, zowel binnen als buiten? Een indoorspeeltuin, lasergamen, bowlen, snoezelen, een mini zoo én een grote buitenspeeltuin inclusief waterpark, Hof van Eckberge heeft het allemaal! Enne.. het is nog goed betaalbaar ook!

Eenmaal binnen hoef je je zeker niet te vervelen! 

Bij Hof van Eckberge is het leuk en overzichtelijk binnen spelen voor kinderen. Alles is zo ingericht dat kinderen veilig kunnen spelen. Wat vind je allemaal binnen:

Klim- en klauterplezier in de indoor speeltuin

Klimmen, klauteren en glijden: alles is mogelijk in de 7 meter hoge ‘klimstructuur ‘ in junglestijl. In de binnenspeeltuin vind je, in dezelfde junglestijl, twee trampolines, een freefall glijbaan, kabelbaan, klimtoren, familieglijbaan en grote legoblokken. De klimtoren en speeltuin zijn geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Voor de kinderen tot 4 jaar is er een speciale afgezette peuterzone met een speelhuisje en speelmateriaal.

Strikes gooien op de bowlingbaan

Tijdens ons dagje bij Hof van Eckberge, zijn wij met het hele gezin wezen bowlen. Ik werd totaal ingemaakt door mijn oudste dochter, al mijn ballen gingen in het gootje, maar we hebben erg lol gehad (gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies). Bowlen is leuk voor jong en oud.

De bowlingbaan bij Hof van Eckberge bevindt zich in het speelgedeelte en naast het restaurant, dus als een van de kinderen even wat anders wil doen zijn ze niet meteen uit het zicht verdwenen. De baan is te huur vanaf € 17,50 per baan voor 55 minuten en je kunt van tevoren aangeven of je poortjes aan de zijkant wil zodat je baan op de baan blijft of niet (had ik dat maar gedaan!). Ook de bowlingbanen zijn rolstoel toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Lasergamen, een spannend spel!

Je waant je midden in de jungle in de 400 m2 prachtig ingerichte ruimte van 2 verdiepingen (de begane grond is toegankelijk voor rolstoelgebruikers). Je hebt geen idee waar je vijanden zich bevinden. Je kruipt door de gangen, de licht- en geluidseffecten zorgen voor een snijdende spanning. Het is ieder voor zich, pas op voor je tegenstanders en probeer er zoveel mogelijk te raken. Iedereen krijgt een lasergun en een vest met sensoren. Lasergamen bij Hof van Eckberge mag vanaf 7 jaar. Het lasergamen is toegankelijk voor mensen met een beperking door de speciaal aangemaakte veilige plek.

Meer dan 10.000 liter water en prachtige vissen

Rondom het restaurant en de binnenspeeltuin bevinden zich ruim 10.000 liter zoet- en zoutwateraquaria met de prachtigste vissen. Er zijn maar liefst 12 aquaria met een verrassende onderwaterwereld. Heb jij Nemo al ontdekt?

Heerlijk ontspannen in de snoezelruimte

Snoezelen is ontspannen in een relaxte sfeer. In de snoezelruimte van Hof van Eckberge vind je een groot waterbed en plekken met de gekleurde sterrenhemel boven je. Heerlijk even bijkomen van de drukte van het spelen,  samen genieten van de rust. Voor de wat kleinere kinderen misschien wel het moment om een kort middagdutje te doen. Snoezelen heeft een positieve invloed op lichaam en geest en is erg geschikt voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, autisme of pijn. Ook volwassenen die de rust willen opzoeken zijn hier van harte welkom. De snoezelruimte is vrij toegankelijk, maar kan ook afgehuurd worden buiten openingstijden.

En ook buiten is er meer dan genoeg te beleven

Het je het geluk dat je met mooi bij Hof van Eckberge bent? Je kunt je hier zo een hele dag buiten vermaken. Spelen, wandelen, dieren kijken, klimmen en klauteren voor alle leeftijden. Er is een prachtig buitenterras aanwezig en het hele terrein is omheind, dus ook voor ouders is het heerlijk bijkomen. Wat vind je buiten:

Een peuter-/ kleuterzone voor kinderen tot 4 jaar

Direct naast het buitenterras, volledig in het zicht en omheind, is een klein speelterrein voor de jongste kinderen. Hier vind je speeltoestellen die geschikt zijn voor de allerkleinsten tot 4 jaar. Veilig spelen in het zicht van ouders, fijn voor iedereen. Kruipen in het gras of balanceren op de balk, je kleintje zal zich hier prima vermaken.

Een grote buitenspeeltuin inclusief waterpark

Voor de oudere kinderen is er van alles te vinden in de buitenspeeltuin. Zo zorgen de grote houten speeltoestellen voor uitdagend klimplezier. In het waterpark is het geweldig op een warme dag (neem bij lekker weer dus zwemkleding en/of droge kleding mee!), de zandbak en de waterpomp zorgen voor uren ontdekken en ervaren. Met de waterpomp kunnen kinderen zelf water pompen, de combinatie met de enorme zandbak eromheen zorgt uiteraard voor prachtige zandkastelen en modderpartijen. De wat grotere waaghalzen kunnen zich uitleven op de kabelbaan of de gigantische klautergrind. Avonturen meemaken in het wilgentenen doolhof en je in het zweet springen op het gigantische springkussen. Het kan allemaal.

Ook de buitenspeeltuin is met het verharde pad toegankelijk voor rolstoelen. De buitenspeeltuin is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar kan voor oudere kinderen ook zeker nog uitdaging bieden en fijn spelen zijn. Mijn oudste dochter van 12 verveelde zich geen moment.

Een bezoekje aan de Mini zoo

Ontdek de dieren uit Noord- en Zuid Amerika en Australië in de mini zoo. Wandelend door de groene tuin, over bruggetjes en langs bloemen ontmoet je ze allemaal. De walibi’s, de alpaca’s, de kangoeroe en de prairiehondjes. En had je de wasberen en stekelvarkens al gevonden? Op het bruggetje even kijken naar de enorme vissen en de zwarte zwanen en weer verder op zoek naar de volgende dieren tijdens dit belevingspad. Bij de dierenverblijven staan borden met informatie over de betreffende dieren.

Tijdens kinderfeestjes en schoolreisjes is het ook leuk om de kinderspeurtocht te gaan doen waarbij kinderen spelenderwijs de verschillende antwoorden op de vragen gaan zoeken.

Het pad langs het water is veilig afgezet met gaas. Persoonlijk zou ik jongere kinderen toch niet alleen het pas laten lopen, deze is gedeeltelijk buiten het zicht van het terras. Verder zijn de paden zijn verhard en rolstoelvriendelijk.

Doe mee een creatieve en muzikale workshops

Ga je met een groep, dan kunnen jullie om de dag helemaal compleet te maken er ook voor kiezen een deel te nemen aan één van de leuke workshops die Hof van Eckberge te bieden heeft:

 • de percussie workshop Djembé waarbij je leert trommelen op de bekende Afrikaanse trommels;
 • bij de workshop Junkjam leer je muziek maken met junk-materialen ofwel met afvalmaterialen als kliko’s en olievaten;
 • leer een origineel instrument bespelen, de Cajon, een houten box waarbij je je zult verbazen over de muzikale mogelijkheden.

Let op! Deze workshops zijn enkel in groepsverband beschikbaar en dienen van te voren gereserveerd te worden.

Restaurant

Brunchen (op zondag), een pannenkoek volgens oud ambachtelijk recept, een dinerbuffet of een kopje koffie met een taartje? Voor ieder wat wils bij het restaurant van Hof van Eckberge.  Binnen bij de binnenspeeltuin en de aquaria, of liever buiten in het zonnetje met zicht op de buitenspeeltuin? Zoek een plekje, er zijn er meer dan genoeg, en geniet. Ook goed om te weten: de keukenbrigade houdt rekening met speciale wensen en allergieën.

Het bruncharrangement duurt maar liefst 2,5 uur van 11.00 tot 13.30 uur en kent verschillende tarieven:

 • Kinderen t/m 90 cm mogen gratis brunchen;
 • Voor kinderen vanaf 90 cm t/m 7 jaar betaal je € 12,90 per persoon;
 • Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar betaal je € 14,90 per persoon;
 • Vanaf 12 jaar kun je brunchen voor € 19,90 per persoon.

Voor lunchen en dineren à la carte betaal je de vermelde prijs op de menukaarten. Benieuwd naar de menukaarten? Klik dan hier!

Tip: Ga je met een grotere groep, reserveer dan van te voren alvast een plekje!

Praktische informatie

De meest handige informatie, hebben we zoals je van ons gewend bent, weer voor je op een rijtje gezet:

Openingstijden

Hof van Eckberge kent geen zomer- of winterseizoen en is dus het hele jaar open. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn zij geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je er van 10.00 tot 19.00 uur terecht. Zoals je kunt zien is het op maandag en dinsdag voor reguliere bezoeken gesloten.

Tijdens schoolvakanties (o.b.v. regio midden en noord) is Hof van Eckberge op alle dagen geopend vanaf 10.00 uur. Dit geldt ook voor de feestdagen. Neem voor de meest actuele openingstijden een kijkje op hun website.

Tarieven

Om een lekker dagje gebruik te kunnen maken van het speel- en belevingsparadijs van Hof van Eckberge worden de volgende prijzen gehanteerd:

In het weekend, vakanties en feestdagen:

 • Kinderen t/m 90 cm hebben gratis entree;
 • Voor kinderen vanaf 90 cm t/m 12 jaar betaal je € 6,- per persoon;
 • Vanaf 13 t/m 64 jaar bedraagt de entree € 5,- per persoon;
 • 65+ers zijn ook van harte welkom en betalen € 2,50,- per persoon.

Van woensdag t/m vrijdag hoeven mensen vanaf 13 jaar geen entree te betalen.

Ook voor bowlen gelden er een tweetal tarieven:

 • Van woensdag t/m vrijdag kost het huren van een baan € 17,50 voor 55 minuten;
 • In het weekend en in schoolvakanties kost een baan € 20,- voor 55 minuten plezier.
 • Let op! Deze prijzen gelden naast de bovengenoemde entree prijzen!

Hof van Eckberge heeft tal van mogelijkheden voor kinderfeestjes, schoolreisjes, barbecueën, brunchbuffet, familiedag. Kijk op de site www.hofvaneckberge.nl

Adresgegevens

Lintveldseweg 1a
7151 NK Eibergen

Parkeren is gratis

Het eindoordeel over Hof van Eckberge

Hof van Eckberge is geschikt voor alle leeftijden, het is veilig en overzichtelijk en biedt ook voor oudere kinderen genoeg uitdaging. Opmerking is dat vrijwel alles goed toegankelijk is voor mensen met een rolstoel. Verder heeft Hof van Eckberge vriendelijke en meedenkende medewerkers. En ook niet heel onbelangrijk, de algehele hygiëne is prima.

De eet- en drinkmogelijkheden waar wij gebruik van hebben gemaakt zijn geweldig, zowel binnen als buiten. Je kunt hier dus goed je buik vullen met allerlei lekkers!

Als eindcijfer krijgt het Hof van Eckberge van ons gezin een 9! 

Foto’s © Johanne