Opwegmetmama.nl

Een weekendje genieten in het Hof van Saksen

Last updated:

Het laatste weekend van november zijn wij voor een tweede keer naar het vakantiepark het Hof van Saksen geweest. Wij waren de eerste keer zo te spreken over dit park dat we besloten hier nogmaals naartoe te gaan. Wat je er allemaal kunt doen én of we het nog steeds de moeite waard vinden, vertel ik je in dit artikel.

Hof van Saksen

Het Hof van Saksen is een autovrij vakantiepark. Auto’s dienen geparkeerd te worden op de grotere parkeerplaatsen (tenzij je een invalidenkaart hebt natuurlijk). Dit maakt het park een veilige omgeving met name voor kinderen.

De accommodaties

Het Hof van Saksen bestaat uit allemaal boerderijen variërend van 2 t/m 24 personen. Van iets eenvoudiger tot heel luxe. Ze bieden ook een speciale boerderij geschikt voor wanneer je (net) een baby hebt, de zogeheten ‘newborn boerderij’. Ook voor peuter en kleuters hebben ze speciale ‘kinderboerderijen’.

Wij kozen ook deze keer weer voor het type 4CE. Deze boerderij bestaat uit een warme ingerichte woonkamer (vergeet ook de gasopenhaard niet!), een luxe badkamer met ligbad en douche en 3 slaapkamers. Dit huisje voelt zo als een thuis dat we wel eens tegen elkaar hebben gezegd dat we dit zouden kopen als dat zou kunnen. 😉 Ook leuk om te weten: je slaapt op te fijne Auping bedden! Heeeeerlijk!

De speelgelegenheden in het Hof van Saksen

Buitenspeeltuinen

Over het park zijn diverse speeltuinen te vinden. De meeste speeltuinen zijn prima toegankelijk ook voor kleinere kinderen. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat je je kind hier vrij zijn/haar gang kunt laten gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij/zij onder een auto o.i.d. komt. Dit komt ook zeer ten goede met de speeltuinen. Op het moment dat wij er waren was het helaas wat koud om echt buiten te kunnen spelen.

Indoor speeltuin

Wat we natuurlijk niet hebben kunnen overslaan is de binnenspeeltuin, genaamd Harrewar. Dit is een erg leuke speeltuin met zowel een klim- en klauterdeel voor grotere kinderen als voor kleinere kinderen. Het gedeelte voor kleinere kinderen is vrij ruim en afgezet met blokken zodat de allerkleinsten er niet zomaar zonder toezicht uit kan klimmen. Wat hier ook erg leuk is, is de treinbaan die kinderen (en stiekem ook papa en/of mama) kunnen maken. Mijn kinderen zijn hier aardig zoet mee geweest.

Aan de zijkant is ook nog een stukje klimmuur te vinden. Dit is ook goed omheind met een hek zodat kinderen er niet zomaar in kunnen klimmen wanneer er geen personeel bij staat. Slim!

Verder is het nog mogelijk om je uit te leven op de trampolinevelden die in een aparte ruimte vinden zijn. Ook bowlen behoort tot de mogelijkheden. Kortom: vervelen is hier absoluut niet mogelijk! 😉

Het zwembad

Eén van de dingen waar het Hof van Saksen bekend om staat, is om zijn zwembad. Het zwembad bevat maar liefst 4 verschillende glijbanen én een wildwaterbaan! De glijbanen zijn over het algemeen voor wat grotere kinderen (lees: ten minste 8 jaar, 120 cm lang en in het bezit van zwemdiploma A). Maar toch kunnen ook de kleinere kinderen zich hier prima vermaken in het grote peuterbad welke ook een glijbaan bevat. Met kinderen die ook gebruik kunnen maken van alle glijbanen, kun je zeker enkele uren zoet zijn in dit zwembad. Met kleinere kinderen ben je hier wat sneller uitgekeken. Verwacht dan ook geen subtropisch zwembad.

De verschillende academies voor kinderen

Wat zo ontzettend leuk is aan het Hof van Saksen is dat kinderen mee kunnen doen aan verschillende academies. Knutselen doe je in de knutselacademie. Kleding ontwerpen doe je in de modeacademie. De lekkerste hapjes maak je in de kookacademie. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog naar de techniekacademie. Wij hebben hier helaas geen gebruik van gemaakt door onze drukke planning.

Eet- en drinkmogelijkheden

Er zijn een drietal restaurants te vinden op het park en een snackbar: het Grand Café, Gusto (een Italiaans restaurant), Al Fresco (een buffetrestaurant) en Rapido de snackbar.

Het Grand Café leek ons het meest kindvriendelijk en we hebben hier dan ook één keer gegeten ’s avonds. Ze hebben een uitgebreide kaart en zelfs een kindermenukaart. Het eten smaakte enorm goed! Ook leuk, het restaurant heeft een speciale kinderhoek met een legowand. Wij boften met ons tafeltje direct ernaast zodat de kinderen lekker konden spelen en wij ze tegelijkertijd ook prima in de gaten konden houden. Een aanrader!

Ook in de supermarkt is het mogelijk om pizza af te halen of een gourmetset inclusief vlees e.d. te bestellen. Op onze heenweg naar het Hof van Saksen hebben wij veel vertraging opgelopen waardoor we vrij laat aankwamen. De supermarkt was nog open en het was mogelijk om nog een gourmetset te bestellen. Dit werd direct klaargemaakt en door één van de medewerkers ongeveer een kwartier later naar onze accommodatie gebracht. Je betaalt wel een borg voor de gourmetset zelf, maar deze kun je een dag later weer inleveren en dan krijg je je borg weer netjes terug.

De kwaliteit van de supermarkt viel trouwens ook niet tegen. Eigenlijk kun je hier voor alles wel terecht en ook qua prijs vond ik het zelf niet enorm schrikwekkend. Oké, je betaalt wel meer dan in een reguliere supermarkt maar ik heb wel eens extremer meegemaakt. De allereerste keer toen wij naar het Hof van Saksen zijn geweest, hebben we onze boodschappen bij een Albert Heijn in de omgeving gedaan.

In de omgeving

Niet alleen op het park is meer dan genoeg te beleven, ook de directe omgeving biedt een hoop leuke mogelijkheden. Wij zijn o.a. naar Wildlands geweest, wezen winkelen in Emmen en naar Plopsa Indoor in Coevorden. De vorige keer toen we hier waren zijn we naar Kamp Westenbork geweest. Andere dingen die je in de omgeving kunt vinden zijn de welbekende hunebedden in Borger en Attractiepark Slagharen.

En dit is wat we vonden van het Hof van Saksen

De allereerste keer dat we hier waren geweest is drie jaar geleden. We waren toen al zo enthousiast dat we direct zeiden van we moeten nog eens terug maar dan langer.

Toch kozen we er dit keer weer voor om een weekendje te gaan. Dit komt mede door de prijs. Het Hof van Saksen is helaas redelijk aan de prijzige kant. Net zoals de vorige keer zijn we het eerste weekend van december geweest, de prijzen vallen dan enigszins mee. Het leuke is ook dat het park dan volledig in het thema van Sinterklaas staat. Zo is er o.a. een leuke Sinterklaasoptocht door het hele park. Enorm leuk! Ook dit keer heb ik wel weer het gevoel dat een weekend echt te kort is.

Mocht je het er voor over hebben om meer uit te geven, dan raad ik je zeker aan minimaal een midweek te gaan. Zelf zou ik op zich wel nog een keer terug willen, maar dan in de lente of zomer voor de afwisseling.

Klik hier voor de website van het Hof van Saksen voor meer informatie en om te boeken.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal nog meer in de omgeving van het Hof van Saksen te doen is? Lees dan ook ons artikel: ‘15x de leukste uitjes met kinderen in de provincie Drenthe

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela