FloriWorld-Aalsmeer-kinderen-overdekt-uitje-coronaproof

14x De leukste Instagram musea in Nederland

Het platform Instagram is al haast niet meer weg te denken in het land van de social media. Wil je ook gave foto’s voor op je Instagram account? Overweeg dan eens om een bezoekje te brengen aan een Instagram museum. Hartstikke leuk! In dit artikel vind je een overzicht met maar liefst 14 Instagram musea in Nederland. Ook leuk om te doen als kinderfeestje of juist als uitje zonder kinderen!

LikeLand (Best)

Hoewel de meeste Instagrammable musea zich bevinden in onze hoofdstad, is er ook in Noord-Brabant een gaaf Instagram museum te vinden: LikeLand, gelegen in het Brabantse plaatsje Best. De kleurrijke decors vormen hier de basis voor jouw te gekke Instagram foto’s.

Het Leuke bij LikeLand is dat zij ook fotoshoots aanbieden, zo kun je zelf ook voor de camera staan i.p.v. er achter. 😉 En wil je écht alles uit LikeLand halen? Neem dan deel aan één van de workshops smartphone fotografie of TikTok Dansworkshop.

En heb je even behoefte aan een uitje zonder kinderen? LikeLand heeft ook zogeheten kindervrije uurtjes waarbij enkel bezoekers vanaf 13 jaar welkom zijn.

Let op! LikeLand is op dit moment gesloten, maar ze komen terug! Houd hun website in de gaten.

Adres: Ekkersweijer 7, 5681 RZ Best
Website: www.likeland.nl

Moco Museum (Amsterdam)

In het Moco Museum staat kunst centraal. Je komt hier namelijk unieke moderne kunst tegen, kunst die je nergens anders zult zien. Kunstenaars tonen hier allen hun eigen visie op de maatschappij van nu. Hoewel dit niet per definitie een Instagram museum is, is één ding zeker: alle kunst die je hier tegen zult komen, zijn stuk voor stuk zeer fotogeniek! Op Instagram kom je dan ook vrij veel foto’s tegen die hier zijn gemaakt.

Adres: Honthorststraat 20, 1071 DE Amsterdam
Website: www.mocomuseum.com

Museum van Illusies (Maastricht)

Niets is wat het lijkt in het Museum van Illusies in Maastricht. Stap binnen in dit museum en ervaar een wereld waarin je zintuigen worden misleid en je compleet in verwarring wordt gebracht, maar die bovenal zeer interessant is. Er zijn verschillende tentoonstellingen te zien waaronder een gedraaide kamer, vortex-tunnel, kaleidoscoop, en nog veel meer! Wij zijn benieuwd naar de foto’s die jullie hier zullen maken.

Adres: Mosae Forum 12-15, 6211DS Maastricht
Website: www.maastricht.museumofillusions.nl

Museum Voorlinden (Wassenaar)

In het particuliere museum Voorlinden in Wassenaar kun je genieten van de hedendaagse moderne kunst. Een hoop kunstwerken zijn zeer fotogeniek en prima te gebruiken voor te gekke Instagram foto’s. Mensen die normaal gesproken niet zo van kunst houden, zullen dit museum hartstikke leuk kunnen vinden. Één van de meest bekende kunstwerken in dit museum is de Swimming Pool, een veel gezien kunstwerk van museum Voorlinden op Instagram.

Adres: Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar
Website: www.voorlinden.nl

Supernova Experience (Breda)

Het Instagram-museum Supernova Experience opent naar verwachting in oktober 2021 in Breda. Het museum beschrijft zichzelf als ‘Breda’s selfie-museum’, waar diverse kunstenaars de coolste attributen en interieurs creëren voor jouw foto’s, die je kunt delen op social media.

Let op! Supernova Experience is op dit moment gesloten, maar ze komen terug in 2024! Houd hun website in de gaten.

Adres: Boschstraat 65, 4811 GD Breda
Website: www.supernova-experience.nl

The Upside Down (Amsterdam)

Het grootste interactieve Instagram museum van Europa vind je in Amsterdam: The Upside Down. Zoals de naam al aangeeft, zijn de meeste decors op zijn kop. Hoe cool is dat?! Qua decors kun je hier van alles verwachten, zoals een royal kamer, Mondriaan kamer, een zwembad met maar liefst 81.286 ballen, een voetbalkamer, een club voor wie graag een dansje waagt, en nog veel meer!

Adres: Europaboulevard 5, 1079 PC Amsterdam
Website: www.the-upsidedown.com

WONDR (Amsterdam)

WONDR is de eerste experience playground van Amsterdam. Ga van de glijbaan en beland tussen roze marshmallows, duik in een mega grote ballenbak, dans tussen spiegels, en leef je uit in nog veel meer leuke decors waar je uit kunt kiezen.

Wat ook leuk is, is de WONDR pop-up strandbar genaamd Pink Beach. Zoals de naam al aangeeft is de strandclub compleet roze! Kom jij ook genieten van een drankje tussen de palmbomen op het 300 m2 grote terras?

Goed om te weten is dat je met kinderen onder de 11 jaar WONDR enkel kunt bezoeken tijdens de speciale kids time momenten.

Adres: Meeuwenlaan 88, 1021 JK Amsterdam
Website: www.wondrexperience.com

Remastered (Rotterdam)

Pal onder de Erasmusbrug in Rotterdam vind je het instagram museum Remastered. In deze 60 minuten durende experience, kan je onder andere door de schilderijen van een paar van de meest beroemde kunstenaars van Nederland lopen! Doen de namen Vincent van Gogh en Jeroen Bosch misschien een belletje rinkelen? 

En daar is nog niet alles mee gezegd… In dit museum kan je namelijk ook je eigen UFO laten vliegen op een fel LED scherm, door een waterval lopen, kennis maken met scholen vissen, en varen door donzige wolken. 

Nog een bijzonder toevoeging: vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de skyline van Rotterdam, écht een bezoekje waard dus!

Adres: Willemsplein 79, 3016 DR Rotterdam
Website: https://remastered.nl/

NXT (Amsterdam)

In Amsterdam-Noord bevindt zich, zoals de naam eigenlijk al zegt, het futuristische Instagram museum NXT. In tegenstelling tot Remastered, waar je veel schilderijen kan bewonderen, richt het NXT museum zich vooral op ‘mediakunst’. Mediakunst is een kunstvorm die nieuwe kunst combineert met hedendaagse technologieën. 

In het Instagram museum NXT word je uitgedaagd om je geest te verbreden en je alledaagse aannames te laten voor wat het is. What’s NXT? 😉 

Adres: Asterweg 22, 1031 HP Amsterdam
Website: https://nxtmuseum.com/

Motion Imagination Experience (Eindhoven)

Motion Experience in Eindhoven neemt je mee naar een geheel andere realiteit: door middel van beeld, geluid en interactie kom je terecht in Instagram-waardige verbeeldingswereld! 

Het bijzondere aan Motion Experience is dat het Instagram museum doorlopend verandert door meerdere bewegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan golvende vloeren en plafonds met opvliegende felgekleurde vlinders… Heb jij je camera al paraat voor de beste kiekjes? 

Tip: het museum is op alle tijden leuk voor kinderen, maar is nóg leuker tijdens de kids-time! Hierbij is het museum iets wat meer speciaal ingericht voor kinderen. Je kan hierbij denken aan een interactief speelplein, gekke monsters die verschijnen op de muren, en lekkere versnaperingen speciaal voor kinderen. Kids-time is op woensdagmiddag en zaterdag- en zondagochtend. 

Adres: Piazza 64 / 2e verdieping, 5611 AE Eindhoven
Website: https://motionexperience.nl 

Akwart (Elst)

Waar het bij de meeste musea de bedoeling is dat jij de handjes thuis houdt, is dat bij Akwart geheel anders! Hier is het júist de bedoeling dat je interactief bent met de kunstwerken en op deze manier kunst op een geheel andere manier ervaart dan normaal! In Akwart loop je als het ware door verschillende kamers met elk een eigen thema. Zo zijn er kamers waar je super coole kiekjes kan maken van optische illusies of kan je naast de smeltende klok van Dali hangen. Misschien een beetje vreemd (Akwart 😉 ), maar wel leuk! 

Adres: Industrieweg Oost 11, 6662NE Elst 
Website: https://www.akwart.nl/

Kröller Müller (Veluwe)

Op vakantie in de Veluwe om eekhoorntjes te spotten? Dan kan je net zo goed ook nog een bezoekje brengen aan het Kröller Müller museum! Het Kröller Müller museum, naast dat het sowieso al in de groene Veluwe ligt, is een goede combinatie van kunst en natuur vanwege haar uitgestrekte beeldentuin. 

Bovendien heeft het Kröller Müller een goede combinatie van moderne kunstenaars als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan, en de wat meer futuristische en hedendaagse kunstenaars. Daarbij mag Vincent van Gogh natuurlijk ook niet ontbreken aan de collecties. En wist je dat de beeldentuin in Kröller Müller de grootste beeldentuin van Europa is? Hoe gaaf is dat! 

Adres: Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo
Website: https://krollermuller.nl/

Streetart STRAAT (Amsterdam)

Het is je vast niet ontgaan dat vooral in de grote steden steeds meer muren vol staan met de artistieke Graffiti ontwerpen. In het Streetart museum in Amsterdam komt al deze streetart samen! De collectie omvat ongeveer 300 straatkunstwerken, die variëren van kleine stukken tot monumentale muurschilderingen. 

Wat het Streetart museum in Amsterdam erg interessant maakt, is dat het een unieke kunstvorm is die traditionele ideeën over wat legaal is, wie eigenaar is van kunstwerken, en hoe we zowel fysieke als niet-fysieke kunst en cultureel erfgoed moeten behouden, ter discussie stelt.

Adres: Immanuel Kanthof 1, 1064 VR Amsterdam
Website: https://www.streetartmuseumamsterdam.com/

Wij hopen eerdaags een aantal van deze musea te bezoeken zodat we je een nog betere impressie kunnen geven. Mocht je nog meer leuke Instagrammable musea kennen, laat het ons dan weten.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela