Uitje herfstvakantie kamelenmelkerij opwegmetmama

Een rondleiding door de enige kamelenmelkerij van Europa

In Berlicum, vlakbij Den-Bosch vind je de enige kamelenmelkerij die Europa kent. In een schoolvakantie zijn weer hier op vakantiesafari gegaan, omdat we deze dieren graag eens van dichtbij wilde bekijken. Wat we precies hebben gezien en gedaan, vertellen we je graag in deze blog.

Een origineel uitje in Noord-Brabant

De kamelenmelkerij biedt normaal gesproken op zondagen een safari aan, maar in de schoolvakanties kun je er ook op maandagen en/of vrijdagen terecht. Wij reserveerde de tickets van te voren (vol = vol). Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen gratis op safari en voor de andere deelnemers betaal je. Het fijne is dat dit uitje door kan gaan bij mooi weer en bij minder mooi weer. Het programma is heel uitgebreid en je bent er minimaal twee uur zoet mee.

Ontvangst en presentatie

Na binnenkomst konden we het terrein voor een deel al bekijken. Zowel binnen als buiten zagen we direct veel kamelen staan. Toen de groep compleet was, gingen we naar een ruimte waar een presentatie gegeven werd. Deze presentatie was leerzaam en ze probeerde iedereen er goed bij te betrekken. Ook gaven ze aan dat wanneer je kindje het niet meer leuk zou vinden, je altijd naar de speelschuur mag gaan. Bij de presentatie kregen we koffie, thee, limonade en cake.

De kamelen

Toen was het tijd om de kamelen van dichtbij te bewonderen. Naast uitleg mochten er ook vragen gesteld worden. Voor de waaghalzen was er de mogelijkheid om op de rug van een kameel plaats te nemen. Daarna kwam wat onze kinderen het leukste vonden van de safari, het voeden van de kalfjes. We kregen een flesje met melk en gelukkig hadden de kalfjes dorst! Dit gedeelte had voor ons wel langer mogen duren.

Kamelenmelk

Bij de entree hadden we muntjes ontvangen die we bij de bar in konden leveren. Hiervoor kregen we beslag met kamelenmelk, om een kamelenmelk wafel te bakken. Dit was leuk om te doen en verrassend lekker. Ook kregen we nog bekertjes met kamelenmelk om te proeven. Onze zoon van 2 dronk het hele bekertje op. We besloten dan ook om een kannetje mee naar huis te nemen! Geen zin in kamelenmelk? Je kon er ook andere frisdranken bestellen.

Praktische informatie over de kamelenmelkerij

  • Adres: Werstkant 16, 5258 TC Berlicum
  • Parkeren: Je kunt gratis parkeren bij de boerderij.
  • Reserveren: Reserveren is verplicht en vol=vol. Ben er dus op tijd bij!
  • Prijzen: Gratis voor kinderen van 0 t/m 2 jaar. Voor actuele prijzen kijk je op de website.
  • Openingstijden: De kamelenmelkerij is niet vrij te bezoeken. Je moet dus reserveren van te voren. Kijk voor de mogelijkheden in de kalender.
  • Horeca: Er is een bar aanwezig voor drankjes. Ook is de kamelenmelkerij geschikt om met grotere groepen naar toe te gaan. Er zijn dan ook mogelijkheden voor lunches en bbq arrangementen.
  • Geschikt voor: Iedereen die meer wil weten over kamelen. Goed om te weten is dat het uitje toegankelijk is voor mensen in een rolstoel, er is ook een invalidentoilet aanwezig.
  • Belangrijk! Honden zijn niet toegestaan bij de stallen (met uitzondering van geleide honden).

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyree