Menu
Limburg / Musea / Noord-Brabant / Noord-Holland / Zuid-Holland

Breng een bezoekje aan deze 10 Instagram musea in Nederland

FloriWorld-Aalsmeer-kinderen-overdekt-uitje-coronaproof

Het platform Instagram is al haast niet meer weg te denken in het land van de social media. Wil je ook gave foto’s voor op je Instagram account? Overweeg dan eens om een bezoekje te brengen aan een Instagram museum. Hartstikke leuk! In dit artikel vind je daarom een overzicht met maar liefst 10 Instagram musea in Nederland. Ook leuk om te doen als kinderfeestje of juist als uitje zonder kinderen!

Laatste update: 1 december 2022

FloriWorld (Aalsmeer)

In FloriWorld in Aalsmeer draait het allemaal om de wereld van de bloemen en planten. Het is een onwijs leuk museum welke persoonlijk ook nogal verassend vond. Naast dat er een hoop te zien en te doen valt, heeft dit museum ook nog een aantal leuke selfie hoekjes. De kopfoto van dit artikel is er één van.

Ik ben zelf naar FloriWorld geweest met mijn zoontje van toen bijna 3 jaar en een vriendin. Om eerlijk te zijn had ik het van de voren veel saaier en oubolliger verwacht, maar niets is minder waar! Het is echt de moeite waard om eens naartoe te gaan.

Tip: Je kunt momenteel via Ticketveiling bieden op kaartjes voor FloriWorld!

Adres: Sierteeltstraat 1, 1431 GM Aalsmeer
Website: www.floriworld.nl

Lees ook ons artikel: ‘Een indrukwekkend en fleurig bezoek aan FloriWorld in Aalsmeer

LikeLand (Best)

Hoewel de meeste Instagrammable musea zich bevinden in onze hoofdstad, is er ook in Noord-Brabant een gaaf Instagram museum te vinden: LikeLand in het Brabantse plaatsje Best. De kleurrijke decors vormen hier de basis voor jouw te gekke Instagram foto’s.

Leuk bij LikeLand is dat zij ook fotohoots aanbieden, zo kun je zelf ook voor de camera staan i.p.v. er achter. 😉 En wil je écht alles uit LikeLand halen? Neem dan deel aan een van de workshop smartphone fotografie of TikTok Dansworkshop.

En heb je even behoefte aan een uitje zonder kinderen? LikeLand heeft ook zogeheten kindervrije uurtjes waarbij enkel bezoekers vanaf 13 jaar welkom zijn.

Let op! LikeLand bevindt zich op een tijdelijke locatie en is geopend t/m januari 2022.

Adres: Ekkersweijer 7, 5681 RZ Best
Website: www.likeland.nl

Moco Museum (Amsterdam)

In het Moco Museum staat kunst centraal. Je komt hier unieke moderne kunst tegen, kunst die je nergens anders zult zien. Kunstenaars tonen hier allen hun eigen visie op de maatschappij van nu. Hoewel dit niet per definitie een Instagram museum is, is één ding zeker: alle kunst die je hier tegen zult komen zijn stuk voor stuk zeer fotogeniek! Op Instagram kom je dan ook vrij veel foto’s tegen die hier zijn gemaakt.

Tip: Je kunt momenteel via Groupon 25% korting krijgen op toegangskaartjes voor het Moco Museum in Amsterdam.

Adres: Honthorststraat 20, 1071 DE Amsterdam
Website: www.mocomuseum.com

Museum van Illusies (Maastricht)

Niets is wat het lijkt in het Museum van Illusies in Maastricht. Je stapt in dit museum in een wereld welke je zintuigen zullen misleiden, waar je compleet in verwarring brengt maar bovenal zeer interessant is. Er zijn verschillende tentoonstellingen te zien waaronder een gedraaide kamer, vortex-tunnel, kaleidoscoop en veel meer. Wij zijn benieuwd naar de foto’s die jullie hier zullen maken!

Adres: Mosae Forum 12-15, 6211DS Maastricht
Website: www.maastricht.museumofillusions.nl

Museum Voorlinden (Wassenaar)

In het particuliere museum Voorlinden in Wassenaar kun je genieten van de hedendaagse moderne kunst. Een hoop kunstwerken zijn zeer fotogeniek en prima te gebruiken voor te gekke Instagram foto’s. Ook voor degene die normaliter niet gek zijn van kunst, zullen dit museum mogelijk wel leuk vinden. Eén van de meest bekende kunstwerken in dit museum is de Swimming Pool, een veel gezien onderwerp van museum Voorlinden op Instagram.

Adres: Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar
Website: www.voorlinden.nl

Supernova Experience (Breda)

Naar verwachting opent in de maand oktober 2021 in Breda het Instagram museum Supernova Experience. Het omschrijft zichzelf als Breda’s selfie museum. Diverse kunstenaars creëren hier de gaafste attributen en interieurs voor jouw foto’s die je kunt gebruiken op social media.

Adres: Boschstraat 65, 4811 GD Breda
Website: www.supernova-experience.nl

The Upside Down (Amsterdam)

Het grootste interactieve Instagram van Europa vind je in Amsterdam: The Upside Down. Zoals de naam al aangeeft, zijn de meeste decors op zijn kop. Hoe cool is dat?! Qua decors kun je hier van alles verwachten. Zoals een royal kamer, Mondriaan kamer, een zwembad met maar liefst 81.286 ballen, een voetbalkamer, een club voor wie graag een dansje waagt en nog veel meer!

Adres: Europaboulevard 5, 1079 PC Amsterdam
Website: www.the-upsidedown.com

WONDR (Amsterdam)

WONDR is de eerste experience playground van Amsterdam. Ga van de glijbaan en beland tussen tussen roze marshmallows, duik in een megagrote ballenbak, dans tussen spiegels en nog veel meer leuke decors waar je uit kunt kiezen.

Ook leuk is het WONDR pop-up strandbar genaamd Pink Beach. Zoals de naam al aangeeft is strandclub compleet roze! Kom jij ook genieten van een drankje tussen de palmbomen op het 300 m2 grote terras?

Goed om te weten is dat je met kinderen onder de 11 jaar WONDR enkel kunt bezoeken tijdens de speciale kids time momenten.

Adres: Meeuwenlaan 88, 1021 JK Amsterdam
Website: www.wondrexperience.com

Youseum (Amsterdam & Leidschendam)

Youseum is een gaaf Instagram museum welke je op twee locaties kunt vinden: Amsterdam en Leidschendam: Op beide locaties kun je kiezen uit maar liefst 30 verschillende decors voor te gekke foto’s voor je Instagram account. Niets is hier te gek.

Wanneer ik de Instagram pagina van Youseum vergelijk met de hierboven genoemde Instagram musea, valt het mij op dat je hier ook de meeste mannen ziet op de foto’s. Een prima uitje dus om met je hele gezin te ondernemen.

Tip: Voor Youseum Amsterdam kun je momenteel via Groupon kaartjes krijgen voor een flink goedkopere prijs!

Adres locatie Amsterdam: Weesperzijde 150, 1097 DS Amsterdam
Website: www.youseum.nl/nl/amsterdam

Adres locatie Leidschendam: Westfield Mall of the Netherlands, Eglantier 1e, 2262 AP Leidschendam
Website: www.youseum.nl/nl/mall-of-the-netherlands

Wij hopen eerdaags een aantal van deze musea te bezoeken zodat we je een nog betere impressie kunnen geven. Mocht je nog meer leuke Instagrammable musea kennen, laat het ons dan weten.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.