KidZcity in Utrecht, één van Nederlands grootste indoor speeltuinen

In Utrecht vind je één van Nederlands grootste indoor speeltuinen, namelijk KidZcity. In KidZcity kunnen kinderen niet enkel klimmen en klauteren, maar ook lasergamen en in een aantal leuke attracties. Wij zijn niet voor niets zo’n fan! In dit artikel zal ik je laten zien je hier kunt verwachten, zodat ook jij hopelijk net zo enthousiast wordt als ik.

KidZcity in Utrecht, één van Nederlands grootste indoor speeltuinen

Als je het mij vraagt, dan is KidZcity toch echt wel DE indoor speeltuin van Utrecht. Niet alleen is deze indoor speeltuin onwijs groot, ook is er meer dan genoeg te beleven waarover ik je in de volgende alinea’s nog veel meer over ga vertellen én laat zien.

KidZcity ligt niet op de begaande grond van het gebouw, voordat je KidZcity daadwerkelijk betreed, dien je eerst een vrij hoge trap te beklimmen (uiteraard is er ook een lift). Eenmaal boven komen de vrolijke kleuren je direct tegemoet. Ook valt het gelijk op dat het hier enorm ruim is opgezet.  Hierdoor oogt het natuurlijk nog groter, maar het is ook nog eens goed overzichtelijk.

Bij het klim- en klautergedeelte is tevens duidelijk onderscheid gemaakt qua leeftijden: een 0 t/m 4 jaar gedeelte voor de allerkleinsten en een deel voor ook de grotere kinderen. Het viel mij tevens op dat hier door de medewerkers goed op gecontroleerd wordt; een aantal kinderen van een jaar of 8 werden toen wij er waren uit het baby- en peuterdeel weggestuurd door één van de medewerkers. Goed punt wat mij betreft, op deze manier konden de kleintjes veilig spelen.

Een heleboel klim- en klautermogelijkheden 

Voor de kleintjes

Het deel voor de kleintjes is lekker ruim en uitgebreid. Naast de klim- en klautermogelijkheden en de ballenbak, kunnen zij hier ook een ritje maken op een parcours met loopwagentjes. Een dikke hit voor onze zoon van 1,5 jaar. Kinderen kunnen zelfs hun loopwagentjes ’tanken’. 😉 Het parcours is goed omheind zodat je niet zomaar omver gereden kunt worden.

Een stukje verderop is een grote circustent met daarin een tv en grote legoblokken.

Voor de grotere kinderen

Ook het deel voor de grotere kinderen is enorm leuk. Ik vond het ook eens wat anders dan de standaard indoorspeeltuinen en daardoor erg verrassend. Wel kun je hier goed de weg in kwijtraken (het duurde even tot we de uitgang weer gevonden hadden, haha), het heeft dan ook niet voor niets de naam klimdoolhof gekregen.

Wanneer je door onderstaande tunnel gaat, kom je uit in de Timekeeper, een deel waarbij met zachte foamballen geschoten kan worden. Naar mijn mening niet geschikt voor de kleintjes dus die zou ik hier lekker weghouden. Er geldt voor dit deel een adviesleeftijd van 4+.

Een stuk verderop is een groot kasteel met diverse glijbanen. Via touwrek kun je omhoog klimmen en om het kasteel heen wandelen om vervolgens de glijbaan uit te kiezen waar je vanaf wil. Zo is er een glijbaan met een stukje vrije val, overdekte glijbanen en open glijbanen. Voor ieder wat wils dus!

Let op! Dit deel is ook erg leuk voor kleintjes maar voor hen is het mogelijk wat lastig om naar boven te klimmen door de grote openingen in het touwrek. Een extra handje kan hier zeker geen kwaad.

Diverse attracties

Er zijn diverse attracties in KidZcity waar je gratis gebruik van mag maken. Wanneer het wat rustiger is, kan het zijn dat er niet altijd iemand bij een attractie staat. Meestal komt deze binnen korte tijd zodra één van de medewerkers ziet dat je staat te wachten. En anders kun je ook even naar een medewerker toelopen en die zorgt ervoor dat er alsnog snel iemand naar de betreffende attractie toekomt (ik spreek in dit geval dus uit ervaring ;-)).

Balloonride

De eerste attractie die je zult tegenkomen zodra je binnenkomt, is de Balloonride. In principe mogen alle kinderen vanaf 1 jaar hierin waarvan de kleinsten natuurlijk met begeleiding. Ga zitten in één van de bakjes en laat je lekker meevoeren.

Paardencarrousel

De favoriete attractie van mijn jongste is de draaimolen van KidZcity. Er zijn een hele hoop paarden hierop te vinden (vandaar natuurlijk ook de naam van deze attractie), een gondel en een ronddraaiend bakje.

Botsauto’s

Kinderen vanaf 4 jaar mogen een ritje wagen in de stoere botsauto’s van KidZcity.

Safaritrein

Tijdens een tocht met deze safaritrein ontdek je allemaal wilde dieren uit de jungle. Een zeer leuke attractie voor de jongere kinderen die hier gegarandeerd hun ogen zullen uitkijken. De trein maakt twee rondjes.

Familieglijbaan

Op deze reuzenglijbaan van wel 9 meter hoog kun je met zijn zessen naast elkaar tegelijk naar beneden. Je kunt een matje meenemen zodat je nog veel harder naar beneden kunt. De leeftijd die hiervoor wordt geadviseerd is minimaal 3 jaar, maar op schoot van papa of mama is het natuurlijk ook heel erg leuk! 😉

Lasergamen

Lasergamen in de stoere glow in the dark area is ook helemaal gratis en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voorafgaand krijg je een instructie en dan begint het echte spel.

Ook leuk, vanaf buiten kun je op een tv scherm meekijken naar wat er binnen gebeurt.

Een hapje en een drankje

Direct goed om te weten: bij KidZcity mag je zelf je eten en drinken meenemen! Een dik pluspunt wat mij betreft. Er zijn meer dan genoeg plekken waar je je consumpties kunt nuttigen. De enige plek waar dit niet mag is in het restaurant wat me ook niet meer dan logisch lijkt.

Ook in het restaurant zijn de prijzen niet absurd hoog. Voor een impressie van deze prijzen heb ik hieronder een bladzijde van de menukaart gefotografeerd. Na je bestelling krijg je een ronde schijf mee die begint te piepen en te trillen zodra je je bestelling kunt afhalen bij de balie.

Voor kinderfeestjes heeft KidZcity in het restaurant speciale racetafels. Door de speakers wordt omgeroepen zodra alle kinderen van kinderfeestje X naar het restaurant moeten komen. Gezien alle mogelijkheden die KidZcity te bieden heeft, denk ik dat dit een zeer geschikte locatie is voor een geslaagd kinderfeestje.

Beneden zijn er in de wand een aantal snoepautomaten waar je geld in kunt werpen en je dan een aantal snoepjes krijgt. Wij hebben dit niet gedaan maar het ziet er wel enorm leuk uit.

Praktische informatie

Openingstijden

KidZcity is te bezoeken van dinsdag t/m zondag. Tijdens officiële schoolvakanties zijn zij ook open op de maandagen (behalve op feestdagen).

De reguliere openingstijden zijn als volgt:

 • Maandag: gesloten (in schoolvakanties van 10.00 t/m 18.00 uur)
 • Dinsdag: van 10.00 t/m 18.00 uur
 • Woensdag: van 10.00 t/m 18.00 uur
 • Donderdag: van 10.00 t/m 18.00 uur
 • Vrijdag: van 10.00 t/m 18.00 uur
 • Zaterdag: van 10.00 t/m 18.00 uur
 • Zondag: van 10.00 t/m 18.00 uur

Tarieven

Opvallend aan deze indoor speeltuin is dat ook begeleiders entree dienen te betalen. Daarentegen zijn kinderen t/m 3 jaar gratis. De volgende entreeprijzen worden gehanteerd:

 • Kinderen van 0 t/m 2 jaar: gratis
 • Kinderen vanaf 3 jaar: € 17,-
 • Volwassenen: € 17,-
 • Opa en oma’s: € 17,-

Adresgegevens

KidZcity bevindt zich op het industrieterrein in de Utrechtse wijk Zuilen, dus buiten het centrum. Er is, voor zover ik heb meegemaakt, altijd voldoende gratis parkeergelegenheid.

Voor je navigatiesysteem kun je het volgende adres invoeren:

Vlampijpstraat 79
3534 AR Utrecht

Je kunt KidZcity tevens heel goed met het openbaar vervoer bereiken, het treinstation Utrecht Zuilen is namelijk op prima loopafstand.

Kijk voor meer informatie over Kidzcity op hun website.

Ons eindoordeel over KidZcity

Zoals ik al eerder aangaf zijn wij dikke fan van deze grote binnenspeeltuin in Utrecht. Van de omgeving Utrecht is deze volgens mijn oudste zoon van 4,5 jaar de leukste en daar ben ik het ook wel mee eens. Het is hier prima geschikt voor kinderen die net beginnen te lopen tot zeker een jaar of 12.

Ook ziet het er hier allemaal netjes en schoon uit. Wat ook fijn is, is dat het sanitair ook gericht is op zowel kinderen als volwassenen; de toiletten en wasbakken hangen dan ook op verschillende niveaus. Handig!

Wat ik ook wel een groot voordeel vind, is dat je je eigen eten en drinken mag meenemen. Hierdoor kan je flink wat besparen en maakt het ook leuk om langer te blijven. Desondanks vind ik persoonlijk ook de horecaprijzen hier niet erg hoog vergeleken met andere indoor speeltuinen. Hier tegenover staat wel dat je als begeleider zijnde ook entree moet betalen, dat vind ik dan weer een nadeel. Wel kun je met bijvoorbeeld de Albert Heijn actie ‘2e kaartje gratis’ dus het tweede kaartje gratis krijgen, meestal wachten wij hierop. 😉

Ik heb wel eens vernomen dat het hier vrij druk kan zijn, maar de keren dat ik hier ben geweest vond ik dit wel meevallen. Het lijkt me dan ook logisch dat het in de weekenden en zeker in de schoolvakanties drukker is dan op doordeweekse dagen. De foto’s in dit artikel zijn gemaakt op een woensdagmiddag.

Mocht je eens in de omgeving van Utrecht komen, dan kan ik KidZcity zeker aanraden!

Lees ook onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl