kabouterpaden-nederland

Een overzicht van alle kabouterpaden van Nederland per provincie

Last updated:

Door een wandelroute speciaal voor kinderen uit te kiezen, zal je zien dat veel kinderen het leuk vinden om een stukje te gaan wandelen. Kabouterpaden zijn hier voorbeelden van. In dit artikel hebben wij geprobeerd een mooi overzicht te verzamelen van alle kabouterpaden in Nederland gesplitst per provincie. Zijn wij er één vergeten? Laat het ons gerust weten.

Kabouterpaden, ideale wandelroutes voor kinderen

Persoonlijk vind ik het heerlijk om naar het bos te gaan, heerlijk verstand op nul en me verliezen in het geritsel van de bladeren, het knisperen van afgevallen takjes onder mijn voeten en hopelijk een specht of eekhoorn spotten. Met kinderen is een boswandeling toch een andere beleving. Daarom is het ook zo ontzettend leuk dat er op steeds meer plaatsen Kabouterpaden en andere kindvriendelijke wandelpaden opduiken.

De meeste Kabouterpaden zijn zowel met als zonder knapzak te lopen. Het leuke van een knapzak (meestal voor een klein bedrag verkrijgbaar) is dat er vaak een kaboutermuts, een opdrachtenboek en wat lekkers te eten en drinken in zit voor de kinderen. Na inlevering van de knapzak mag de kaboutermuts mee naar huis en krijgt je kind nog een leuk aandenken aan de wandeling.

In deze blog neem ik je mee langs de, bij ons bekende, Kabouterpaden in Nederland. Ben ik er een vergeten? Laat het ons weten, dan vul ik het artikel aan.

Kabouterpaden in de provincie Groningen

 • Kolham: Kabouterpad Roegwold Haal je knapzak op bij Buitensportbedrijf Ecomotion en ga op zoek naar aanwijzingen die je kunnen leiden naar de kabouters. Geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.
  Adres: Hoofdweg 137, 9615 AC Kolham – Website
 • Lauwersoog: Kabouterpad Lauwersmeer Het leukst voor kinderen in leeftijd van 3 tot 8 jaar.
  Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog – Website
 • Sellingen: Kabouterpad Sellingen Tijdens de wandeling van 1,3 kilometer volgen kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar de paaltjes op zoek naar kabouters.
  Adres: Dennenweg 1a, 9551 VJ Sellingen – Website
 • Slochteren: Kabouterpad het Slochterbos Ieder najaar is het mogelijk om op zoek te gaan naar kabouters in het Slochterbos. Ook kun je appeltjes rapen of wat drinken bij Restaurant De Boerderij.
  Adres: Hoofdweg 30, Slochteren – Website
 • Steendam: Kabouterpad Steendam Kies voor de wandeling van 1 of 2,3 kilometer. Een lekker hapje of drankje haal je na afloop bij het nieuwe restaurant Op weg naar Kaap.
  Adres: Damsterweg, 9939 TB Steendam – Website

Kabouterpaden in de provincie Friesland

 • Terschelling: Kabouterpad Terschelling Deze wandeling van 2 kilometer lang is leuk voor kinderen van 3 tot 6 jaar met een fijne stopmogelijkheid tijdens de route. Vanwege de zandpaden met hellingen is dit kabouterpad niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.
  Adres: Badweg, Hoorn (Terschelling) – Website
 • Sint Nicolaasga: Kabouterbos In dit bos zijn niet alleen kabouters, maar ook een heks en een dinosaurus te vinden. Allen gemaakt door een kettingzaagkunstenaar. De opdrachten staan vermeld tijdens de route van 1,5 kilometer.
  Adres: Bouwen 27, 8521 KN Sint Nicolaasga – Website
 • Sneek: Kabouterpad Rasterhoffpark Op zoek naar kabouters, spelen op de speeltoestellen en met een beetje geluk zie je ook nog Schotse Hooglanders rondlopen. Parkeren kun je het beste doen bij het Van der Valk-hotel, waar je na afloop ook kunt neerstrijken voor een lekkere versnapering.
  Adres: Burgermeester Rasterhofflaan 1, 8606 KZ Sneek – Website

Kabouterpaden in de provincie Drenthe

 • Appelscha: Kabouterpad Drents-Friese Wold Ga op zoek naar kabouters tijdens deze wandeling van 1,5 kilometer. Vanwege de onverharde paden is hij niet geschikt voor rolstoelen en wandelwagens. De knapzak met wat lekkers, puntmuts en het opdrachtenboek haal je tijdens de openingstijden van het Buitencentrum.
  Adres: Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha – Website
 • Drouwen: Kabouterpad bij het Boomkroonpad Het opdrachtenboekje kan alleen gehaald worden tijdens de opening van het Buitencentrum Boomkroonpad. Deze wandeling is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Ook leuk om te doen als je op vakantie bent bij Landal Aelderholt.
  Adres: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen – Website
 • Eext: Rijk der Kabouters Een leuk kabouteruitje voor kinderen tot 8 jaar, compleet met omheinde speeltuin en zelfs de mogelijkheid om hier te overnachten. Let op: Tijdens de herfst- en wintermaanden is het Rijk der Kabouters gesloten
  Adres: Gieterstraat 20, 9463 PZ Eext – Website
 • Emmen: Kabouterpad Emmen Je kunt kiezen voor de korte route van 1,1 kilometer of de wat langere route van 2,1 kilometer. De route is te volgen door de mooie, uit hout gehouwen kabouters te volgen.
  Adres: Laan van de Bork 101, Emmerhout
 • Gieten – Kabouterpad Zwanemeerbos De wandeling van 2 kilometer is in de wintermaanden minder geschikt voor kinderwagens. Rolstoelen zijn gedurende het hele jaar niet heel handig tijdens deze wandeling. De route begint en eindigt bij Zwembad Zwanemeer.
  Adres: Oude Groningerweg 18, 9461 BP Gieten – Website
 • Meppen: Kabouterpad ’t Witte Zand In het bos van de camping ’t Witte Zand kunnen de kinderen op de rug van een pony, op een skelter die op de camping is gehuurd of op een (loop)fiets langs de kabouters.
  Adres: Middendorpsstraat 16, 7855 PR Meppen – Website
 • Odoorn: Kabouterpad Odoorn Een kabouterpad met een twist: de kinderen kunnen tijdens deze route de lieve heks Ipsewips helpen met het brouwen van de juiste toverdrank.
  Adres: Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn – Website
 • Ruinen: Kabouterroute de Wiltzangh Naast Camping De Wiltzangh ligt een leuk kabouterpad voor kinderen van 4 tot 10 jaar oud. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
  Adres: Witteveen 2, 7963 RB Ruinen
 • Zuidwolde: Kabouterpad het Kabouterwoud Pannenkoeken eten en een kabouterpad lopen, het kan bij Restaurant & Pannenkoekenhuis Het Nolderwoud.
  Adres: Ommerweg 59, 7921 TB Zuidwolde – Website

Kabouterpaden in de provincie Overijssel

 • Bornerbroek: Kabouterbos Krikkenhaar In de lente en zomer kunnen de kinderen op zoek naar kabouters. Helaas is het kabouterbos in de herfst en winter gesloten.
  Adres: Krikkenhaar 11, Bornerborek – Website
 • Enschede: Kabouterpad landgoed Hof Espelo De route en opdrachten van deze gezellige route zijn online terug te vinden. Aan het einde van het Kabouterpad kunnen de kinderen zich nog uitleven in het Klauterwoud, terwijl jij een drankje drinkt in het Koetshuis.
  Adres: Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede – Website
 • Haaksbergen: Kabouterpad De Watermölle Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Er zijn 2 routes, de ene is 900 meter, de andere 2,7 kilometer.
  Adres: Watermolenweg 3, 7481 VL Haaksbergen – Website
 • Nijverdal: Kabouterpad Sallandse Heuvelrug Aan de ene kant van de parkeerplaats is een leuke kabouterroute uitgezet, compleet met gluurhuisjes. Aan de andere kant ligt het Speelbospad, waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven met natuurlijke speeltoestellen. Aan het einde van het Kabouterpad is een restaurant met leuke speeltuin en ook is er een dassenburcht waar de kinderen in en op kunnen klimmen en klauteren.
  Adres: Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal – Website

Lees ook onze artikelen:

 • Ossenzijl: Kabouterpad Weerribben Een leuke kabouterwandeling van ongeveer 45 minuten lang, geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.
  Adres: Hoogewerf 27, 8376 EM Ossenzijl – Website
 • Vroomshoop: Kabouterpad Zandstuvebos In het allernieuwste kabouterdorp van Nederland (geopend in september 2021) kun je over een lengte van 1 kilometer op zoek naar kabouters, kabouterhuizen, een heus vakantiedorp en leer je misschien ook nog wat over de dieren in het bos.
  Adres: Hammerweg 75, 7681 EJ Vroomshoop – Website
 • Zwolle: Kabouterpad Park de Stadshoeve Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.
  Adres: Arendshorstlaan 23, 8043 VE Zwolle – Website

Kabouterpaden in de provincie Gelderland

 • Beek-Ubbergen: Kabouterroute Wandel de route aan de hand van de routebeschrijving op de website. Op deze Kabouterroute ligt de dikste en oudste boom van Nederland, de Kabouterboom. Na afloop kun je een hapje eten of drankje drinken bij Hotel-Restaurant ’t Spijker.
  Adres: Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen – Website
 • Hoenderloo: Kabouterpad Hoenderloo Vanaf Bungalowpark Hoenderloo of Landal Miggelenberg sta je vrij snel op het kabouterpad, welke geschikt is voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.
  Adres: Krimweg 140, Hoenderloo – Website
 • Hummelo: Kabouterpad Jena Vanaf Camping Jena loop je zo het bos in voor de 1,9 kilometer lange kabouterroute.
  Adres: Rozegaarderweg 7, 6999 DW Hummelo – Website
 • Nijmegen: Kabouterpad de Bastei Ook in ruiger gebied zijn kabouters te bewonderen, zoals in Natuurgebied de Stadswaard.
  Adres: Waalkade 83-84, 6511 XR Nijmegen – Website
 • Nunspeet : Kabouterpad Nunspeet Hoeveel kabouters zouden er op de Veluwe leven? Hoewel het kabouterpad niet toegankelijk is voor rolstoelen en kinderwagens, kan de route wel vanaf een verhard pad parallel aan het kabouterpad gelopen worden.
  Adres: Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet – Website
 • Renkum: Kabouterpad Renkums Beekdal In dit kabouterpad zit een flink stijle helling, wiens kuitspieren zijn het beste getraind? Bij inlevering van de knapzak met het opdrachtenboek ontvangen alle deelnemende kinderen een consumptiebon voor een glas heerlijke limonade bij het naastgelegen Restaurant De Beken. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.
  Adres: Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum – Website
 • Ruurlo: Kabouterpad Achterhoek Wouter Kabouter neemt je gedurende 1,5 kilometer mee door het bos en leert je alles over de dieren en bomen die er leven. Na afloop eet je een lekkere pannenkoek bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.
  Adres: Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo – Website

Kabouterpaden in de provincie Flevoland

 • Almere: Kabouterpad Almeerderhout Kies je voor de route van 500 meter of ga je voor de route van 1500 meter? Om de route te kunnen wandelen moet je op voorhand reserveren. Kijk voor dagen en tijden op de website.
  Adres: Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere – Website
 • Bant: Kabouterpad Kuinderbos Tijdens deze route kun je je kampvuurbroodjes zelf bakken en daarna oppeuzelen. Zorg wel dat je 24 uur voor vertrek gereserveerd hebt via de website. Niet geschikt voor rolstoelen, wel voor kinderwagens.
  Adres: Hopweg 21, 8314 PX Bant – Website
 • Dronten: Het Grote Kabouterbos Behalve dat je kunt eten en spelen bij het restaurant Het Grote Kabouterbos in Dronten, is het ook mogelijk om het bijbehorende kabouterpad te doen. Het is een leuk kabouterpad meer meer dan enkel paaltjes. Zo kom je verschillende borden tegen met informatie en/of opdrachten, een stukje blotevoetenpad maar ook paddenstoelen waar je aan kunt draaien en er vervolgens muziek uit komt of een verhaaltje.
  Adres: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten – Website

  Lees ook ons artikel: ‘Spelen, eten én een kabouterpad bij het Grote Kabouterbos in Dronten
 • Lelystad: Kabouterpad Oostvaardersplassen Laarzen aan en gaan! Een leuk kabouterpad voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Dit kabouterpad is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.
  Adres: Klitsweg 1, 8218 AA Lelystad – Website
 • Zeewolde: Kabouterpad Speelbos de Zevensprong Wandel van een sprookjesachtig bos naar een open stuk bos met speelvoorzieningen. Op de website kan je de opdrachten van het seizoen waarin je de wandeling maakt vinden. Vanaf het kabouterpad en speelbos zit je in een kwartier bij het spectaculaire pannenkoekenhuis Hans & Grietje. Lees daarvoor onze blog https://www.opwegmetmama.nl/pannenkoekenhuis-hans-en-grietje/.
  Adres: Groenewoudseweg 7, 3896 LS Zeewolde – Website

Kabouterpaden in de provincie Utrecht 

 • Baarn:  Kabouterpad Groeneveld Achter Kasteel Groeneveld is een enorm interactief Kabouterpad aangelegd. Niet alleen voer je opdrachten uit bij de grote kabouters. ook kun je de kleine kabouters opzoeken aan de hand van de kabouterbingo en de vragenlijst. Na afloop kun je genieten van een warme of juist verfrissende drank in Grand Café Groeneveld, waar ook een speelhoek en een zandbak aanwezig zijn voor de kinderen. Dit Kabouterpad is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.
  Adres: Groeneveld 2, 3744 ML Baarn – https://grandcafegroeneveld.com/
 • Leersum: Kabouterpad Leersumse Veld Gedurende de periode waarin coronamaatregelen van kracht zijn is het niet mogelijk om dit kabouterpad met een opdrachtenboek te lopen. Aan jou de creatieve taak om zelf leuke verhalen of opdrachten te verzinnen voor de kinderen. De route is minder geschikt voor wandelwagens en rolstoelen.
  Adres: Maarsbergseweg 18a, 3956 KW Leersum – Website
 • Soest: Kabouterpad Restaurant ’t Hoogt Vanaf Restaurant ’t Hoogt kun je, al dan niet met een opdrachtenboekje, een wandeling langs 11 kabouterpaaltjes maken. En na afloop plof je lekker neer voor een hapje of drankje.
  Adres: Van Weerden Poelmanweg 220, 3768 MN Soest – Website

Kabouterpaden in de provincie Noord-Holland

 • Bergen: Kabouterpad bij de Schaapskooi Het opdrachtenboekje en de kaboutermuts zijn alleen op zondag te verkrijgen, namelijk als de Schaapskooi geopend is. Leuk is natuurlijk ook dat je een kijkje bij de schapen kunt nemen. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.
  Adres: Zeeweg 2, Bergen – Website
 • Bovenkarspel: Kabouterpad Streekbos Tijdens de wandeling van 1,3 kilometer worden kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar meegenomen langs 11 kabouters. Kunnen jouw kinderen alle bijbehorende opdrachten goed uitvoeren? Na afloop is het mogelijk een lekker drankje of hapje te doen in het aangrenzende paviljoen.
  Adres: Veilingweg 21, Bovenkarspel – Website
 • Castricum: Kabouterpad de Hoep Kabouters Pim en Pientje hebben voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar een leuke route van ongeveer 2 kilometer uitgezet.
  Adres: Johannisweg 1, Castricum – Website
 • Haarlem: Kabouterpad Haarlemermeerse Bos Tijdens deze leuke wandeling kom je via de QR codes op de paaltjes van alles te weten over de kabouters die in het bos wonen. Het Kabouterpad is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.
  Adres: IJsweg 961, Haarlem (naast Papa’s Beach House)
 • De Koog (Texel): Het Sommeltjespad Het Sommeltjespad op Texel is een soort kabouterbos. Je gaat hier echter op zoek naar ‘sommeltjes’, een soort aardmannetjes. Onderweg zijn diverse picknickplekken waarbij voor kinderen vooral in de vorm van paddenstoelen. Halverwege de wandelroute kom je ook nog een kabouter tegen. De lengte van de wandelroute is 1,5 km en is gratis toegankelijk. Er zit geen opdrachtenboekje bij.
  Adres: Pelikaanweg, Texel – Website

  Lees ook ons artikel: ‘Must do op Texel met kinderen: Het Sommeltjespad, op zoek naar ‘aardmannetjes’
 • Naarden: Kabouterpad Bos & Hei Bij Theehuis Bos & Hei Sint ligt een leuk kabouterpad en na afloop kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuin, terwijl jij geniet van een kopje koffie of thee. Een absolute aanrader!
  Adres: Oud Huizerweg 30, 1411 GZ Naarden – Website

Lees ook ons artikel: Fijn spelen bij Theehuis Bos & Hei Sint én Kabouterpad Naarden

 • Oudeschild (Texel): Zelfpluktuin het Kabouterpad Kabouter Berry leert kinderen tussen 2 en 10 jaar een leerzaam verhaal van het ontstaan van de lekkerste kabouterjam. Ren, klim, klauter en kruip over het pad op zoek naar informatie. Let op: alleen geopend tussen 1 mei en 1 november, niet op zondag geopend.
  Adres: Middellandseweg 4, Oudschild (Texel) – Website
 • Schoorl: Kabouterpad Schoorlse Duinen Je vindt hier niet een, maar zelfs twee kabouterpaden. De ene is meer geschikt voor de allerkleinsten en voor ouders die een wandelwagen of buggy bij zich hebben. De andere loopt wat meer omhoog en is 2 kilometer lang. Bij de tweede route kun je ervoor kiezen om met een opdrachtenboek het bos in te gaan. De rugzak kun je ophalen bij het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. Ook leuk: er zijn ook nog een blotevoetenpad, speelplaats en waterspeelterrein aanwezig naast het Bezoekerscentrum. Schone kleding meenemen is dus een must.
  Adres: Oorsprongweg 1, Schoorl – Website

Lees ook ons artikel: ‘Schoorlse Duinen; Elfendeurtjesroute, speelbos, kabouterpad en klimduin

Kabouterpaden in de provincie Zuid-Holland

 • Alphen aan den Rijn: (tuin)kabouterbos Niet 1, niet 10, maar wel 300 tuinkabouters hebben in dit stukje bos een plek gevonden. En sommigen hebben zelfs een huisje gekregen. Kun jij ze allemaal vinden? Tellen maar!
  Adres: Burgermeester Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn – Website
 • Benthuizen: Kabouterpad Bentwoud Om de route te kunnen lopen, kun je via de website je plek reserveren. De openingsdagen en -tijden staan hier ook op aangegeven. Door de onverharde paden is dit kabouterpad minder goed geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
  Adres: Wilde Venenpad, Benthuizen – Website
 • Lisse: Kabouterwandeling Kasteel Keukenhof Kabouters zoeken en daarna lekker spelen in de speeltuin? Bij Kasteel Keukenhof kan dit. Niet alle paden zijn goed geschikt voor kinderwagens.
  Adres: Keukenhof 1, 2161 AN Lisse – Website
 • Noordwijk: Duinkabouterpad Hollands Duin Kabouters wonen niet alleen in het bos, maar ook in de Hollandse duinen. De route gaat over niet verharde paden en is daardoor niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Aansluitend kun je een hapje en drankje nuttigen bij Restaurant Langs Berg en Dal.
  Adres: Langevelderlaan 22, 2204 BD Noordwijk – Website
 • Oud-Beijerland: Kabouterpad Hoeksewaard Aan de hand van 15 opdrachtkaarten kunnen de kinderen hier een leuke wandeling beleven.
  Adres: Zalmpad 11, 3261 MD Oud-Beijerland – Website
 • Poortugaal: Kabouterpad Rhoon Dit kabouterpad kronkelt over de lengte van 1 kilometer door het bos in de Johannapolder. Je knapzak reserveer je bij Restaurant Tasman. Door de onverharde paden is de route niet goed geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
  Adres: Albrandswaardsedijk 160, 3271 XB Poortugaal – Website
 • Ridderkerk: Kabouterpad Waalbos De opdrachten in het boekje van dit kabouterpad zijn voorzien van mooie tekeningen. Het opdrachtenboekje haal je op woensdagmiddag, zaterdag en zondag op bij de adressen op de website.
  Adres: Waalweg 3, Rijsoord – Website
 • Rockanje: Het Kabouterpad (alleen te boeken vanaf 6 personen) Op zoek naar een leuk uitje voor een kinderfeestje of om met vrienden of familie erop uit te gaan? Denk dan eens aan de doe-route het Kabouterpad in Rockanje. Te boeken voor 6 tot 30 personen.
  Adres: Olof Palmestraat 6, Rockanje – Website
 • Rotterdam: Kabouterpad Plaswijckpark In Plaswijckpark is van alles te beleven. Van een kabouterpad tot een grote speeltuin. Je zult hier dus niet snel voor maar een uurtje heengaan, je brengt er met gemak een hele dag door.
  Adres: Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam – Website

Lees ook eens ons artikel: ‘Een heerlijk dagje spelen en spetteren in het Plaswijckpark in Rotterdam

Kabouterpaden in de provincie Zeeland

 • Biervliet: Kabouterpad Braakman – Noord Iedere zondag tussen 13.30 en 16.30 uur kun je het kabouterpad met opdrachten lopen. Daarbuiten is het kabouterpad ook te bewandelen, maar dan wel zonder opdrachten. Kinderen kunnen zich na afloop ook nog uitleven in het Speelbos, op zoek naar haaientanden in de zandbak, of zich vergapen aan de opgezette dieren in de Braakmanboerderij. Hier kun je ook terecht voor wat drinken of een lekkere koek.
  Adres: Braakmanweg 5, 4521 PV Biervliet – Website
 • Renesse: Kabouterpad Renesse Verspreid door het bos bij Slot Moermond zijn er heuse kabouterhuisjes te vinden. Vergeet ook niet in holle boomstammen te zoeken naar kabouters.
  Adres: Laone 10, 4325 EK Renesse
 • Westerschouwen: Kabouterpad Boswachterij Westerschouwen Dit kabouterpad is leuk voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar. Is de Excursieschuur gesloten? Dan kun je de route wandelen zonder de opdrachten.
  Adres: Kraaijensteinweg 140, 4328 RD Westerschouwen – Website

Kabouterpaden in de provincie Noord-Brabant

 • Bakel: Kabouterpad Bospark Bakel In Bospark Bakel ga je niet op zoek naar kabouters, maar ga je ze juist bewonderen om daarna wat te eten of drinken bij de Gasterij van Sint Joseph.
  Adres: Roesel 3, 5761 RP Bakel
 • Beers: Kabouterpad Landgoed de Barendonk Tussen april en oktober kun je het kabouterdorp op Landgoed de Barendonk bewonderen. De opbrengst van het kabouterpadboekje wordt gedoneerd aan de kindertehuizen van Moeder Teresa in Malawi en Calcutta.
  Adres: Milseweg 13, 5437 NB Beers – Website
 • Bergen Op Zoom: Kabouterpad Landgoed Lievensberg Combineer je wandeling met een spectaculaire klimroute in het nabijgelegen kliimbos. Geopend van april tot en met oktober.
  Adres: Boslustweg 1, 4626 RB Bergen op Zoom – Website
 • Best: Kabouterpad Son Op zoek naar kabouters, omhoog kijken naar de overvliegende vliegtuigen die van of naar Vliegveld Eindhoven komen en ook nog een speelgoedmuseum bezoeken: het kan in Son. Na afloop van de wandeling kun je genieten van een hapje en drankje bij ’t Boshuys, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen in de speeltuin
  Adres: Sonseweg 39, 5681 BH Son – Website
 • Breda: Kabouterpad Mastbos Na de wandeling van 1,5 kilometer, waarlangs maar liefst 25 kabouters gepasseerd worden, kun je neerstrijken bij Restaurant Boschwachter voor een hapje of drankje. De opdrachten kun je direct vanaf de website downloaden.
  Adres: Hulsdreef 4, 4683 AM Breda – Website
 • Chaam: Kabouterpad bij de Steengroeve Ga op zoek naar de 20 kaboutervrienden van Pimmetje Puntmuts. Het leuke is dat ze staan opgesteld tegenover Pannenkoekenhuis Steengroeve. Zo kun je na afloop dus lekker neerstrijken voor een hapje en een drankje. Er zijn ook nog een Dierenvriendjespad en een wandelroute voor wat oudere kinderen (8 tot en met 12 jaar): Kraak de Boswachtercode. En dan is er ook nog een leuk speelbos, wat wil een kind nog meer?
  Adres: Industriestraat 24, 4861 PR Chaam – Website
 • Eersel: Kabouterpad Kempen Vanaf de parkeerplaats tegenover Recreactiepark TerSpegelt wandel je langs leuke kabouterhuisje, kun je plaatsnemen aan de kaboutertafel en zie je mooie houtsnijwerken. Na afloop kun je terecht op het terras van het recreatiepark, of een paar kilometer doorrijden naar het zeer ouder (en kind) vriendelijke Restaurant Nu in Eersel. Een leuke route om te wandelen als je verblijft op Centerparcs De Kempervennen.
  Adres: Postelseweg 88, 5521 RD Kempen – Website
 • Heeze: Kabouterpad Strabrechtse Heide Na een wandeling van ongeveer 1,5 uur kun je bij Het Heidecafé terecht voor wat lekkers te eten of drinken (tijdens het schrijven van dit artikel alleen in het weekend geopend. Doordeweeks alleen geopend voor To go-producten).
  Adres: Plaetse 71a, 5591 TZ Heeze – Website
 • Nistelrode: Kabouterpad de Maashorst Tijdens deze wandeling van 2,5 kilometer ga je niet alleen op zoek naar kabouters, maar kun je ook vogels spotten en misschien zelfs voeren.
  Adres: Hoek Maashorstweg/Stabroekseweg, 5388 SZ Nistelrode – Website
 • Oisterwijk: Kabouterpad Gerrithoeve Naast een kabouterpad (route duur ongeveer 1,5 uur, geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar) zijn er ook een kinderspeelboerderij, boerderijterras en zelfs een plattelandscamping te vinden.
  Adres: Kollenburgsebaan 11a, 5062 TH Oisterwijk – Website
 • Sint Anthonis: Kabouterpad Boswachterij Sint Anthonis Lekker wandelen en daarna genieten van een lekkere lunch.
  Adres: Bosweg 40, 5845 EB Sint Anthonis – Website

Kabouterpaden in de provincie Limburg

 • Ospel: Kabouterpad de Pelen Deze route (500 meter) is zeer geschikt voor de jongere kinderen
  Adres: Moostdijk 15, 6035 RB Ospel – Website
 • Roermond (Herkenbosch): Kabouterpad en Speelbos de Meinweg Eten, drinken, spelen en een kabouterpad lopen. Het is allemaal mogelijk in Herkenbosch.
  Adres: Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch – Website
 • Venray: Kabouterpad bij de Perdstal Nadat je de zogeheten Zeven Dwergen-route hebt gelopen kun je lekker bijkomen met een drankje en een pannenkoek bij restaurant De Perdstal.
  Adres: Kempweg 164, 5801 VV Venray – Website
 • Vreedepeel: Kabouterpad Vreedepeel Onder de rook van Venray ligt een van de langere kabouterpaden. Deze is namelijk 3,7 kilometer lang. Voor de kleinere kinderen is hij in te korten tot 1,9 kilometer. TIP: maak bij aanvang van de wandeling een foto van het opdrachtenbord, deze staan niet tijdens de route aangegeven.
  Adres: Johan van Stalbergweg 4, 5816 AG Vredepeel – Website

Belangrijke informatie

 • Niet alle Kabouterpaden hebben een restaurant of toiletgebouw in de buurt van het wandelpad zitten. Houdt hier dus rekening mee als je kinderen net zindelijk zijn of nog in de luiers zitten;
 • Niet alle Kabouterpaden zijn goed verhard, waardoor ze bij slecht weer kunnen veranderen in blubberige paden. Het is verstandig om hier rekening mee te houden als je met een kinderwagen of buggy het Kabouterpad wilt lopen;
 • Laarzen of oude schoenen zijn sowieso geen overbodige luxe om aan te trekken bij je kind als je een Kabouterpad gaat wandelen;
 • De meeste kabouterpaden zijn leuk voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 of 7 jaar.

Foto’s © Opwegmetmama.nl