Jeugdcircus Il Grigio in Haaren (Noord-Brabant)

Al 60 jaar voeren kinderen in de leeftijd 4 tot en met 18 jaar in Haaren een spectaculaire show op met onder andere trapeze-acts, clowns, koorddansers en acrobatiek. Dit is een greep uit de 14 acts die 63 kinderen en tieners presenteren in een bruisende en meeslepende show waarin humor, lef, kracht, vertedering en souplesse aan bod komen. Tijdens deze  2½ uur durende show zul je met een open mond van verbazing op je stoel zitten.

Jeugdcircus Il Grigio in Haaren

De show

Elk jaar oefenen de kinderen vanaf oktober tot aan de shows in juli en augustus. Sommige kinderen doen zelfs mee aan meerdere acts. Het leuke is dat er voor elk kind dat zich aanmeldt een passende act wordt gezocht, zodat alle kinderen van klein tot groot mee kunnen doen. Het meest vertederend zijn de allerjongste kinderen die starten met een acrobatiek-act, waarbij ze, hoe jong ook, echt goed moeten samenwerken.

Tijdens de show komen er allerlei verschillende acts voorbij, waaronder fietsen op eenwielers, een trampoline-act, de tissue (hangende doeken waarmee allerlei stunts worden uitgevoerd), een act met kinderen die op ballen lopen, jongleren met de voeten (waarbij zelfs gebruik gemaakt wordt van vuur), een menselijke trap en natuurlijk zitten er clowns in de show. Deze vormen ook de rode draad in de show. Eén van de clowns is jarig, maar de andere clowns doen net alsof ze zijn verjaardag vergeten zijn. Tijdens elke act geven de artiesten door middel van hun act een cadeautje of voorwerp om het feest voor de jarige clown compleet te maken.

60 jaar

De oorsprong van dit circus ligt bij een dorpspastoor die in 1961 dit circus oprichtte. De pastoor was op zoek naar een activiteit om de jeugd in dit kleine dorp bezig te houden. Overigens zijn niet alleen de kinderen bezig met dit circus, ook ouders en andere vrijwilligers helpen met  het maken van decors en kostuums en licht en geluid.

Reserveren

De show wordt jaarlijks door gemiddeld 10.000 bezoekers bezocht en is zeer populair in de nabije omgeving van Haaren. Daarom raden we sterk aan om vooraf kaartjes te kopen via www.ilgrigio.nl. Je kunt hier betalen via Ideal. Telefonisch reserveren is mogelijk via telefoonnummer 0411 – 62 12 15.

Je kunt hierbij kiezen voor kaartjes voor de 1e en de 2e rang. Er wordt niet gewerkt met gereserveerde plaatsen, dus kom minimaal een half uur van tevoren om verzekerd te zijn van een goede zitplaats.

De stoelen rechts van de ingang geven het mooiste zich op alle facetten van de show.

Wat vonden wij van Opwegmetmama.nl ervan?

Vooraf had ik geen hoge verwachtingen van dit circus. Hoewel zowel de generatie van mijn ouders als mensen uit mijn eigen generatie hiermee opgegroeid zijn, was ik er zelf nog nooit geweest.

Een show uitsluitend door kinderen en tieners klonk voor mij als een soort bonte avond. Dit bleek geheel onterecht. De show is echt professioneel, zowel de aankleding van de ruimte, het licht en geluid, de kostuums, de muziek als de acts. Zeker een aantal acrobatiek- en stuntacts zijn niet van een professioneel circus te onderscheiden. Ook de goochelshow was van hoog niveau.

Het meest spectaculaire deel van de show was een jongeman die met zijn voeten jonglerend een buis met vuur aan de uiteinden laat ronddraaien. Met open monden zaten we te kijken en alle artiesten verdienen dan ook echt een welgemeend applaus.

Praktische informatie

  • Adres: Bossebaan 5b in Haaren (parkeren is gratis)
  • Website: www.ilgrigio.nl
  • Mindervaliden: Er zijn vijf rolstoelplaatsen. Uitsluitend vooraf telefonisch te reserveren.
  • Babyfaciliteiten: Er is een verschoontafel op het damestoilet. Er zijn geen mogelijkheden om babyvoeding warm te maken.

Foto’s © Jeugdcircus Il Grigio