Kinderboerderij de Meent & Theehuis Juffrouw Jansen in Hilversum

Een leuke activiteit om met je kind te doen, is om naar een kinderboerderij te gaan. Op de rand van Hilversum vind je een superleuke kinderboerderij: De Meent. Op deze kinderboerderij kun je konijnen en cavia’s knuffelen, tussen de geitjes lopen en lekker spelen. Ook is er een theehuis: Juffrouw Jansen! Extra leuk: vanaf de kinderboerderij kijk je de stallen van de koeien in en zo kun je zien hoe de koeien verzorgd worden.

Kinderboerderij de Meent in Hilversum

Bij Kinderboerderij de Meent vind je verschillende soorten dieren. De kalfjes zijn ondergebracht op de kinderboerderij, de ‘grote’ koeien zie je staan in de stal. Ook is er een speciaal huis waar de cavia’s en de konijnen wonen. Verder is er een weide waar je tussen de geitjes kan lopen, en ook is er een weide waar 4 varkens zijn. Verder zijn er verschillende verblijven met pony’s, een ezel, kippen en konijnen.

Spelen

Naast dat je dieren kan aaien, kun je bij deze kinderboerderij in Hilversum ook lekker spelen. Er staat een groot speeltoestel, en ook is er een wiebelbrug gemaakt. Grote hit bij de kinderen is ook de speel-tractor in de weide bij de varkens en je kunt ook een nep-koe ‘melken’. Handig om aan je kinderen uit te leggen waar melk vandaan komt. Wat wij leuk vinden aan Kinderboerderij de Meent, is dat er ook een tuin is aangelegd. In het voorjaar vind je er voorjaarsbloeiers en in de zomer veel bloeiende planten. Ook is er een kleine wilgen-tunnel aangelegd.

Theehuis Juffrouw Jansen

Naast de kinderboerderij is een theehuis gemaakt, genaamd Theehuis Juffrouw Jansen. Vanaf het terras heb je een goed uitzicht over de speellocaties en de hele kinderboerderij. Binnen in het theehuis is een speelhoek. Ook is er altijd wat te kleuren en zijn er spelletjes te leen. Op de kaart van het theehuis staat taart, pannenkoeken en burgers. In de zomer is ook het ijsstalletje open, met vers ijs.

Praktische informatie

  • Kinderboerderij de Meent & Theehuis Juffrouw Jansen
  • Adres: Melkmeent 9, 1218 XX Hilversum
  • Open van woensdag t/m zondag van 10.00 t/m 17.00 uur. Feestdagen gesloten.
  • De kinderboerderij is vrij te bezoeken.
  • Eigen consumpties zijn niet toegestaan.
  • Honden zijn op het terrein niet toegestaan.
  • Parkeren kan gratis.
  • Je kunt bij hier ook terecht ook terecht voor toffe kinderfeestjes.

Tot slot

Wij gaan altijd graag naar Kinderboerderij de Meent en Theehuis Juffrouw Jansen. We vinden het een schone kinderboerderij, waar dieren de ruimte hebben. De dieren zien er altijd goed verzorgd uit. Ook is het fijn dat het zo groen is op de boerderij. De kinderboerderij is ook afgesloten met een hek, dus kinderen kunnen niet zomaar even weg. We vinden de combinatie met het theehuis ideaal, even lekker wat drinken of eten terwijl de kinderen spelen.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte