11 ideeën voor het leukste kinderfeestje thuis

Een leuk kinderfeestje kun je buiten de deur vieren, maar vier je ook net zo gemakkelijk gewoon thuis. Misschien vergt het iets meer creativiteit. Daarom geef ik je in dit artikel een aantal leuke ideeën voor kinderfeestjes thuis. Enne.. Het is vaak nog goedkoper ook!

Escape room

Voor kinderen vanaf of jaar of 7 (groep 3/4) is het leuk om thuis een escaperoom als kinderfeestje te doen. Er zijn diverse websites te vinden waar je leuke pakketten kunt bestellen. Tijdens de escaperoom bevinden kinderen zich in een specifiek verhaal waar zij dan een ‘probleem’ moeten oplossen. Dat oplossen gebeurt d.m.v. van opdrachten en raadsels. Lukt het de kinderen om binnen bepaalde tijd het einde van het verhaal te halen?

Speurtocht

Speurtochten, hartstikke leuk! We hebben ze dan ook niet voor niets al meerdere keren als tip voor een kinderfeestje gegeven. Speurtochten blijven namelijk hartstikke populair! Verzin zelf een leuke speurtocht in bijvoorbeeld een speciaal thema, of doe mee met een georganiseerde speurtocht. Voor iets grotere kinderen is het ook leuk om te gaan geocachen.

Lees ook ons artikel: ‘Met dit stappenplan organiseer je een geweldige speurtocht voor kinderen!

Vlaggetje veroveren

Deze activiteit is er een die je buiten kan doen. Deel de kinderen op in twee groepen. Beide groepen gaan hun eigen groepsvlag verstoppen en vervolgens mogen zij die dan van elkaar gaan zoeken. De groep die als eerst de vlag van de andere groep heeft gevonden, heeft gewonnen.

Je zult begrijpen dat dit niet een enorm lange activiteit zal zijn. Het is daarom leuk om dit uit te breiden met zelf een vlag met stiften te versieren. Dit kan één vlag zijn per groep, maar ook per persoon zodat ieder een leuk aandenken heeft aan het kinderfeestje.

Kijk voor meer informatie op: www.vlaggenclub.nl/je-eigen-vlag-maken-pakket

Expeditie Robinson

Ben je ook zo’n fan van het tv-programma Expeditie Robinson? Hoe gaaf is het om dit als kinderfeestje thuis te doen? De beproevingen die de kinderen krijgen zullen een combinatie zijn van fysieke en mentale uitdagingen. Aantekening hierbij wel is dat er voldoende ruimte nodig is. Je kunt het Expeditie Robinson kinderfeestje daarom bijvoorbeeld heel goed geven in het bos, park, grote tuin, schoolplein of op het strand. Wie van de kinderen is een echte Robinson?

Kijk voor meer informatie op: www.locohippo.com/expeditie-robinson-feestje

Cupcakes versieren

Onze kinderen vinden het prachtig om cupcakes te mogen versieren. Je kunt dit dan ook prima doen voor een kinderfeestje waar jongere kinderen komen. Bak van te voren zelf alvast de cupcakes en zorg voor leuke versieringen. Bij de supermarkt (met name de grotere) kun je prima versieringen vinden. Zelf bestel ik ze meestal bij de www.deleukstetaartenshop.nl. Je kunt hier namelijk ook op thema filteren.

Knutselen

Tegenwoordig kun je online een hoop leuke knutselpakketten bestellen. Een website welke ik zelf bijvoorbeeld erg leuk vind is: www.bakerross.nl. De pakketten die je hier kunt bestellen zijn vaak op thema en in meerdere aantallen verkrijgbaar. Ideaal! Uiteraard kun je ook zelf een knutselpakket maken. Op Pinterest staan meer dan genoeg ideeën.

Zelf ben ik net voor Kerst jarig en ik heb dan ook meerdere keren als kinderfeestje de activiteit kerststukjes maken gedaan. Dit viel altijd goed in de smaak!

Slaapfeestje

Een slaapfeestje kun je zo gek maken als je zelf wil! Bedenk allereerst waar je de kinderen wil laten slapen. Heeft je kind een ruime slaapkamer waar dit kan of is de woonkamer een meer geschikte plek? In de zomer tijdens een warme nacht zou je zelf kunnen overwegen om de kinderen te laten kamperen in te tuin. Hoe stoer is dat?!

Bedenk tevens ook een aantal leuke activiteiten die zij kunnen doen zoals een thuisbioscoop, disco, spelletjesavond of wellnessavond. En vergeet natuurlijk de lekkere hapjes en drankjes niet! Doop bijvoorbeeld je glazen met de rand in wat siroop en vervolgens suiker voor een extra feestelijk effect!

Let op! Een slaapfeestje valt bij veel kinderen altijd goed in de smaak, maar niet bij allen. Sommige kinderen vinden het namelijk erg spannend om bij een ander te slapen of hebben zelfs last van heimwee. Lees ook ons artikel: ‘Wat kun je doen wanneer je kind last heeft van heimwee?

Thema kisten

Je kunt tegenwoordig steeds meer leuke pakketten voor kinderfeestjes online bestellen waaronder ook speciale thema kisten. Op deze manier kun je het kinderfeestje helemaal in stijl geven! Denk aan kinderfeestje versiering, verkleedkleding, spelletjes en meer. Qua thema’s kun je bijvoorbeeld kijken naar jungle, wetenschap, unicorns, K3, piraten, Super Mario en prinsessen. Welk thema is de favoriet van jouw kind?

Kinderdisco

Wat ik zelf altijd enorm gaaf vond waren de kinderdisco’s die als kinderfeestje thuis werden gegeven. Mits de ruimte het toelaat, kun je hierbij gerust de hele klas uitnodigen. Super gezellig! Er is vast wel iemand in je omgeving die wat muziek kan draaien (misschien kan je het zelf wel!) en hapjes en drankjes heb je ook zo zelf geregeld. Discolampen kun je meestal wel huren bij de plaatselijke feestwinkel. Oh enne.. Licht wel van te voren je buren een in m.b.t. het geluid. 😉

Mad Science

Misschien dat je de naam Mad Science wel eens gehoord hebt van bijvoorbeeld de school van je kind(eren). Bij een Mad Sciene komt er een ‘professor’ naar de door jullie gekozen plek toe waar hij/zij kinderen zal vermaken met diverse experimenten waar zij natuurlijk aan mee mogen doen. Een zeer leuk en bovendien ook leerzaam kinderfeestje. Je kunt het kinderfeestje nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld een suikerspinnenmaker. Een origineel kinderfeestje voor nieuwsgierige kinderen.

Een Mad Science kinderfeestje is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kijk voor meer informatie op deze website: www.nederland.madscience.org/feest.aspx

Exotus Serpentia

De naam van dit kinderfeestje klinkt een beetje als een spreuk van Harry Potter, althans daar moet ik aan denken. Echter kunnen kinderen tijden dit kinderfeestje kennis maken met verschillende reptielen. Je kunt van te voren de reptielen uitkiezen welke vervolgens mee worden genomen naar de door jou gekozen plek.

De kinderen zullen door Exotus Serpenti een leuke presentatie krijgen waarbij ze vaak ook de dieren nog eens mogen vasthouden. Qua dieren kun je denken aan een baardagaam, een luipaardgekko, verschillende soorten slangen, een schildpad, een kameleon en een vogelspin. Voor een ieder wat wils dus! En om je gerust te stellen, de dieren zijn allemaal tam! 

De presentatie van Exotus Serpenti duurt ongeveer twee uur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.exotusserpenti.nl/kinderfeestjes

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Shutterstock