Menu
Actieve uitjes / Gelderland / Overige actieve uitjes

Kersen plukken in de Betuwe bij Boomgaard d’n Kerkewaedt

Het is zomer! En een écht zomers uitje is fruit plukken. In de zomer kun je bijvoorbeeld frambozen en aardbeien plukken. Wij gingen voor het plukken van kersen in de Betuwe, ‘de fruittuin van Nederland’. We kwamen terecht bij Boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenojien.

Kersen plukken bij Boomgaard d’n Kerkewaedt

In juni en juli kun je in de Betuwe bij meerdere boomgaarden kersen plukken. Wij kwamen toevallig terecht bij boomgaard d’n Kerkewaerdt, gelegen op het terrein van Streeckerij De Betuwe. Hier maken ze van kersen plukken een feestje! 

Met de huifkar naar de kersen

Bij het winkeltje kunnen we een kartonnen mandje oppikken. In totaal kan er ongeveer 3 kilo kersen in het mandje, minder mag natuurlijk ook. Om in de boomgaard te komen, maken we eerst een kort tochtje in een huifkar. De huifkar brengt ons naar de boomgaard.

De lekkerste kers hangt boven

Bij de boombaard aangekomen, krijgen we eerst instructies; hoe moet je eigenlijk kersen plukken? Het blijkt heel simpel; graag mét steeltje plukken. Ook blijken de lekkerste kersen boven in de boom te hangen, dus een trapladdertje komt zeker van pas. En dan kunnen we van start gaan!

Mijn dochter vindt het heerlijk om tussen de bomen door te lopen. De ene kers ziet er nog glanzender en zoeter uit dan de andere. Ze plukt er op los, en een kers verdwijnt al in haar mond. Ze vindt de kersen heerlijk! In het papieren mandje passen ongeveer 3 kilo kersen

Na een paar kilo kersen geplukt te hebben, springen we weer op de huifkar. Bij het winkeltje rekenen we onze opbrengst af. We betalen € 8,- per kilo. In het winkeltje kun je daarnaast allerlei streekproducten als jam kopen. Je kunt zowel contant betalen als met pin.

Andere activiteiten

Na het plukken is er bij boomgaard van alles te doen. Wij strijken met een drankje neer op het terras. Onze dochter vermaakt zich ondertussen in de speeltuin. Er zijn een paar speeltoestellen. Ook is er een springkussen. Een ijsje – met kersensmaak – kan natuurlijk niet ontbreken.

Optredens in het weekend

Op zaterdag en zondag zijn er optredens in de boomgaard.  Cherrycat en Lieke, het fruitmeisje, betreden het podium om hun voorstelling ‘Cherrycat en de magische fruitkist’ te spelen. Ook kun je op de foto met Cherrycat.


Goed om te weten

 • In mei kun je bij de Streeckerij De Betuwe aardbeien plukken, kersen in juni en juli, pruimen in juli en augustus en appels in september en oktober.
 • Het fruitpark is in ontwikkeling; er wordt gewerkt aan een grote speeltuin én een eetcafé.
 • Elk jaar worden de Betuwse Kersdagen georganiseerd. Er vinden dan activiteiten voor jong en oud plaats
 • De boomgaard vind je ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. Vanaf rijksweg A15: afslag 31 Wadenoijen.
 • Website: www.streeckerijdebetuwe.nl/
 • Openingstijden: zie website voor de actuele tijden
 • Parkeren is gratis, alleen niet tijdens de Betuwse Kersdagen

Meer uitjes in de omgeving

Fruit plukken is geen dagvullende activiteit. Je kunt het dus prima combineren met een andere activiteit. In de buurt zijn:

De volgende artikelen vind je mogelijk ook leuk om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte

About Author

Hoi, ik ben Charlotte! Samen met man, dochter (4) en zoon (0) woon ik in het mooie Gooi. We gaan graag met z'n allen op stap. En ik vind het leuk om jullie mee te nemen op onze avonturen!

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.