hoppies speeltuin uitje gelderland kinderen restaurant terras

Fijn buitenspelen bij Hoppies in Ammerzoden (Gelderland)

Last updated:

Hoppies in het Gelderse Ammerzoden is een grote natuurspeeltuin, met een aantal extra’s zoals een skelterbaan en een knuffeldierenweide. Daarnaast is er ook aan de ouders gedacht, want ze beschikken over een heerlijk terras. Lees verder om te zien wat er allemaal nog meer te beleven is bij Hoppies.

Fijn buitenspelen bij Hoppies in Ammerzoden (Gelderland)

Aankomst

Wij zijn op een erg rustige dag bij Hoppies in Ammerzoden (Gelderland). Het weer is er niet echt naar. Het waait hard en er vallen flinke buien. De buienradar heeft voor deze middag gunstiger weer voorspeld en daarop besloten we toch maar te gaan. Naast ons is er de eerste paar uur enkel één ander gezin. Het voordeel is dat onze kinderen hoeven nergens te wachten en niets te delen.

Bij aankomst valt ons op dat het terrein van Hoppies heel weids is. Het ligt achter een champignonkwekerij. Bij de entree staat ook een paddenstoelenautomaat, waar mensen verse champignons en andere paddenstoelen kunnen kopen.

Naast de kwekerij is een ruim parkeerterrein en achter de kwekerij vind je de speeltuin, dit staat allemaal duidelijk aangegeven met bebording.

Springen, varen, klimmen en graven

We beginnen bij de air trampoline, om daarna het terrein verkennen via het vlot. Er liggen ook kleine bootjes die met de hand te besturen zijn. Vanaf het vlot lopen we naar een toren waar je op kan klimmen via een kleine klimmuur of touw, maar met de hevige wind tijdens ons bezoek wil dat niet echt lukken. Je kunt ook met de trap naar boven, om even van het uitzicht over de polder te genieten.

We varen terug met het vlot en nemen dan een kijkje in de kleine speeltuin en de zandbak. Hier staan allerlei speeltoestellen zoals een glijbaan, schommels en klimrekken. Tot groot plezier van onze jongste dochter van 2, was de zandbak rijkelijk voorzien van allerlei zandbankspeelgoed.

Skelterbaan en traptractorbaan

Hoogtepunt van ons bezoek voor onze 4-jarige was wel de traptractorbaan. Deze baan bestaat uit een soort wegdek van betonblokken, met o.a. stoplichten en een flitspaal. Het ziet er redelijk echt uit, waardoor onze dochter ook in eerst instantie stopt bij een roodlicht en rijdt bij groen. Later die middag verslapte dat en dat is ook wel te zien op de foto’s.

Verder is er ook nog een skelterbaan. Onze 4-jarige kon net bij de trappers, maar een skelter is dus nog net een formaatje te groot voor haar. Ze vond het wel leuk om over deze baan te rijden. De verkeersborden aan de zijkant en parkeerplaats maken deze baan écht af.

Knuffeldierenweide

Naast de speeltuin en zandbank vind je de dierenweide. Hierin staan ezels, alpaca’s, schapen en geiten. Je mag in principe alle dieren aaien, maar de alpaca’s hadden hier niet zo’n behoefte aan. De ezels daarintegen lieten zich maar al te graag onderwerpen aan een aai- en knuffelsessie.

Wat is er verder nog te doen bij Hoppies?

 • Er is een Midgetgolfbaan en een blotevoetenpad
 • Vanaf 1 juli openen ze de pluktuin en het maisdoolhof.
 • Struintocht (in de zomer)

Praktische informatie

Openingstijden

Hoppies in Ammerzoden is op de volgende dagen geopend:

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: gesloten
 • Woensdag: van 13.00 t/m 18.00 uur
 • Donderdag: gesloten
 • Vrijdag: van 13.00 t/m 18.00 uur
 • Zaterdag: van 13.00 t/m 18.00 uur
 • Zondag: van 13.00 t/m 18.00 uur

In schoolvakanties en op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Neem voor de actuele openingstijden in deze periodes daarom een kijkje op www.hoppies.nl.

Tarieven

De volgende tarieven worden gehanteerd:

 • Kinderen tot 1 meter: gratis toegang
 • Kinderen vanaf 1 meter: € 7,50 entree per kind
 • Volwassenen: € 5,- per persoon inclusief kortingsbon voor de horeca
 • Midgetgolf: € 4,- per persoon + € 5,- borg per stick/balletje
 • Rolstoelgebruikers: gratis toegang

Het is ook mogelijk om een strippenkaart te nemen voor 5 keer. Voor kinderen vanaf 1 meter kost dat € 32,50 (besparing € 5,-) en voor volwassenen € 23,50 (besparing € 1,50).

Adresgegevens

Je vindt Hoppies op het volgende adres:

Zandweg 17
5324 JN Ammerzoden

Website: www.hoppies.nl

Goed om te weten

 • Er zijn binnen toiletten aanwezig en deze zijn gratis;
 • Hoppies is een natuurspeeltuin en ligt in een landelijk gebied. Zorg dat je kinderen hierop gekleed zijn en denk in de zomer ook aan zonnebrandcrème en petjes;
 • Er zijn buitendouches en omkleedhokjes;
 • Er is een terras met bediening, maar je kunt ook eten en drinken afhalen. Ook is er de mogelijkheid om te picknicken;
 • Honden zijn niet toegestaan, enkel op het terras maar dan aangelijnd.
 • Een gedeelte van Hoppies is toegankelijk met een kinderwagen of rolstoel, maar je kunt lang niet overal komen.

Wat vonden wij van Hoppies in Ammerzoden?

Ons gezin was erg enthousiast over Hoppies. We hebben ons deze middag, ondanks de harde wind, goed vermaakt. Ideaal gezinsuitje, omdat er voor elke leeftijd wat te doen is. Het is meer dan een natuurspeeltuin, als je alle zaken zoals skelterbanen en midgetgolf meetelt. Het uitzicht is weids en landelijk en de horeca is van prima kwaliteit.

Wij gaan na juli zeker nog eens terug om ook het maisdoolhof en het blotevoetenpad te lopen en zullen dit artikel dan verder updaten met de resterende activiteiten die je bij Hoppies in Ammerzoden kunt ondernemen.

Lees voor nog meer leuke natuurspeeltuinen in Gelderland ook ons artikel: ‘Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Gelderland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne