high-tea-met-kinderen-high-lemonade-nederland-1

12x hotspots met een Kids High Tea

Als je aan een high tea denkt, denk je waarschijnlijk aan een tafel vol mini-sandwiches, versierde cupcakes, scones met jam, kleurrijke macarons en andere zorgvuldig uitgekozen hartig hapjes en zoetigheden. In veel gevallen gaat een high tea gepaard met verschillende gangen en kan het een lange zit zijn. Toch is het ook leuk om met kinderen een high tea te doen. In deze speciale setting heb je tijd om samen nieuwe dingen te proeven en met elkaar te kletsen. Dit kan leuk zijn voor een familie-uitje, feestje of misschien wel tijdens een kinderfeestje. Op verschillende plekken in Nederland vonden wij horecagelegenheden waar ze kinder high tea’s aanbieden! Bij deze zaken kunnen de kinderen bijvoorbeeld proeven van verschillende soorten ranja, een eigen cupcake versieren, genieten van lekkere fruitspiesjes, maar soms ook heerlijk ravotten in de speeltuin. We maakte een lijst van hotspots in Nederland, waar je samen kunt genieten van een kids high tea.

Let op: Vergeet niet om van te voren te reserveren.

Boek een kids high tea bij één van deze hotspots

The Cake Room – Breda (Noord-Brabant)

Een bezoek aan The Cake Room is al een uitstapje op zich. Zowel het interieur als de cupcakes die je bij binnenkomst ziet staan, zien er enorm snoepig en zoet uit. De boetiek is erg uniek aangekleed met veel roze en een enorm grote olifant die direct de aandacht trekt. Naast een cupcake eten en wat drinken, bieden ze ook verschillende arrangementen aan, zoals: het prinsessen arrangement, high tea’s in thema zoals Halloween of een babyshower én een leuke kids high tea. De kinderen mogen twee cupcakes versieren en die opeten of mee naar huis nemen. Verder staat er op de tafel ranja en verschillende soorten zoetigheden om lekker te kunnen snoepen. Al met al een heerlijke zoete high tea. Ga naar de website voor meer informatie.

Biej de Tant – Schinveld (Limburg)

Zin in een traditionele high tea? Boek er dan voor kinderen gerust een kinder high tea bij. Dit is namelijk zoals het zegt, een speciaal aangepaste high tea voor kinderen. Je kids genieten er van drie sandwiches, scones en zoete hapjes aangepast aan de wensen van de kids. Bij Biej de Tant kun je een high tea ook combineren met andere activiteiten, zoals: een huifkartocht, een fijne wandeling of workshops. Ga naar de website voor meer informatie.

Bij de Hommel – Empe (Gelderland)

Welke van de maar liefst 12 soorten thee vinden jullie het lekkerste? Bij de Hommel in Empe kun je kiezen uit verschillende soorten high tea’s en ook een speciale kids high tea voor kinderen tot 10 jaar. Houdt je kind niet van thee? Dan krijgen ze onbeperkt ranja. De kinderen eten lekker mee in twee rondes, met: gezonde spiesjes, hartige hapjes, mini taartjes en diverse andere zoete lekkernijen. Ga naar de website voor meer informatie.

De Bonte Belevenis – Assendelft (Noord-Holland)

Een high tea tussen de dieren? Dat kan bij De Bonte Belevenis: een pony- en kinderboerderij en theehuis! Geniet van lekkere hapjes die in drie rondes aan jullie geserveerd worden. Bij De Bonte Belevenis kunnen kinderen heerlijk spelen, knuffelen met konijnen, kijken naar de varkens en je kunt er samen een pony huren. Ga naar de website voor meer informatie.

De Koningshoeve – Klaaswaal (Zuid-Holland)

De high tea bij de Koningshoeve bestaat uit drie rondes, voor zowel volwassenen als voor kinderen. De kinder high tea is wel goedkoper en bevat lekkernijen die bij de kinderen zeker in de smaak zullen vallen. In de eerste ronde zijn dat scones, in de tweede ronde poffertjes met poedersuiker en smarties en in de laatste ronde een bolletje ijs met slagroom, spekjes en smarties. Bij mooi weer spelen kinderen er graag op de trampoline en in de klimtoestellen. Wanneer het minder mooi weer is staan er binnen diverse speelmachines, een tafelvoetbalspel en er is een speelhoek voor de allerkleinste. Ga naar de website voor meer informatie.

Juffrouw van Zanten – Rotterdam (Zuid-Holland)

Zin in een tafel vol hartige hapjes, patisserie en onbeperkt thee drinken? Dan ben je bij Juffrouw van Zanten in Rotterdam aan het juiste adres. Voor de kids en tieners hebben ze de speciale High Lemonade! Naast limonade krijgen de kids een lekkere mufin, pancakes, vers fruit, en een kaasstengel. Tussen het eten door mogen ze kleuren en ze ontvangen ook nog een leuke verrassing. Ga naar de website voor meer informatie.

Kersvers – Alphen aan de Rijn (Zuid-Holland)

Reserveer een high tea in dit kinder café en geniet samen van alles dat dit café te bieden heeft. Naast lekkere versnaperingen kunnen kinderen er heerlijk spelen. Daarnaast is er aan alles gedacht, een wc-bril verkleiner, luiers zijn er voor de gasten gratis en naast een voorlees-oma komt er zelfs een kapper langs in dit café. In totaal duurt de high tea 2,5 uur. Ga naar de website voor meer informatie.

Konditorei Noor – Lelystad (Flevoland)

Bij Konditorei Noor kun je genieten van verschillende high tea varianten, waaronder ook de kids high tea. De tafel komt vol te staan met lekkere zoete en hartige hapjes en onbeperkt thee en limonade. In twee uur tijd heb je er allerlei dingen kunnen proeven en fijn bij kunnen kletsen. Ga naar de website voor meer informatie.

Snoeperij TumTum – Den Bosch (Noord-Brabant)

Dit is geen traditionele high tea, maar wel één die te leuk is om niet te noemen. In de binnenstad van Den Bosch kun je je kinderen meenemen naar een snoepwinkeltje, waar de tijd even stil heeft gestaan. Bij binnenkomst word je welkom geheten door een zoete geur en mooie kleuren, waarin je echt weer even grootmoeders tijd in stapt. Naast dat je er veel snoepjes van vroeger kunt kopen, kun je in de ijsmakerij ook genieten van een Tum Tum high tea. Je kunt kiezen uit twee verschillende versies hiervan of een combinatie van die twee. Onder het genot van een kopje thee (of koffie) kun je van de etagère lekkernijen pakken, zoals: cake, macarones, bonbons, fudge, kaneel, een surprise ei, koekjes en chocolade. Ga naar de website voor meer informatie.

SpIJS – Warnsveld (Gelderland)

Geniet met je kind(eren) van een heerlijke kinder high tea en boek voor jezelf ook een high tea of een high wine! Ga naar de website voor meer informatie.

SS Rotterdam – Rotterdam (Zuid-Holland)

Een high tea op een bijzondere locatie, dat is een high tea bij SS Rotterdam. Geniet er samen van hartige en zoete hapjes die voor de kinderen op een eigen etagère in drie gangen worden gepresenteerd. Naast de high tea kunnen jullie je samen verwonderen over de boot en het uitzicht. Ga naar de website voor meer informatie.

Zandfoort aan de Eem – Amersfoort (Utrecht)

Naast een knaksfeestje en een frietfeestje organiseer je hier ook een High-limo! Dit arrangement bestaat uit verschillende soorten limonade en veel lekkere maar ook gezonde versnaperingen. Even voldoende gesnoept? Dan is er voor de kinderen ook volop te spelen. Ga naar de website voor meer informatie.

Tip! Boek een High Tea in een tuincentrum

Misschien niet de eerste plek waar je aan zou denken voor een high tea, maar toch een hele leuke. Zo kun je bij een aantal vestigingen van Intratuin terecht voor een high tea: Amersfoort, Apeldoorn, Cruquius, Enschede, Lelystad, Lisse en Weert. Het leuke daaraan is dat er ook vaak speelmogelijkheden voor kinderen bij zijn.

Een ander leuk tuincentrum waar we eerder over schreven is Tuincentrum Oosterhout (Noord-Brabant). Zij bieden voor kinderen een goedkoper tarief aan dan voor volwassenen. Terwijl de kinderen spelen in de indoor speeltuin hebben jullie nog meer tijd om te genieten van alle lekkernijen. Ook bij Tuincentrum Leurs (Limburg) kun je terecht voor een lekkere high tea, zij bieden zelfs een speciale moeder & kind high tea aan!

Lees ook eens onze andere artikelen:

© Pixabay – Pexels