In deze 10 sauna’s ben je welkom mét kinderen

Voor de meeste mensen is een dagje naar de sauna iets wat je met je partner of vriendinnen doet. In de meeste sauna’s zijn kinderen ook niet welkom doordat er meestal een minimumleeftijd van 16 jaar wordt gehanteerd. Bij de volgende 10 sauna’s worden daarom speciaal familiedagen georganiseerd zodat kinderen onder begeleiding van een volwassenen toch naar binnen mogen. 

Waarom zou je met een kind naar de sauna gaan?

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen prima mee naar de sauna. Jonge kinderen kunnen al prima hun eigen lichaamstemperatuur regelen. Doordat het lichaam van een kind kleiner is dan dat van een volwassenen, zal het sneller opgewarmd én afgekoeld zijn. Houd dit dus altijd wel goed in de gaten. Als vuistregel kun je één minuut per levensjaar aanhouden voor de sauna.

Een bezoek aan de sauna brengt gezondheidsvoordelen met zich mee:

 • Doordat de binnentemperatuur van het lichaam geleidelijk één tot twee graden oploopt, heeft dis als gevolg dat het bloed afweerstoffen gaat aanmaken tegen infectieziektes. Mensen die regelmatig naar de sauna gaan hebben daardoor meer weerstand en zijn dus minder snel ziek;
 • De hoge temperaturen in de sauna werken niet alleen ontspannend op de spieren, maar ook op de zenuwen. Dat verklaart dus ook waarom de meeste mensen zich zo fijn voelen na een bezoek aan de sauna. Dit geldt ook voor kinderen. Veel kinderen schijnen ook beter te slapen nadat ze naar de sauna zijn geweest.

Tip 1: De meeste sauna’s verhuren/verkopen enkel slippers en badjassen in volwassen maten. Vergeet deze dus niet voor je kind mee te nemen.

Tip 2: Indien je kind nog niet kan zwemmen en er geen zwemdiploma is vereist, is het raadzaam om zwembandjes mee te nemen.

Kindvriendelijke sauna’s

De onder genoemde prijzen zijn o.b.v. dagkaarten. 

Brabant Sauna in Haarsteeg

Bij Brabant Sauna zijn kinderen vanaf 4 jaar van harte welkom. De sauna is van maandag t/m vrijdag geopend van 18.30 uur tot 24.00 uur. Persoonlijk lijkt me dit voor een kind van 4 wel wat laat. Wel kan dit prettig zijn om gezamenlijk de dag nog ontspannen af te sluiten. De sauna heeft geen speciale kinderacties en/of evenementen. Wel kun je de sauna wegens zijn kleinschaligheid privé afhuren buiten de reguliere openingstijden om.

 • Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je € 6,50
 • Vanaf 12 jaar betaal je € 18,-

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster is een unieke locatie doordat het in een oud fort 1913 is gevestigd. In 2012 is het fort verbouwd tot een prachtig wellness resort. Iedere laatste zonder van de maand (behalve in oktober en december) heeft deze sauna een familieochtend van 8.30 uur tot 13.30 uur. Kinderen dienen hier minimaal 6 jaar te zijn én in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

 • Voor een kind betaal je € 13,50
 • Voor een ouder betaal je € 16,50

Sauna & Beauty Oase in Nederasselt

Op zondagen zijn kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassenen welkom van 10.00 uur tot 19.00 uur bij Sauna & Beauty Oase. Er zijn geen speciale behandelingen voor kinderen.

 • Voor een kind t/m 12 jaar betaal je € 18,-
 • Vanaf 13 jaar betaal je € 30,50.

Sauna & Beauty Velp

Vanaf 6 jaar (én in bezit van zwemdiploma!) is iedereen bij Sauna & Beauty Velp welkom. Tot 12 jaar mag een kind onder begeleiding van één betalende volwassenen de sauna tot 19.00 uur bezoeken. Sauna & Beauty Velp heeft verder geen speciale acties en/of behandelingen.

 • Voor een kind tot 12 jaar betaal je € 17,50
 • Vanaf 12 jaar betaal je € 26,50

Sauna de Heuvelrug in Veenendaal

Kinderen t/m 12 jaar zijn dagelijks tot 20.00 uur welkom bij Sauna de Heuvelrug. Er gelden voor kinderen geen afwijkende regels ten opzichte van volwassenen. Vanzelfsprekend worden ouders wel verantwoordelijk gesteld voor het gedrag van hun kinderen. Volgens Sauna de Heuvelrug is sauna een positief onderdeel van de algemene opvoeding.

 • Voor kinderen t/m 12 jaar betaal je € 20,50
 • Vanaf 13 jaar betaal je € 29,50

Sauna Swoll in Zwolle

Je kunt bij Sauna Swoll dagelijks met kinderen vanaf 4 jaar komen genieten van het saunalandschap. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn hier welkom tot 19.00 uur ’s avonds. Er zijn geen speciale behandelingen of activiteiten voor kinderen.

 • Voor kinderen t/m 12 jaar betaal je € 18,50
 • Vanaf 13 jaar betaal je € 28,50

Thermen Rosmalen

Op zondagen tussen 10.00 uur en 19.00 uur worden er bij de Thermen Rosmalen familiedagen georganiseerd voor kinderen vanaf 4 jaar. Om 14.30 uur worden er speciale kinderopgietingen gegeven.

Op de eerste zondag van de maand worden er een Kids-special georganiseerd waarbij extra activiteiten voor kinderen worden gedaan. Zo kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd, onder begeleiding knutselen en de saunameester helpen waarmee ze stickers kunnen verdienen. Ook zijn er speciale mini behandelingen voor kinderen.

 • Voor kinderen tot 12 jaar betaal je € 16,-
 • Vanaf 12 jaar betaal je € 25,-

Thermae Son

Ook bij Thermea Son is het op zondag familiedag. Hier kun je van 10.00 uur tot 17.00 uur met je kinderen komen genieten. Voor kinderen geldt er niet zo zeer een minimumleeftijd. Er wordt verwacht dat je zelf een inschatting kunt maken of je je kind wel of niet mee kunt nemen. Wel dienen kinderen zindelijk te zijn.

 • Voor kinderen tot 14 jaar betaal je € 14,-
 • Vanaf 14 jaar betaal je € 28,-

Wellnessboot Mill

Op zoek naar een bijzondere locatie voor een sauna? Stap dan eens aan boot van de Wellnessboot Mill. Op zondagen tot 18.00 uur zijn kinderen van 4 t/m 11 jaar welkom onder begeleiding van een volwassenen. Er worden geen speciale dingen voor kinderen georganiseerd.

Voor kinderen betaal je hetzelfde entreetarief als voor volwassenen: € 31,50.

Wellnessresort de Waterlelie in Zevenhuizen

Onder begeleiding van een volwassene mogen kinderen, die in het bezit zijn van een zwemdiploma, komen genieten van de heerlijke sauna’s en baden die Wellnessresort de Waterlelie te bieden heeft. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen.

Voor zowel kinderen als volwassenen betaal je hier € 31,50 voor een dagkaart.

Ben jij met je kind(eren) wel eens naar de sauna geweest?

Foto’s © Shutterstock

11 Comments

 • Reply Pauline Böckling 12 oktober 2018 at 11:35

  Wat fijn dat er ook sauna’s zijn die kinderen toelaten.
  Ik heb ook weleens ervaren dat kinderen meegingen met hun ouders. Het viel me op dat ze zich keurig gedroegen. Gewoon kind, maar zonder overlast te bezorgen. Mensen gaan tenslotte voor hun rust naar de sauna.

  Ik zou met mijn eigen kinderen geen rust hebben beleefd in de sauna, trouwens. 😉

 • Reply Daisy de Vos Burchart 12 oktober 2018 at 15:56

  Wat fijn dat er sauna’s zijn waar kinderen toegestaan zijn! Dat maakt een dagje wellness een stuk toegankelijker voor ouders die wel eens een luxe probleem hebben ( oppas ).

  Hier wachten we er nog even mee, de jongste van net 4 heeft geen geduld om stil te zitten gok ik zomaar..
  Ga deze zeker onthouden!

 • Reply kiki hasselton 12 oktober 2018 at 16:12

  ik ging toen ik een jaartje of 10 was al met mijn moeder, oma, tante, oom en zusje naar de sauna. heerlijk. Ik vind het niet erg als er kinderen zijn, als ze maar geen bommetje gaan maken in het zwembad 😉

 • Reply Frederique 12 oktober 2018 at 21:33

  Ik wist echt niet dat je met kids naar de sauna mocht! Meer i.v.m de veiligheid van het kind dan omdat het anderen zou storen overigens. Ik ben zelf sowieso niet echt een sauna-mens, ben er maar 1 keertje geweest toen ik een jaar of 17 was en vond het helemaal niet fijn. Daarna nooit meer gegaan.

 • Reply ingrid 13 oktober 2018 at 08:05

  nooit geweten dat het vanaf zo jong en mag en kan. ik dacht misschien vanaf 12 of zo

 • Reply Mei Qi 13 oktober 2018 at 09:44

  Ik wist niet dat kinderen ook naar de sauna’s mochten! Leuk dat deze ook bestaan 🙂

 • Reply esther 14 oktober 2018 at 12:51

  Ik ga heel vaak met mijn partner naar de sauna, dat is voor ons echt een dagje samen! Even geen kids, lekker relaxen en genieten van rust en elkaar. Mijn dochter houdt er ook van maar ik zou mijn kids 9 en 4 jaar zeker niet geregeld meenemen naar de sauna. Natuurlijk houden ze het vol maar ik denk dat het toch echt beter is als het lijf iets meer volwassen is, daarnaast zie ik nu al geregeld volwassenen niet afkoelen. Dat heeft toch te maken met ademhalingstechnieken, ik houd er juist van maar zie mijn kinderen dat ook niet doen.

 • Reply Juliette 15 oktober 2018 at 00:53

  Grappig dat er kinderen ook naar de sauna’s mogen. Mijn meiden zijn allledrie 17+ jaar oud en gelukkig vinden zij het ook heerlijk om naar de sauna te gaan.

 • Reply Verena 15 oktober 2018 at 09:32

  Wat fijn dat je soms wel je kinderen zonder problemen mee kan nemen, al vind ik de prijs nog wel vrij duur. Maar vinden kinderen het zelf wel fijn in de sauna?

 • Reply marjolein westerbaan 15 oktober 2018 at 19:53

  Goed om te weten dat ik de kids kan meenemen, ik wil het ze echt ene keertje meegeven en het laten ervaren

 • Reply Anke 20 november 2019 at 18:18

  Persoonlijk heb ik er wat meer moeite mee als kinderen zijn toegestaan op alle dagen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.