Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Tijdens onze vakantie liepen wij de zomerroute van Kabouterpad Terspegelt in Eersel. Dit was de eerste keer dat onze kinderen een kabouterpad liepen en ik kan je verklappen dat dit zeker niet de laatste keer was. Wat hebben ze een plezier gehad! Wij waren er dan in de zomer, maar ook in de lente, herfst en winter is het leuk om het kabouterpad te wandelen. Aansluitend zijn wij een hapje wezen eten bij Restaurant Nu.

Kabouterpad Terspegelt

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse bossen: kabouterpaden. In maar liefst 35 bossen van Staatsbosbeheer zijn inmiddels kabouterpaden terug te vinden. Voor een paar euro per kind krijg je een kaboutermuts, rood geschminkte wangen en een rugzak met wat lekkers te eten en drinken en een opdrachtenboekje mee. Bij inlevering van de rugzak krijgt je kind vervolgens ook nog een leuk aandenken.

De meeste kabouterpaden zijn leuk voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 7 jaar, maar de leeftijdsrange kan per bos verschillen. Niet alle opdrachten zijn voor de allerkleinsten uit te voeren, maar alleen het zoeken naar de kabouterpaaltjes is al een belevenis op zich voor de kinderen.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Ieder jaargetijde andere opdrachten

Het Kabouterpad Terspegelt in Eersel is 1,8 kilometer lang en je loopt in een rondje vanaf de parkeerplaats tegenover Recreactiepark TerSpegelt. De bebossing is niet heel dik, waardoor je je kinderen met gemak vooruit kunt sturen naar het volgende kabouterpaaltje. Vergeet vooral ook niet verder om je heen te kijken, want de kant is groot dat je wilde koeien tegenkomt. Wees niet bang, er zit een hek tussen Kabouterpad Terspegelt en het graasgebied.

Onderweg kun je de opdrachten uit het bijgeleverde opdrachtenboek uitvoeren. Voor onze kinderen van 2,5 jaar oud waren niet alle opdrachten geschikt, maar wij hebben op die momenten zelf een verhaaltje verteld of een opdracht verzonnen.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel
Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Vrij aan het begin van de route staat een heus kabouterhuisje met een bankje ervoor. Kabouters knutselen erg graag en ze verzamelen graag spullen voor de Kabouterfreubels. Je kunt de kabouters helpen om zelf ook spulletjes uit de natuur, zoals bladeren en takjes, op te hangen aan het touwtje uit de rugzak. De kabouters uit het huisje waren niet thuis, dus we hebben ons pad verder vervolgt om te kijken of we ze toch nog tegen zouden komen.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel
Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Verderop op de route is een grote tafel met bankjes en stoelen door de kabouters neergezet. Hier kunnen de kinderen genieten van het koekje en pakje drinken uit de rugzak. Ook hier kom je weer mooie kabouterknutsels tegen. En zie je daar die hut van takken? Zouden de kabouters zich daar misschien verstoppen?

Helaas hebben onze kinderen geen kabouters gespot. Het was een heerlijke nazomerdag, dus grote kans dat de kabouters zelf ook een dagje op pad waren om te genieten van het mooie weer.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Herfstopdrachten

Na de route heb ik stiekem even een kijkje genomen bij de herfstopdrachten en die zagen er ook erg leuk uit! Een aantal herfstopdrachten zijn:

 • bekijk de paddenstoelen in het bos eens voorzichtig vanaf de onderkant met het spiegeltje uit de rugzak. En hoe ging dat liedje van die grote paddenstoel ook-  alweer?;
 • help de dieren met het verstoppen van kastanjes, eikels of beukennootjes;
 • kabouters houden van zingen, maar ook van zingende kinderen. Kabouters hebben goede oren, dus ook al zie je geen kabouter, ze kunnen je wel goed horen. Zing dus uit volle borst de vrolijkste kinderliedjes.

Handig om te weten

 • je rugzak kun je tijdens openingstijden, tegen betaling van € 5,- en € 10,- borg per rugzak, ophalen bij de receptie van Recreatiepark TerSpegelt. Na afloop krijg je, bij inlevering van de rugzak, de borg en een leuk aandenken mee. Ook de kaboutermuts mag mee naar huis;
 • gedurende de corona-maatregelen worden de kinderen niet voorzien van rood geschminkte wangen;
 • een deel van de opbrengst gaat naar Staatsbosbeheer voor het behoud van de natuur;
 • ook zonder rugzak met opdrachtenboek kun je het kabouterpad lopen;
 • het kabouterpad is kinderwagen- en rolstoeltoegankelijk;
 • het kabouterpad is 365 dagen per jaar toegankelijk;
 • na afloop van de wandeling kun je van woensdag tot en met zondag neerstrijken bij De Keizer, welke is gelegen tegenover de start van de route;
 • je kunt ook overwegen om weer even in de auto te stappen en in 5 minuten naar het centrum van Eersel te rijden. Daar zit Restaurant Nu gevestigd voor een lekkere lunch, borrel of diner.

Klik hier voor meer informatie over Kabouterpad Terspegelt.

Restaurant Nu

Als je uit eten wil gaan met kinderen, dan denk je misschien niet aan een restaurant met culinaire hoogstandjes. In veel gevallen zul je eerst denken aan bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant of de grote gele M. 

Tijdens ons verblijf op CenterParcs De Kempervennen, ontdekten wij dat heerlijk eten en kinderen wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Op 20 minuten rijden vanaf het park zit Restaurant Nu. Een ouder-vriendelijk restaurant met een heerlijke kaart, speelgelegenheid en een kinderkaart. 

Ouder-vriendelijk restaurant 

Hoezo ouder-vriendelijk? Opwegmetmama.nl gaat toch juist over uitjes met kinderen? Dat klopt! Maar als ouders hoeven we niet vergeten te worden. Restaurant Nu werd in 2012 opgericht door een vriendelijk en ondernemend echtpaar. Ze gingen graag uit eten, maar met hun kinderen van destijds 4 maanden en 6 jaar was er in de omgeving weinig interessants te vinden. Reden voor hen om zelf een restaurant te starten. 

Bij restaurant Nu kun je terecht voor een lunch, borrel of diner, zonder dat je voor je kinderen thuis een oppas hoeft te regelen. Sterker nog: dit restaurant heeft een eigen oppas! Neem je kinderen dus gerust mee. 

Bij mooi weer genieten jullie lekker op het schaduwrijke terras, wat door de druivenranken haast mediterraans aandoet, terwijl de kinderen zich lekker kunnen uitleven op het enorme grasveld met een grote trampoline, voetbaldoeltjes, loopfietsen, glijbaan en wip. Is het een dag wat minder mooi weer, dan nemen jullie plaats in één van de drie mooie eetzalen. De kinderen kunnen zich beneden in de speel jungle, onder toeziend oog van de oppas, heerlijk vermaken met een klimparcours, een glijbaan, speelgoed in overvloed, een Wii en kinderfilms.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel
Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel
Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel
Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Het menu

Voor de lunch kun je kiezen uit één van de goed belegde broodjes, maar ook voor één van de rijk gevulde lunchtafels (het is en blijft natuurlijk Bourgondisch Brabant). 

Tijdens het diner kun je kiezen voor gerechten van de à la carte-kaart, maar ook voor het shared dining street food menu. Deze laatste is beschikbaar in een drie- en vier gangenvariant in vis, vlees of vegetarisch. Voor de kinderen is er een aparte kinderkaart met keuzes als friet met frikandel, kroket, visstick, kip tempura of hotdog, spaghetti bolognese of flensjes.

Tijdens het diner kies je zelf wanneer de kinderen hun gerecht voorgezet krijgen. Het advies van de bediening is om dit tijdens jullie voorgerecht te doen, zodat de kinderen kunnen gaan spelen op het moment dat jullie aan het hoofdgerecht gaan.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

In de keuken wordt veel gebruik gemaakt van puur Hollandse producten. Het vlees komt van een Kempische slagerij, vis komt uit Yereseke, er wordt gewerkt met Rondeel eieren en kippen, geitenkaas komt van een geitenboerderij in Heeze, asperges komen (uiteraard enkel in het seizoen) uit Riethoven en de wijn wordt rechtstreeks bij het wijnchateau gehaald. 

Adresgegevens

Het adres waarop Restaurant Nu zich bevindt is:

Markt 21
5521 AK Eersel

Ons eindoordeel over Restaurant Nu

De prijzen zijn gelijk aan een gemiddeld restaurant, het eten is buitengewoon lekker en de speelmogelijkheden voor de kinderen zijn leuk.Persoonlijk vinden we het jammer dat Restaurant Nu geen vestiging in Utrecht heeft, het zit voor ons nu echt te ver van huis af.Kortom: als je in de buurt van Eersel bent of woont is Restaurant Nu echt een aanrader om te bezoeken.

Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel
Kabouterpad Terspegelt & kindvriendelijk Restaurant Nu in Eersel

Corona-maatregelen

Restaurant Nu hanteert de volgende corona-maatregelen:

 • vooraf dien je een plekje te reserveren;
 • je mag enkel met personen uit hetzelfde huishouden aan een tafel plaatsnemen;
 • je dient je persoonlijke gegevens achter te laten voor mogelijk contactonderzoek van de GGD (alleen bij gebleken besmetting rondom de datum van jouw bezoek);
 • de speel jungle (inclusief oppas) is helaas gesloten zolang de Corona-maatregelen van kracht zijn.

Lees ook onze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke