Kinderboerderij de Vechtse Hoeve in Maarssen

Last updated:

De Vechtse Hoeve is een kinderboerderij in Maarssen. Zij zijn de enige kinderboerderij in Nederland die werkt met opvangdieren. Ongeveer 90% van de dieren zijn afstandsdieren. Behalve dieren zijn hier ook veel speelmogelijkheden voor kinderen. Kinderboerderij de Vechtse Hoeve is volop in ontwikkeling. Zo zijn zij momenteel bezig met het vernieuwen van het hoofdgebouw.

Kinderboerderij de Vechtse Hoeve in Maarssen

In maart ben ik samen met onze jongste naar Kinderboerderij de Vechtse Hoeve geweest. Op Google wordt deze kinderboerderij beoordeel met een 4,7. Hoog tijd voor een review!

De kinderboerderij is gelegen in het Vechtenstein Park in Maarssen. Behalve een bezoekje aan de kinderboerderij, kun je er dus ook nog prima een stukje wandelen. Let op dat honden slechts in een beperkt gedeelte van dit park zijn toegestaan.

Opvangdieren

Bij Kinderboerderij de Vechtse Hoeve zijn diverse dieren te vinden. Van geiten en konijnen, tot papegaaien en katten. Interessant is dat ongeveer 90% van de dieren die je hier zult tegenkomen, afstandsdieren zijn. Dieren waarvan de vorige eigenaar niet meer kan of wil zorgen. De dieren worden hier liefdevol opgevangen.

Hetgeen mij wel even raakte, was de caviaopvang die zij hebben. In deze ruimte lopen tientallen cavia’s rond. Zij hebben echt hun best gedaan om er een leuk verblijf voor hen van te maken.

Speelmogelijkheden

Wanneer ik met mijn kinderen op pad ga, probeer ik vrijwel altijd te filteren op uitjes waarbij een speeltuin aanwezig is. Bij Kinderboerderij de Vechtse Hoeve vind je dan ook een ruime speeltuin!

Direct opvallend is het grote speeltoestel. Deze is geschikt voor kinderen die zelf al goed kunnen klimmen. De allerkleinsten moeten even geholpen worden met het erop komen.

In de speeltuin is ook nog een leuk speelhuisje te vinden. Als ouder zijnde kun je plaats nemen op het bankje terwijl je kinderen heerlijk aan het spelen zijn.

Voor de allerkleinsten is er een zandbak met wat zandspeelgoed, een wip, een babyschommel en zijn er meer dan genoeg speelvoertuigen te vinden zoals loopautootjes, fietsjes, tractoren maar ook een stoere graafmachine.

Wanneer het wat lekkerder weer is, kun je ook nog gebruik maken van deze leuke waterspeeltafel. Helaas was het daar nu nog wat te fris voor, maar ik kan me voorstellen dat dit geweldig is zodra het iets warmer is.

Horeca

Op dit moment zijn zij bezig met de bouw van hun nieuwe hoofdgebouw. Binnenkort zal deze kinderboerderij er dus nog veel mooier uitzien dan je op dit moment op de foto’s in dit artikel kunt zien. Mogelijk dat wij over een paar maanden nog eens een bezoek zullen brengen en dan nieuwe foto’s zullen maken.

Bij het hoofdgebouw vind je een ruim terras en kun je om iets te drinken te halen. Het was mij niet duidelijk of zij straks ook een menukaart hebben zodat je er ook kunt eten.

Handig om te weten over Kinderboerderij de Vechtse Hoeve

  • Openingstijden: Kinderboerderij de Vechtse Hoeve is van maart t/m oktober geopend van 10.00 t/m 17.00 uur. Van november t/m februari zijn zij geopend t/m 16.00 uur;
  • Adres: Van Lingelaan 1A, 3602 PA Maarssen;
  • Parkeren kan gratis in de nabije omgeving;
  • De kinderboerderij is prima toegankelijk met een kinderwagen/buggy;
  • Honden zijn niet toegestaan bij Kinderboerderij de Vechtse Hoeve, met uitzondering van hulphonden.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela