gender reveal party met kinderen

Toffe manieren om kinderen te betrekken bij een gender reveal party

Het geven van een gender reveal party om het geslacht van je baby te onthullen, is helemaal hot! Aanwezige kinderen kunnen zorgen voor een nog speelsere gebeurtenis. Ontdek in dit artikel hoe je deze kleintjes kunt betrekken bij dit feestelijke spektakel zodat het niet alleen een herinnering voor de ouders, maar ook voor de kinderen blijft.

Het geslacht van de baby voorspellen

De locatie waar jullie de gender reveal party party zullen gaan houden is mooi versierd. Langzaam aan kunnen jullie de eerste mensen gaan verwachten. De meeste mensen zullen in hun hoofd een verwachting hebben van of de baby een jongen of meisje zal gaan worden. Heel interessant en leuk om te weten ook! En misschien weten jullie het zelf ook helemaal nog niet?

Het is dan ook erg leuk om mensen vooraf al te laten raden wat het geslacht van jullie baby zal zijn. Dit kun je doen door een lijst te maken, bijvoorbeeld op een bord. Of wat dacht je een ieder een ballon te geven die ze moeten opblazen? De meest gangbare kleuren zijn roze en blauw, maar je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen. Kids vinden ballonnen in ieder geval geweldig! Ook kun je de mensen een dresscode voorstellen waarbij ze kleding uitkiezen in de kleur van het geslacht.

Note: In dit artikel gaan we er even vanuit dat roze wordt gebruikt voor een meisje en blauw voor een jongen.

Kindvriendelijke manieren om het geslacht van je baby bekend te maken

En dan komt het moment waarvoor iedereen is gekomen: de gender reveal! Er zijn een heleboel manieren om het geslacht van je baby bekend te maken aan de mensen om je heen. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van mogelijkheden zodat ook de aanwezige kinderen betrokken kunnen worden bij jullie gender reveal party.

  • Piñata – Een piñata kun je laten vullen met allerlei dingen die het met het geslacht van jullie baby te maken heeft. Het meest gangbare voor een gender reveal is te kiezen voor confetti of papiersnippers in de kleur van het geslacht. De piñata hangen jullie vervolgens op. Hebben jullie zelf al een kind of meerdere kinderen? Dan kun je ervoor kiezen hen de piñata kapot te laten slaan. Zijn er meer kinderen, dan is het ook een optie om hen om de beurt te laten slaan totdat de confetti eruit valt. Je kunt er ook voor kiezen om een ballon te laten vullen die je door je kind(eren) laat doorprikken.
  • Speurtocht – Wanneer je er een echte activiteit van wil maken, kan het leuk zijn om een speurtocht op te zetten. Deze kan je zo makkelijk of moeilijk mogen maken. De meeste kinderen vinden het prachtig om te mogen helpen zoeken. Laat je gasten tijdens de speurtocht hints verzamelen die uiteindelijk moeten gaan leiden naar de onthulling.
  • Cupcakes – Eén van de meest bekendste manieren om het geslacht van een baby te onthullen is door middel van een taart. Met kinderen zijn cupcakes meestal handiger om te doen doordat zij deze makkelijker zelf kunnen eten. De binnenkant van de cupcake laat je vullen met bijvoorbeeld roze of blauwe muisjes.
  • Goochelaar – Vind je het leuk om te kiezen voor entertainment? Overweeg dan eens om een goochelaar in te huren, of misschien kennen jullie zelf wel iemand in jullie omgeving. Op deze manier krijgt de gender reveal wel een heel magisch effect!
  • Voetbal – Op een buitenlocatie is het met kinderen ook erg gaaf om één of meerdere voetballen te laten vullen met een roze of blauwe poeder. Zodra zij dan tegen de bal aanschoppen, klapt deze uit elkaar en komt de kleur tevoorschijn. Geef wel van te voren aan dat zij rekening met de kleding moeten houden.
  • Vuurwerk – Een optie die ook vrij populair is voor de bekendmaking van het geslacht is vuurwerk. Veelal wordt er gekozen voor een vuurpijl met daarin de kleur van het geslacht. Voor een gender reveal party met kinderen is het misschien nog leuker om te kiezen voor gekleurde sterretjes. Zo worden zij er nog meer bij betrokken.
  • Waterballonnengevecht – Dit is een hele toffe activiteit om te doen met kinderen wanneer het buiten niet al te koud is. Vul waterballonnen met roze of blauw water en de rest volgt vanzelf. Wederom een optie waarbij het verstandig is je gasten een kledingadvies mee te geven. Witte shirts is bij deze gender reveal activiteit het leukste.
  • Trivia – Om de spanning spelenderwijs op te bouwen, is een spel altijd een leuke optie. Denk bijvoorbeeld aan Trivia. De bezoekers worden hierbij in twee teams verdeeld en de vragen in de categorie roze of blauw. Stel vragen die te maken hebben met de ouders, baby’s of de zwangerschap. Op het internet kun je leuke vragen vinden. Zorg ervoor dat er net wat meer roze vragen zijn wanneer jullie een dochter verwachten, en meer blauwe vragen bij een zoontje. Pas aan het einde, wanneer alles wordt geteld, komt de daadwerkelijk geslachtsonthulling.
Kindvriendelijke gender reveal party

Na de geslachtsbekendmaking

Zodra de gender reveal heeft plaatsgevonden, is het tijd voor nog meer gezelschap. Denk hierbij aan lekkere hapjes en drankjes. Siroop en (alcoholvrije) champagne in de kleur van het geslacht kun je neerzetten na de geslachtsbekendmaking. Houd logischerwijs de versnaperingen die je al voor de geslachtsbekendmaking neerzet neutraal of in twee kleuren.

De kids zullen zich vermoedelijk wel samen vermaken. Het is ook leuk om voor hen een knutseltafel te maken in de stijl van de gender reveal. Leg op tafel wat leuke kleurplaten neer, printbare spelletjes, mooie armbandjes maken in de kleur van het geslacht. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

Heel veel plezier!

Foto’s in artikel © Shutterstock