julianapark-utrecht-speeltuin-kinderboerderij

Een middagje naar het Julianapark in Utrecht

Het Julianapark in Utrecht is een fijne plek voor een relaxed middagje met kinderen. In dit park vind je o.a. een kinderboerderij met dieren als hertjes (Bambi’s!) en alpaca’s. Verder vind je er nog een zeer ruim opgezette speeltuin voor alle leeftijden en een ruime picknickweide. Uiteraard biedt het park ook de mogelijkheid om een stukje te wandelen.

Het Julianapark in Utrecht

Het Julianapark ligt direct aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en bestaat al sinds het jaar 1903. Het is een zeer mooi aangelegd park wat uit drie delen bestaat:

  • Een rustgevend stuk waar je heerlijk kunt wandelen;
  • De dierenweide/kinderboerderij;
  • Een ruim opgezette speeltuin en grote picknickweide.

Het wandelgedeelte

Wij vinden het zelf altijd prettig om eerst met de kinderen een stukje te gaan wandelen voordat we een speeltuin in duiken. Zo ook deze keer dat we er zijn.

Het middelpunt van het park is de mooie fontein welke je van meerdere kanten af kunt bewonderen. In het park zijn meer dan voldoende bankjes te vinden waar je fijn van je uitzicht kunt genieten.

Oh, en schrik niet! Er lopen door het hele park verschillende vogelsoorten als diverse soorten eenden en kippen. Dus deze kom je gegarandeerd tegen tijdens het wandelen.

julianapark-utrecht-speeltuin-kinderboerderij

De dieren in het Julianapark in Utrecht

In het Julianapark in Utrecht zijn verschillende dieren te vinden. Zoals hierboven aangegeven lopen de verschillende soorten eenden en kippen los door het hele park. Ook andere vogelsoorten zul je hier tegenkomen, maar deze zitten in kooien bij de kinderboerderij.

Wat erg leuk is aan het Julianapark is de dierenweide. Je komt hier o.a. herten zoals Bambi uit de bekende gelijknamige Disneyfilm, maar ook alpaca’s. Naast dat ze – voor een kinderboerderij- een grote leefoppervlakte hebben, is er ook voor hen een rotspartij aangelegd (zie bovenstaande foto).

Wat mij bij staat van toen ik zelf een jong meisje was, is dat er destijds ook vissen waren in de grote vijver waar de fontein staat. Wij namen dan zelf brood mee en mochten deze voeren. Nu hebben wij deze vissen niet gezien en weten ook niet zeker of deze er dan ook nog zijn. Het is in ieder geval wel één van de hoogtepunten die mij altijd is bijgebleven.

Spelen en picknicken

Achter de dierenweide vind je een ruim opgezette omheinde speeltuin. In deze speeltuin vind je een hoop klim- en klautermogelijkheden. Maar er is ook speelgoed als schommels te vinden en een grote zandbak. Zowel kleine als grote kinderen kunnen hier heerlijk spelen.

Houd echter wel even rekening met de schoenen van je kind aangezien de speeltuin voornamelijk zand en steentjes bevat. Je ziet hier dan ook veel kinderen lekker op hun blote voetjes spelen.

Bij de speeltuin vind je het Antje Drijver Paviljoen waar je terecht kunt voor een hapje (tosti’s, poffertjes etc.) en een drankje (frisdrank maar ook koffie en thee). Een ijsje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wanneer het lekker weer is, wil er ook nog wel eens een ijsboer staan.

Direct naast de speeltuin ligt een onwijs groot grasveld wat een ideale plek is voor een picknick. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat er bij lekker weer een hoop leven te zien is.

Praktische informatie over het Julianapark in Utrecht

Het Julianapark in Utrecht is alle dagen van de week vrij toegankelijk. De openingstijden die zij hanteren zijn:

  • Oktober tot en met maart: 8.00 – 17.00 uur
  • April tot en met mei: 7.00 – 21.00 uur
  • Juni tot en met augustus: 7.00 – 22.00 uur
  • September: 7.00 – 21.00 uur

Goed om te weten is dat fietsers en honden niet zijn toegestaan in het park.

Je kunt het Julianapark op het volgende adres vinden: Julianaparklaan, 3553 HK Utrecht

Parkeren kan je in de directe omgeving. Op zondag is parkeren gratis.

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in de provincie Utrecht? Lees dan ons artikel: ‘De leukste uitjes met kinderen in de provincie Utrecht