Indoorattractiepark Plopsa Station Antwerpen

Last updated:

De titel verraad het eigenlijk al, het nieuwste Plopsa attractiepark bevindt zich in het Centraal Station van Antwerpen. Dit pretpark is volledig indoor en ideaal te combineren met een dag of weekend Antwerpen met kinderen.

Indoorattractiepark Plopsa Station Antwerpen, wat kun je er doen?

Attracties

Plopsa  Station Antwerpen bestaat uit verschillende verdiepingen welke je kunt bereiken via de roltrappen of liften.

Op de eerste verdieping vind je een Bumbamolen met op en neer bewegende kikkers. Daarnaast is er de attractie ‘Storm op zee’,  dit is een kleine frisbee (zo wordt dit type attractie genoemd). Je schommelt heen en weer als in een schommelschip, maar de cirkel met zittingen draait ook nog rond.

Op deze verdieping vind je ook nog een Mega Mindy attractie. Dit is een fietsmolen, waarbij je door te fietsen je gondel op en neer laat bewegen.

Als je een verdieping lager gaat kom je uit bij  de K3 botsauto’s. Er is op deze verdieping ook een Lucky Luke attractie, waarbij je met pistolen op boeven kan schieten (videoprojectie) en er  is een attractie met smurfenthema. Dit is een absolute aanrader. Je neemt plaats in een gondel en krijgt een toverstok aangereikt. Tijdens de rit voer je met behulp van de toverstok allerlei opdrachten uit om de smurfen te helpen.

Een andere favoriete attractie van onze kinderen was de Suske en Wiske attractie. Dit is een zogenoemde speedwayattractie. Je neemt plaats in een auto en deze versnelt steeds in de bochten.

Op deze verdieping was ook een Maya de Bij binnenspeeltuin en een ballenbak, maar deze waren in verband met Covid-19 gesloten.

Op de onderste verdieping van Plopsa Station Antwerpen zit een horecapunt waar ze o.a. tosti’s, slush, koffie, frisdranken, chips,  hotdogs en wafels verkopen.

In deze ruimte staat een kleine carrousel in het thema van Jommeke. Verder is een vrijevalattractie in het thema van Wicky de Viking. Deze attractie maakt ook gebruik van videoprojectie en is redelijk misselijkmakend.

Ook is er  een cake walk in het thema van Urbanus. Het prettige aan deze cake walk is dat er bij elk onderdeel ook een mogelijkheid is om er langs te lopen, mocht je het onderdeel als té moeilijk ervaren.

Meet & Greet

Gedurende de dag zijn er verschillende Meet & Greets met karakters van Plopsa. Deze zijn wel  op 1.5 meter afstand, maar desalniettemin wel erg leuk voor de kinderen. Hier worden foto’s van gemaakt door een fotograaf, die je naderhand kan kopen, maar je kunt ook zelf een foto maken met je mobiel. Onze kinderen gingen op de foto met Maya de Bij, Suske & Wiske en Grote Smurf en Smurfin.

Wat vonden wij van opwegmetmama.nl ervan?

De Plopsa parken zijn al een paar jaar favoriet bij ons gezin. De combinatie van de bekende karakters, de attracties die goed afgestemd zijn op hun leeftijd en de herkenbare liedjes die ze gedurende de dag draaien. Het is de totaalbeleving die helemaal klopt voor de kinderen.

De dag waarop wij bij Plopsa Station Antwerpen waren, was het een relatief rustige dag waardoor er amper tot geen wachtrijen waren en we alle attracties meerdere keren hebben kunnen doen.

Wij schatten in dat je hier zeker een halve dag goed kunt vermaken. Zelf waren wij er ongeveer 5.5 uur.

Het nadeel van een rustige dag is dat een groot deel van de horeca gesloten is. Enkel het horecapuntje op de onderste verdieping was open, maar het grote restaurant op de bovenste verdieping was dicht. Avondeten gaat dan echt niet en daarvoor zul je dan moeten uitwijken naar de horeca buiten het Station.

Verder zijn wij verwend met de Efteling om de hoek, waar attracties altijd open zijn. Bij kleinere parken zoals Plopsa Station Antwerpen worden attracties per toerbeurt geopend, op dagen dat het park niet druk bezocht is. Hierdoor kun je niet continu van alle attracties gebruik maken zoals dat bijvoorbeeld in de Efteling wel kan.

Goed om te weten over Plopsa Station Antwerpen

  • Plopsa Station Antwerpen is prima toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buggy’s en kinderwagens. Wel sta je regelmatig enige tijd te wachten op de lift.
  • De toegang tot attracties is afhankelijk van de lengte van je kind. De meeste attracties kun je betreden vanaf 1 meter, dat maakt het park in onze ogen wat minder geschikt voor kinderen tussen de 0 en de 2 jaar. Naar onze mening is de doelgroep van dit park kinderen tussen de 2/3 jaar (afhankelijk van de lengte) en een jaar of 10. Voor oudere kinderen is het wat minder geschikt, omdat dan het thema en de attracties wat ‘kinderachtig’ en niet spannend genoeg zijn.
  • Naast dat je per trein naar Plopsa Station kunt reizen, kun je ook met de auto gaan en dan parkeren onder het Centraal Station. Het kaartje dat je verkregen hebt bij het inrijden is om te wisselen aan de  kassa, zodat je niet het dagtarief van €22,50 betaald, maar slecht €12,50.
  • Adres: Mediaplein, 2018 Antwerpen, België
  • Website: www.plopsastationantwerp.be/nl
  • Tip! Naast het Centraal Station van Antwerpen ligt ook de Zoo van Antwerpen. Je zou een bezoek aan de Zoo Antwerpen en Plopsa Station prima kunnen combineren.

Lees ook onze andere artikelen over de parken van Plopsa:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne