De beest uithangen bij de binnenspeeltuin KidsZoo in Noordwijkerhout

Een ruimte geheel in jungle thema (inclusief boomhutten en een touwbrug), verschillende speelhoeken , een Escaperoom en plezier voor jonge en oudere kinderen: in KidsZoo Noordwijkerhout kan ieder kind (en ouder) de beest uithangen. Kijk je mee? 

De eerste indruk

Bij binnenkomst is de grote, vierkante ruimte van 2000 m2 met zijn hoge plafond behoorlijk indrukwekkend. In het midden staan grote tafels met stoelen met tegen de muren speelhoeken voor verschillende leeftijden. Aan het plafond hangen doeken met vrolijk kijkende dieren erop die de bezoekers op hun eigen manier welkom heten. Het hele interieur is in Jungle thema (inclusief grote bomen met boomhutten en een touwbrug tussen hen in) en de prachtige, kleurrijke muurschilderingen geven de ruimte een nog vrolijkere sfeer. Een perfecte omgeving om een paar fijne uurtjes te spelen.

Voor de welpjes

Voor de aller kleinste kinderen is er een apart, omheind gedeelte. Dit gedeelte is gevuld met klim- en klautermateriaal aangepast aan de leeftijd 0 – 4 jaar oud. De kinderen kunnen hier rondkruipen, klimmen op zachte toestellen of spelen in de niet te diepe ballenbak. Er is een lage glijbaan en een kleine trampoline aanwezig. Verder zijn er grote dobbelstenen, zachte kussens en blokken om op te klimmen. Vergeleken met andere indoor speeltuinen waar ik geweest ben, is het deel voor dreumes/peuters wat kleiner. Overigens zorgde dit er wel voor dat mijn zoon (1 jaar) zich meteen thuis voelde en niet overweldigd werd door indrukken. Hij durfde meteen op onderzoek uit te gaan. Het deel voor de kleinste staat ver genoeg van het grote klimtoestel voor de oudere kinderen, waardoor de kleintjes geen last hebben van het enthousiaste gegil.

Voor de echte leeuwen

Voor kinderen die al heel wat durven, staat er aan de achterzijde van de ruimte een groot klimtoestel met verschillende verdiepingen, glijbanen, touwbruggen en ballenbakken. Ook is er een parcours met auto’s en motoren die echt rijden! Tevens is er een gedeelte met trampolines. Dit gedeelte is geheel omheind door een net zodat de kinderen niet op de grond kunnen vallen.

En er is een grote glijbaan, toch wel het meest spectaculaire bouwwerk van KidsZoo. Dit is een hoge, groen/oranje “piramide” die de kinderen moeten beklimmen. Eenmaal boven kunnen zij via de groene buisglijbaan weer naar beneden roetsjen.
In het midden van de ruimte is ook een ware ballendouche gebouwd. De kinderen kunnen ballen uit de ballenbak in buizen doen waardoor de ballen omhoog gezogen worden, in een glazen bak die boven de bezoekers hangt. Als er op een rode knop gedrukt wordt, gaat deze bak open en vallen alle ballen in één keer naar beneden. Hilariteit alom (vooral als mama of papa eronder gaat zitten natuurlijk).

Een rustmoment

De hoeveelheid tafels en stoelen in de ruimte zegt natuurlijk genoeg: ook bij KidsZoo zijn de hongerige magen te kalmeren. Een kopje koffie, een frisje, een gebakje of een schaal bitterballen, het is allemaal te krijgen. De prijzen van de consumpties zijn zeer netjes. Het nuttigen van eigen consumpties is dan ook niet toegestaan.

Daarnaast is er gratis Wi-Fi en een grote, goedgevulde leestafel aanwezig. Ouders kunnen, al zittend op een loungebank, lekker lezen in een tijdschrift terwijl de kinderen rondrennen. En voor de sport liefhebbende vaders (en moeders): er hangen tv’s waar sportwedstrijden op worden uitgezonden. Het missen van een F1 wedstrijd is dus geen goede smoes om niet mee te gaan naar KidsZoo (alsof je überhaupt onder een bezoekje naar KidsZoo uit zou willen komen ;-)).

Hygiëne

Op de site van KidsZoo noemen zij zichzelf “de schoonste speeltuin van De Bollenstreek”. Nou is dit de enige speeltuin van De Bollenstreek waar wij geweest zijn, dus ten opzichte van al die andere kan ik het niet beoordelen. Dat ze bij KidsZoo inderdaad goed letten op de hygiëne, kan ik wél beoordelen en tevens beamen. De wc’s worden minstens één keer per half uur gecontroleerd, en indien nodig schoongemaakt, iedere maandag is KidsZoo gesloten in verband met de grote schoonmaak en er mag alleen zonder schoenen gespeeld worden op de toestellen. Er mag binnen niet gerookt worden, ook niet met een elektronische sigaret.

Een partijtje in de jungle

Het is mogelijk een verjaardag te vieren bij KidsZoo. Hiervoor zijn verschillende arrangementen (en de bijhorende prijzen) te vinden op de site. Deze arrangementen zijn afgestemd op de leeftijden van de kinderen.

Het leuke: er is een speciaal KidsZoo Peuterfuif, geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar oud! Deze Peuterfuif is beschikbaar op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur.

Ontsnappen uit de jungle

Het is ook mogelijk een feestje te geven in de Escaperoom van KidsZoo. Er mogen maximaal acht kinderen met één volwassenen tegelijkertijd proberen te ontsnappen en gemiddeld duurt dit tussen de 45-60 minuten. Een Escaperoom Party (inclusief de bijhorende extra’s zoals friet en limonade) kost €16,50 per kind.

Wil je de Escaperoom uitproberen maar ben je voorlopig nog niet jarig? Een ontsnappingspoging mag ook op een doodnormale dag, dan betaal je €12,50 per kind (zonder extra’s van de party).

Handig om te weten

Openingstijden

KidsZoo is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9.00 – 18.00 uur. De keuken sluit om 17.15 uur. In schoolvakanties zijn zij ook op maandag geopend van 9.00 – 18.00 uur (de grote schoonmaak wordt dan extra vroeg uitgevoerd).

Prijzen

  • Kinderen tot 1 jaar: gratis
  • Kinderen van 1 – 12 jaar: € 7,50
  • Begeleiders: € 3,00
  • 65+ (op vertoon rijbewijs of ID): € 2,50

Het is mogelijk een 10 rittenkaart aan te schaffen voor € 60. Deze kaart is voor meerdere kinderen te gebruiken (1 kind geldt als 1 rit) en is onbeperkt geldig.

Welpenbezoek: kinderen tot 4 jaar die op een doordeweekse dag voor 11.00 uur arriveren, mogen voor € 5,00 naar binnen. De begeleiding is dan gratis (uitgezonderd vakanties).

Bliksembezoek: kinderen die na 16.30 uur arriveren, mogen voor €5,00 naar binnen. Ook dan is de begeleiding gratis. Dit geldt op alle dagen, ook tijdens vakanties.

Het parkeren kan gratis op de privé parkeerplaats van KidsZoo.

Adresgegevens

Pletterij 3
2211 JT
Noordwijkerhout

Telefoonnummer: 0252 37 26 25 (ook Whatsapp)
Mail: info@kidszoo.nl
Website: www.kidszoo.nl

Gaan wij nog een keer naar de jungle

Mochten wij ooit in de buurt zijn, zou er zeker nog een bezoekje in kunnen zitten. Mijn zoon voelde zich duidelijk snel op zijn gemak en veilig in het afgeschermde deel voor de kleintjes. En als hij groter wordt, denk ik dat hij zich hier ook zeker zou kunnen vermaken. De ruimte is overzichtelijk en ouders kunnen hun kinderen dus goed in de gaten houden. KidsZoo is geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar oud.

Als eindcijfer geef ik KidsZoo een verdiende 8!

Foto’s © Lisanne