Intratuin Duiven, een tuincentrum met binnenspeeltuin & buitenspeeltuin

Op aanraden van een vriendin zijn we op een regenachtige zaterdag naar Intratuin Duiven gereden. Ze raadde deze aan omdat de Intratuin zelf een ruim assortiment heeft, maar daarnaast een grote (gratis) binnen- en buitenspeeltuin, zodat het voor de kinderen extra leuk is om mee te gaan. In dit artikel zullen wij met name de speelmogelijkheden voor kinderen uitlichten.

Intratuin Duiven, één van de grootste tuincentra van Nederland

Zodra we het gebouw binnenstapten waarin Intratuin Duiven zich bevindt, bleek dat in deze gigantische hallen naast een Intratuin ook nog een Gamma én een woonwinkel gevestigd zijn. Wij kozen ervoor om alleen de Intratuin te bezoeken. Hier waren we dan ook aardig zoet.

Intratuin Duiven is de grootste vestiging van Intratuin die wij ooit bezocht hebben. Je loopt een route over alle afdelingen, waarbij alle facetten van tuin, planten, dieren en interieurstyling voorbij komen.

Proeftuin en speeltuin

Halverwege de route kom je uit in de Proeftuin. Dit is een restaurant met een uitgebreid assortiment aan eten, drinken en lekkernijen. Je kunt er warme broodjes, koude broodjes, complete maaltijden en zelfs een high tea bestellen.

Zodra je je eten besteld hebt in de Proeftuin kan je direct in één van de gezellige zitjes plaatsnemen, maar er is ook een ruimte waar je met je kinderen direct naast de binnenspeeltuin kan gaan zitten en gemakkelijk naar de buitenspeeltuin kan lopen.

Let op: de speeltuinen zijn dan wel gratis, maar het is niet de bedoeling dat je je eigen eten of drinken meeneemt!

De binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin van Intratuin Duiven laat zich het meest vergelijken met Monkey Towns en andere binnenspeeltuinen. Er zijn glijbanen, trampolines en klim- en klauterconstructies. Wat deze speeltuin extra leuk maakt is dat deze gethematiseerd is als een soort binnenstad met oude klokkentorens.

Je kunt je dan mogelijk ook wel voorstellen dat kinderen het geen straf zullen vinden om met je mee te mogen naar dit grote tuincentrum.

Buitenspeeltuin

Ook de buitenspeeltuin van Intratuin Duiven is groots opgezet. Niet zozeer in oppervlakte, maar er is goed gebruik gemaakt van de ruimte doordat een aantal speeltoestellen flink de hoogte in gaan. Er kan hier naar hartenlust geklommen, geklauterd en gegleden worden op deze prachtige houten speeltuin.

Wat ik zelf een pluspunt vind is dat maar één in- en uitgang is die uit komt op de binnenspeeltuin. Kinderen kunnen dus niet zomaar vanuit de speeltuin weer de winkel in lopen.

Zeer grote kerstshow

Waar Intratuin Duiven mogelijk bij de meeste mensen bekend om staat, is om zijn zeer jaarlijkse grote kerstshow. Het is in deze periode dan ook vrij druk. Desondanks is het ook dan zeker de moeite waard om deze vestiging te bezoeken. Trek er de tijd voor uit en maak er een leuk dagje weg van.

Handig om te weten!

  • Adres: Lithograaf 1, 6921 VA Duiven
  • Geopend van maandag t/m zondag. Klik hier voor de openingstijden.
  • Website: www.intratuin.nl/intratuin-duiven
  • Intratuin Duiven is prima toegankelijk met een kinderwagen, buggy of rolstoel.

Wat vonden wij van opwegmetmama.nl van Intratuin Duiven?

Wij waren erg blij met deze tip. Ideaal op een regenachtige weekenddag om eens rond te snuffelen en de kinderen lekker te laten uitrazen in de speeltuin. De grootte van de speeltuin was een aangename verrassing. Voor dit kaliber speeltuin wordt normaal toch een aardige entreeprijs gerekend, maar hier was het allemaal gratis. Alhoewel, uiteindelijk betaal je natuurlijk toch wel, want dit soort winkels zijn altijd slecht voor je portemonnee…

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne