Fijn genieten met je baby bij Joli Bébé Baby Spa en Wellness

Vorige week dinsdag zijn wij, samen met onze dochter van 9 weken oud, naar Joli Bébé Baby Spa en Wellness geweest. Wat was dit een geweldige ervaring! Ik zal je hieronder wat meer gaan vertellen over de voordelen van een spa en wat onze ervaringen zijn! En extra leuk: de eigenaresse van Bébé Joli heeft zelf ook nog een stukje voor dit artikel geschreven!

De voordelen van een baby spa

Dat volwassenen het heerlijk vinden om even te ontspannen en daarvoor een spa bezoeken, is allemaal bekend. Maar wat kun je dan verwachten bij een baby spa? In een baby spa kan jouw baby heerlijk rondtrappelen en genieten van zijn vrijheid en een ruim baby badje onder toeziend oog van een professionele hydro-/massagetherapeut.

Er zijn meerdere voordelen aan het floaten in een baby spa. Een float sessie kan namelijk:

  • helpen bij het verwerken van een geboorte en eventuele napijn;
  • is bevorderend voor de spierontwikkeling van je baby;
  • het slaapritme van je baby bevorderen (rustiger en dieper);
  • onrustige baby’s kalmeren;
  • zorgen voor een betere ademhaling, vergroot de longinhoud;
  • is goed voor het contact tussen de baby en verzorger;
  • de coördinatie, balans, immuunsysteem en de zwemreflexen verbeteren;
  • je kindje lacht meer, wordt rustiger, gelukkiger en vrolijker;
  • klachten van reflux, krampjes en obstipatie (helpt de spijsvertering op gang) verlichten;
  • het imuunsysteem verbeteren, zelfontwikkeling en geeft de baby vertrouwen.

Een float sessie is geschikt voor baby’s van 10 dagen t/m 12 maanden. 2 tot 3 float sessies zou voor je baby al een positief effect hebben. Er word in de baden geen gebruik gemaakt van chloor of andere chemicaliën. En de gemiddelde temperatuur is 35 graden Celsius. Naast het heerlijke bad waar ze in kunnen ronddobberen is er ook nog een massage voor de baby.

Let op! Mocht je van plan zijn om een baby spa te boeken, kies er dan één uit die goed beoordeel wordt op o.a. kennis. De veiligheid van je baby gaat ten allen voor! Helaas zijn er genoeg mensen die een baby spa openen zonder de nodige medische kennis van het lichaam van een baby te hebben.

De baby spa van Joli Bébé in Montfoort

De baby spa van Joli Bébé bevindt zich in het gebouw Beauty Plaza. In dit gebouw bevinden zich verschillende arrangementen. Er is daarom ook veel te combineren. Een haarstudio, een schoonheidssalon, een zonnestudio, je vindt hier echt van alles! Wanneer we hier heen reden was er duidelijk aan de buitenkant te zien waar je moest zijn!

Verschillende soorten spa sessies

Er zijn verschillende soorten spa sessies. Je kunt ervoor kiezen alleen de badderen of een combi van badderen en daarna heerlijk door jou gemasseerd worden onder professionele begeleiding. Er zijn 2 plekjes in de spa maar je kunt ook kiezen voor een privésessie.

Tip: Het is ook leuk om de baby spa te combineren met een fotoshoot of een gipsafdruk van het handje. Dit vindt allemaal plaats is hetzelfde gebouw. Handig!

De eerste spa sessie voor onze baby Jolie bij Joli Bébé

Bij binnenkomst mochten we naar boven lopen en samen met Jolie in de Maxi Cosi mochten we plek nemen in de wachtruimte. Hier zaten we net toen we al gehaald werden. Klaar voor Jolie haar eerste spa sessie.

Bij binnenkomst kregen we gelijk al wat uitleg: wat gaat er gebeuren, hoe kan ze reageren, wat als ze gaat huilen, hoe geef je haar over aan iemand anders en hoe geef je haar het vertrouwen dat alles goed is. Alleen de binnenkomst was al erg interessant en ik heb alleen hieruit al erg veel informatie gekregen wat ik zeker thuis kan toepassen.

Floaten in een bubbelbad

We mochten Jolie uitkleden en haar ook even wegen (dit is niet verplicht). Daarna kreeg ze een zwemluier aan (deze liggen daar al helemaal schoon klaar en hoef je dus zelf niet mee te nemen) en kreeg ze een speciale zwemband voor baby’s om haar nek.

Saskia (massagetherapeut en hydrotherapeut voor baby’s), dompelde haar rustig in het water. Eerst met de teentjes en langzaam gleed ze het water in. Heerlijk dat ze het vond!

Terwijl Jolie heerlijk zat te badderen kregen we nog meer informatie. Zoals de kleur van haar huidje, de voordelen van het badje (welke ik hierboven ook genoemd heb), het sprongetje dat ze gemaakt heeft en waaraan dit te herkennen was. Alles wat ze vertelde vond ik ontzettend interessant.

Na een tijdje wennen en heerlijk rondkijken in het badje, gingen de bubbels aan. Dit vond Jolie erg spannend, maar Saskia bleef erbij staan en wist haar precies zo vast te houden dat het vertrouwen terug kwam en ze vervolgens langzaam zelf durfde te dobberen in de bubbels.

Wat ik erg fijn vond is dat ze van te voren al verteld had wat er nu precies ging gebeuren. Ik wist dus dat er een kans was dat ze het spannend zou kunnen vinden. En nog belangrijker: ik wist ook dat ik een professional naast mij had staan die precies wist hoe dit aan te pakken. Zeker voor de papa’s en mama’s die hun eerste kindje hebben gekregen, is het ontzettend fijn om iemand naast je te hebben staan die zoveel van baby’s af weet.

Na een hele tijd dobberen was het tijd om eruit te gaan. Ik mocht haar eruit halen en het bandje om de nek en de luier werd afgedaan. Heerlijk wikkelde ik haar in de handdoek welke al klaar lag. Deze mama had dus alles meegenomen, maar buiten haar eigen kleertjes had ik dus eigenlijk helemaal niks nodig.

Een massage voor je baby

Ondertussen werd er een pop bij gepakt en mocht ik wat heerlijke lavendel geurende massage olie pakken. Terwijl Saskia de pop begon te masseren, deed ik de bewegingen na op Jolie. Haar armpjes, buikje, beentjes, rug, alles werd meegenomen tijdens de massage! Toen we bij de voetjes eindigde, volgde een aantal tips qua drukpunten in de voetjes, welke zeker van pas gaan komen!

Na de babymassage hebben Jolie heerlijk aangekleed en in de Maxi Cosi terug gelegd zodat ze heerlijk in slaap kon gaan vallen. Ik vond het masseren zo ontzettend fijn en echt een mooi momentje om even de tijd te nemen met je baby, dat ik ook een flesje massage olie gekocht heb voor thuis zodat we de massage technieken thuis ook uit kunnen oefenen. Naast de massage olie zijn er nog meer hebbedingetjes te koop. Zo hangen er leuke pyjama’s en heerlijke producten voor je kleintje!

Handig om te weten over Joli Bébé Spa en Wellness

De prijzen van een sessie bij Joli Bébé Spa en Wellness beginnen bij € 45,- voor alleen de spa en € 60,- voor de spa en wellness. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit te combineren met een fotoshoot of een gipsafdruk. Alle prijzen zijn te vinden op de website: www.jolibebe.nl

Het adres van Joli Bébé is:

Vlasakker 15
3417 XT Montfoort (Utrecht)

Hoe hebben wij de baby spa van Joli Bébé ervaren?

Wij zijn nu één sessie bij Joli Bébé Spa en Wellness geweest en wat een heerlijke middag hebben wij gehad! Het is onwijs mooi om te zien hoe je baby geniet van het badderen en de massage. Ook de persoonlijke aandacht en de informatie die we kregen welke specifiek gericht is op mijn eigen dochtertje was ontzettend fijn! Ik heb er echt een hoop van geleerd.

Het is zeker de moeite waard! Onze volgende sessie bij Joli Bébé staat alweer gepland! Dit artikel zal ik na onze tweede sessie ook verder updaten zodat ik jullie de verschillen na de eerste en tweede sessie volgens mijn ervaring kan vertellen.

Het verhaal van Joli Bébé van de eigenaresse zelf!

Voordat we dit artikel op de site hebben gepubliceerd, hebben we het eerst opgestuurd van Saskia van der Kamp, de eigenaresse van Joli Bébé Spa en Wellness in Montfoort. Daarbij hebben wij ook gevraagd of ze zelf nog leuke aanvullingen had of wellicht een stukje wilde schrijven wat we aan het artikel konden toevoegen. We kregen zo’n leuk stuk van haar opgestuurd wat we dan ook zeer graag met jullie delen. Lees hier het verhaal van Joli Bébé zelf.

De start van de Baby Spa voelde of ik zelf weer een kindje kreeg…

Na inmiddels 2 grote jongens te hebben van 16 en 18 jaar, kreeg ik er 3 jaar geleden een kindje bij in de vorm van een Spa voor baby’s. Na jaren een succesvolle praktijk te runnen, was dit een volledig nieuwe uitdaging. Of je ineens zelf weer een baby krijgt. Ik had alleen geen 9 maanden voorbereiding maar slechts 3 maanden, en geen bevalling maar een deadline van een opening.  

De Baby Spa was voor mij of ik opnieuw een babykamer moest inrichten. Waar haal ik de baden vandaan? Hoe krijg ik ze in Nederland? Hoe ga ik het opzetten? Welke kleuren gebruik ik? Welke naam geef ik aan de Spa? Maar vooral HOE GA IK DIT ALLEMAAL DOEN?

Een sprong in het diepe

Het wiel moest in dit geval echt uitgevonden worden. Een Baby Spa was in Europa onbekend, het was met recht een sprong in het diepe.

De eerste stap was direct de grootste uitdaging…. Hoe komen de baden hier! Dat heeft me echt een aantal jaar van mijn leven gekost. De stress, het geregel tussen fabriek, verschepen, douane etc. is bijna niet te doen voor een leek. Ik heb vaak gedacht, waar ben ik aan begonnen?  Maar… het lukte! Dit was voor mij een persoonlijke ontwikkeling waar ik het meest trots op ben.

Nu dat gelukt was moest er nagedacht worden over een bedrijfsplan. Eén Baby Spa kan je niet zomaar opstarten omdat je het leuk vindt om een baby in bad te doen. Om een goede Baby Spa neer te zetten moet je heel veel kennis hebben op verschillende vlakken, het moet ook bij je passen en je moet een ongelooflijke drive hebben om er volledig voor te gaan. Anders ben ik van mening dat het gedoemd is te mislukken.

Persoonlijke aandacht voor ouders én baby’s

Vanuit de massagepraktijk werk ik één op één en vind ik persoonlijke aandacht voor mijn cliënten erg belangrijk. Bij mij ben je geen nummertje. Dit wilde ik ook in de Baby Spa. Voor een ouder is hun kind het allerbelangrijkste. Ze willen dat hun kindje goed ontwikkelt, dat het alle liefde krijgen die ze nodig hebben en een onbezorgde jeugd krijgen. Dit zijn zomaar een aantal dingen die je voor je kindje wenst. Conclusie, je wilt alleen het allerbeste voor je kindje!

Dat was direct mijn uitgangspunt in de Baby Spa. Buiten dat het veilig moest zijn, moest het ook kleinschalig blijven. Alleen zo kan je rust bewaren en zorgen voor de persoonlijke aandacht voor de baby’s en hun ouders.

De opening van Bébé Joli werd werkelijkheid

In maart 2017 was het dan zover, DE OPENING. Na 3 maanden keihard te hebben gewerkt achter de schermen was daar ineens alle aandacht voor het onbekende. De media zat erbovenop met interviews voor het AD, Ouders van Nu, KEK mama etc. en uiteraard een bom aan afspraken van hippe ouders die dit wilde doen met hun kindje.  De eerste 2 baby’s die kwamen floaten waren de tweeling Bo en Finn. Toen ik hun in het water zag genieten, kwamen alle emoties van 3 maanden eruit. Met tranen in mijn ogen keek ik op afstand naar die 2 blije koppies. HIER HEB IK HET VOOR GEDAAN!

Meer dan alleen floaten

Na bijna 3 jaar bezig te zijn in de Baby Spa kan ik zeggen dat mijn baby uitgegroeid is naar een flinke peuter. Door alle kennis waarvoor ik geleerd heb te gebruiken en door het doen in de spa, ben ik inmiddels naast massagetherapeut, ook een ervaren hydrotherapeut met pedagogische ondersteuning.

In de regio heb ik o.a. samenwerkingen met ziekenhuizen, verloskundigen, kraamhulp en consultatiebureau’s. Tenslotte hebben niet alle baby’s een perfecte start. Deze baby’s worden regelmatig naar Joli Bébé doorgestuurd om aan hun fysieke en mentale ontwikkeling te werken.

Ook de samenwerking tussen Herinnering voor altijd (gipsen van handjes en voetjes), Nancy Zwaal Fotografie en BeautyPlaza maakt mijn Baby Spa uniek.

Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik ben trotse eigenaresse van “Joli Bébé Baby Spa en Wellness wat staat voor veiligheid, rust en persoonlijke aandacht”.

Lieve groeten,

Saskia van der Kamp

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle