Ervaar een vakantiegevoel bij de indoor speeltuin van Play-In in Utrecht

Sinds juni 2018 is Utrecht een indoor speeltuin rijker: Play-In welke zich vindt in The Wall langs de A2. De indoor speeltuin is vooral gericht op kinderen t/m 12 jaar. Naast een indoor speeltuin, beschikt Play-In ook over één van de grootste trampolinehallen in Europa én een klimarena, welke beide voor alle leeftijden geschikt zijn. In dit artikel neem ik je mee naar de indoor speeltuin Kids-In en laat ik je zien wat je er kunt verwachten. 

Een dagje op vakantie bij de indoor speeltuin van Play-In

Het allereerste wat opvalt zodra je de indoor speeltuin van Play-In binnenstapt, is het decor. Als decor hebben zij namelijk het thema strand en zee gekozen. Je zult hier o.a. heerlijke loungebanken vinden om op te zitten maar ook zitzakken, schommelbanken, palmbomen, parasols én strandtenten. Net als of je lekker op vakantie bent! De kinderen kunnen zich vermaken in de speelgedeelte welke je aan de zee doet denken.

Speelattributen waarvan een hele boel glijbanen!

Wanneer je een korte wandeling door het speelgedeelte van Kids-In maakt, zie je om te beginnen dat het enorm groot is! Overal is wel iets te doen, dus je kind zal zich er niet snel vervelen. Er is veel diversiteit en daardoor ook voldoende uitdaging. Iets wat mij ook erg opvalt is dat ze enorm veel glijbanen hebben vergeleken met andere indoor speeltuinen waar wij tot nu toe geweest zijn. Ook qua glijbanen hebben ze een hoop verschillende soorten. Verder hebben ze nog ‘verkeerstuin’ waar kinderen (tegen betaling) met auto’s lekker rond kunnen rijden.

Het baby- en peuterdeel

Vrijwel iedere indoor speeltuin heeft ook een speciaal gedeelte voor baby’s en peuters waar zij veilig kunnen spelen. Zo ontbreekt dit ook niet in Kids-In. Het overzichtelijke baby- en peutergedeelte bestaat uit een aantal huisjes waar de kleintjes doorheen kunnen kruipen/lopen. Ook zijn er speelkussens te vinden, een ballenbak en een hoop verdwaalde ballen. 😉 Er is geen glijbaan in dit deel.

Ook positief: de in-/uitgang is ‘afgesloten’ met een verhoogde kussen waardoor bijvoorbeeld baby’s niet zomaar naar buiten kunnen kruipen.

Horecagelegenheden

Play-In heeft een geheel eigen uitgebreide menukaart. Ook vegetariërs kunnen hier prima een hapje eten. Je kunt aan de balie je bestelling plaatsen en krijgt dan een schijf mee welke begint te trillen en piepen zodra je eten klaar is. Drinken krijg je direct mee. Het is niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen.

Tarieven en openingstijden van de indoor speeltuin van Play-In

De indoor speeltuin van Kids-In is dagelijks geopend vanaf 10.00u tot 19.00u. De entreeprijzen zijn als volgt:

  • Baby’s tot 1 jaar hebben gratis entree;
  • Vanaf 1 t/m 17 jaar jaar bedraagt de entree € 7,90 per persoon;
  • Kinderen vanaf 1 t/m 4 jaar betalen op maandag t/m vrijdag vóór 11.30u het peutertarief van € 3,50 (uitgezonderd op feestdagen en schoolvakanties)
  • Voor een 10-rittenkaart betaal je € 57,50
  • Wanneer je na 17.30u komt, kun je gebruik maken van de late entreeprijs van € 5,50
  • Begeleiding welk verplicht is, betaalt geen entree.

Combinatietickets met bijvoorbeeld de trampolinehal of klimarena zijn ook mogelijk. Voor prijzen verwijs ik je graag naar de website van Kids-In. Je dient voor de trampolinehal en/of klimarena wel te reserveren.

Let op! Kinderen zijn verplicht sokken aan te hebben tijdens het spelen. Indien je geen sokken voor je kind  bij je hebt, kun je deze ter plekke bij de entree alsnog kopen.

Kinderfeestjes

Ook voor een leuk kinderfeestje kun je bij Play-In terecht. Er zijn een viertal programma’s beschikbaar welke variëren tussen € 9,95 en € 21,90 per persoon. Het is ook mogelijk om een kinderfeestje op maat samen te stellen met de vele extra’s die zij aanbieden. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je een kijkje nemen op hun website.

Ons eindoordeel over de binnenspeeltuin van Play-In

Kids-In is een indoor speeltuin welke uniek is in zijn soort. Het is nog niet zo heel erg bekend en daardoor was het de keren dat wij er waren ook niet zo heel erg druk. Onze kinderen hebben het heel erg naar hun zin gehad en vragen geregeld wanneer we weer gaan. Wij kunnen een bezoekje aan Kids-In dan ook zeker aanraden wanneer je in de buurt bent.

Benieuwd wat wij van de klimarena Climb-In vinden? Lees dan het artikel Zoek de hoogte op bij Climb-In in Utrecht. Ook de trampolinehal hebben wij inmiddels mogen uitproberen. Lees het artikel Jump-In, één van de grootste trampolineparken van Europa voor een uitgebreide review.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Het artikel is in februari 2020 voor het laatst bijgewerkt.