Menu
Binnenspeeltuinen / Noord-Brabant

De hoogste indoor speeltuin van Europa: Kabonk in Breda

De indoor speeltuin Kabonk in Breda telt wel 7 verdiepingen en is maar liefst 3300 m2 groot. De speeltuin is pas dit voorjaar geopend en stond nog hoog op het verlanglijstje om te bezoeken. De foto’s die tijdens de aanbouw naar buiten kwamen op Facebook, zagen er namelijk veelbelovend uit.

Wat kun je precies verwachten van Kabonk in Breda?

De eerste aanblik bij binnenkomst was behoorlijk overweldigend. Je kijkt omhoog en ziet de metershoge glijbanen voor je naar beneden kronkelen. Het valt direct op dat er meerdere verdiepingen zijn, maar wat daar te doen is kom je echt alleen achter door op de verdieping zelf te gaan kijken.

Peuterhoek

Op de begane grond zit de baby- en peuterhoek. Deze was duidelijk nog nieuw en schoon. Het heeft de bekende elementen zoals een klimrek met glijbanen, een hoek met XL-Lego, speelhuisje en allerlei beesten om op te klimmen. Wij kozen ervoor om hier te gaan zitten, zodat onze jongste dochter van 1,5 jaar zich hier kon uitleven.

Onze oudste dochter van bijna 4 jaar had het hier snel gezien. Zij wilde graag op de andere verdiepingen gaan kijken, om te zien wat daar te beleven valt. We hebben eerst besloten om op elke verdieping even een kijkje te nemen en daarna kon ze zelf beslissen waar ze wilde gaan spelen.

Hogere verdiepingen

Wat opviel is dat elke verdieping door middel van 2 tot 3 klimmogelijkheden aan elkaar verbonden is, bijvoorbeeld via netten of vierkanten waar je doorheen kan klimmen en kruipen. Om weer een verdieping lager te gaan spelen kunnen de kinderen kiezen tussen terug klimmen of via grote lange glijbanen een verdieping te zakken.

Verder zit er aan de zijkant nog een grote trap tussen elke verdieping en is er ook een lift. Deze is alleen bedoeld voor volwassen of kinderen die met een volwassene meegaan.

Elke verdieping heeft zijn eigen unieke speelterrein, de klimrekken en glijbanen worden dan aangevuld met bijvoorbeeld met trampolines, hangbrug, basketbalveld, XL-Lego, ballenschieter of obstakelparcours. Dit is slim, want zo was er wat meer spreiding in leeftijd. De wat jongere kinderen kiezen meer voor klimmen en glijden en de kinderen boven de tien jaar zag je vaker op de hogere verdiepingen, bijvoorbeeld bij het obstakelparcours.

Wat ik verder erg leuk vond was dat ze naast de bekende speeltoestellen ook wat nieuwe en bijzondere toestellen hadden. Zo waren bijvoorbeeld de glijbanen en nettenbruggen een formaat groter dan je normaal gesproken in een indoorspeeltuin ziet. Het is daarom ook de moeite waard om naar Kabonk te gaan, omdat het voor de kinderen echt een aanvulling is op het bestaande aanbod van indoorspeelparken.

Uitdaging

Eerlijk gezegd was het wel zo dat voor onze oudste dochter en mijzelf de opzet niet helemaal ideaal was. Mijn dochter voelde zich duidelijk te groot en te oud voor het peutergedeelte, maar de andere verdiepingen waren dan soms net weer te moeilijk en spannend.

Ook is hetgeen wat Kabonk zo bijzonder maakt, de hoogte, ook wel eens een valkuil. Als mijn dochter geholpen wilde worden was het soms moeilijk om het overzicht te houden op de plek waar ze uit kwam of zou neerkomen, of moest ik letterlijk andere halve verdieping over om haar op te kunnen vangen.

Horeca

Op meerdere verdiepingen zijn kleine barretjes om koffie, drinken en iets lekkers te bestellen. Kabonk in Breda heeft een redelijk uitgebreid assortiment broodjes en kleine gerechten. Daarvoor kun je terecht bij de afhaalbalie op de begane grond.

In hetzelfde pand als Kabonk vind je ook een heerlijk pannenkoekenrestaurant: de Pannenkoekwaus. Een gezellig aangekleed restaurant met voldoende keuze.

Aan de overkant van de entree zit een bekende fastfoodketen aangeduid met een grote gele ‘M’ en aan de andere kant op hetzelfde plein zit een vestiging van Happy Italy.

Kunnen wij de indoor speeltuin Kabonk in Breda aanraden?

De indoor speeltuin Kabonk in Breda is uniek in zijn soort. Echt de moeite waard. Je kunt je er makkelijk een halve dag te vermaken, en misschien zelfs wel een hele dag. Het is schoon, netjes en er is voldoende keus qua horeca. Het concept met meerdere verdiepingen en flinke hoogtes kan voor sommige kinderen en ouders nog wat wennen zijn.

Praktische informatie

Tips

 • Zorg dat jij en je kinderen sokken dragen, dit is namelijk verplicht.
 • Kom vroeg, dan heb je nog ruime keus in zitplaatsen en kun je je een beetje strategisch positioneren qua verdieping en koffiebar.

Adresgevens

De indoor speeltuin Kabonk in Breda kun je op het volgende adres vinden:

Bavelseparklaan 8
4817 ZX Breda

Parkeren kan naast Kabonk en is gratis.

Website

Openingstijden

 • Maandag: 09:00 – 18:00 uur
 • Dinsdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Woensdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Donderdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Zondag: 09:00 – 18:00 uur

Prijzen

 • 1 t/m 3 jaar: € 5,50
 • 4 t/m 17 jaar: € 8,50
 • Begeleiders vanaf 18 jaar: gratis
 • Volwassenen: € 0.00

Heb je nog niet genoeg gehad van leuke binnenspeeltuinen in Noord-Brabant? De in- en outdoorspeeltuin Het Gouden Woud is dat ook zeker de moeite waard om te bezoeken!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne

About Author

Dierentuinen-, pretparken- en musealiefhebster, die haar gezin maar al te graag hierbij betrekt

1 Comment

 • Yvette
  18 september 2020 at 08:56

  Wauw dit ziet er echt wel heel gaaf uit! Ik heb alleen wel met mijn dochter (3,5) vaak hetzelfde probleem dat ze de peuterhoek sneller zat is, maar nog te klein is voor de rest. Maar dit gaan we sowieso wel een keer bekijken!

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.