Kinderfeestje met een thema: op de boerderij!

Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Denk eens aan een kinderfeestje op de boerderij! Naast dat het origineel is, is het ook leuk én educatief! De kinderen wanen zich echte boertjes en boerinnetjes, als ze over het erf lopen in hun overall. Op het erf worden de leukste activiteiten georganiseerd, er wordt lekker gegeten en gedronken en natuurlijk heel veel gespeeld. Wij zochten voor jullie uit waar je een kinderfeestje kunt organiseren op de boerderij en maakte daar een lijst van.

Kinderfeestje op de boerderij

Koekroelen – Linde (Drenthe)

Bij dit melkveebedrijf in Linde, kun je kiezen uit verschillende kinderfeestjes. Alle feestjes starten met het eten van een lekkere wafel, het omkleden in een overall en een rondje over de boerderij. De kinderen mogen kroelen met kalfjes, de andere diertjes en in de stallen kijken. Je kunt er kiezen uit een creatief feestje, een boerenzeskamp, kraak de melkbus of levend koeienbord. Zo leuk en origineel! Als de kinderen de activiteit hebben gedaan wordt de honger gestild met een broodje knakworst of met poffertjes. Ga naar de website voor meer informatie.

Rommens Koeien – Hoeven (Noord-Brabant)

In 2,5 uur tijd mag je jezelf hier een echte boer of boerin wanen. De kinderen krijgen een overall aan en gaan van allerlei boerderij activiteiten doen, daarbij kun je denken aan: koe melken, stro naar de stallen brengen, kalfjes knuffelen en dieren voeren. Als de kinderen alles goed hebben gedaan, krijgen ze zelfs een boerderijdiploma mee naar huis! Natuurlijk is er ook keuze uit veel lekkers, ranja met een koek, broodjes, pannenkoeken of frietjes. Zin in een ander feestje? Je kunt er ook kiezen voor Het Melk Mysterie Junior (een soort escape spel), boerderij spellen en CreaBoe. Bij kinderfeestje CreaBoe mag je lekker komen knutselen in koeien-thema: met vlekken dus! Ga naar de website voor meer informatie.

Boerderij de Boterbloem – Amerongen (Utrecht)

Boerderij de Boterbloem is meer dan alleen een boerderij. Het bestaat ook uit een camping en een bed en breakfast en er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder kinderfeestjes. Ook bij deze boerderij gaan de overalls aan, waarna de kinderen samen met boer Leo het erf gaan ontdekken. Koeien melken, op een tractor rijden, voeren van de diertjes en vooral ook heel veel spelen. Dat spelen kan in de speeltuin, maar ook in de indoor speelhal. Je kunt zelf kiezen of je het kinderfeestje viert met of zonder eten. Ga naar de website voor meer informatie.

Boerderij Koningshoeve – Spaarnwoude (Noord-Holland)

Samen de boerderij ontdekken, dat kan tijdens een kinderfeestje op Boerderij Koningshoeve. Vier je het feestje in de wintermaanden? Dan is de kans groot dat er veel jonge kalfjes zijn! Het boerderijfeestje duurt 2 uur en is met name geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Ga naar de website voor meer informatie.

Het Feesthoekske – Oosterhout (Noord-Brabant)

Bij deze boerderij in het Brabantse Oosterhout kun je kiezen uit drie verschillende feestjes: de boeren-zeskamp, een creatief feestje of een educatieve speurtocht. Alle kinderen krijgen een boeren overall en laarsjes aan en mogen een sjaaltje om doen. Alle feestjes beginnen met een rondje over het erf, langs de koeien (en misschien wel de kalfjes) en je mag alle vragen stellen die in je opkomen. Daarna is er tijd voor de gekozen activiteit en je kunt het feestje afsluiten met friet en snacks. Ga naar de website voor meer informatie.

Kinderboerderij de Maten – Apeldoorn (Gelderland)

Op deze kinderboerderij vier je een boerenfeestje of een feestvarken feestje. Bij het boerenfeestje krijgen de kids een overall aan, gaan jullie een speurtocht doen en mogen ze de geiten borstelen en voeren. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven, want als ouder begeleid je het feestje zelf. Je krijg alleen wel alle materialen en de ruimte om het te vieren en verder is het aan jou. Ga naar de website voor meer informatie.

Akkerlust – Leidschendam (Zuid-Holland)

Voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar is het geweldig om hun kinderfeestje op de boerderij bij Akkerlust te vieren. Je kunt er kiezen uit vier verschillende varianten, wat het beste bij de jarige past. Zo kun je kiezen uit een boerderij speurtocht, koetjes schilderen, oudhollandse spelletjes maar ook uit boter en karnemelk maken. Bij alle feestjes zit natuurlijk een rondleiding over de boerderij er bij en ook de mogelijkheid om lekker te spelen! Ga naar de website voor meer informatie.

Melkveebedrijf Hakkert – Tricht (Gelderland)

Tijdens een feestje op de melkveeboerderij ben je de enige die op dat moment zijn of haar feestje viert. Zo heeft de boer alle aandacht voor jullie! Op een speelse manier leren de kinderen er alles over het boerenleven. Cadeautjes krijgt de jarige niet zomaar, nee, die worden eerst verstopt in het hooi! Ga naar de website voor meer informatie.

Informatieboerderij Zorgvrij – Velsen-Zuid (Noord-Holland)

Wil de jarige job een boerendiploma ontvangen? Dan moeten de kinderen hun best gaan doen tijdens het kinderfeestje. Nadat de kids zich hebben omgekleed in een overall, worden ze aan het werk gezet als echte boertjes en boerinnetjes. Ze doen een heleboel educatieve spelletjes, waarbij ze zeker vies kunnen worden! Het feestje duurt 2 tot 2,5 uur en is leuk voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Ga naar de website voor meer informatie.

Activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje – Leudal (Limburg)

Bij activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje kun je kiezen uit véél verschillende kinderfeestjes! Gaan jullie voor een educatief boerderijbezoek, waarbij de kinderen alles leren over het leven op de boerderij? Of kiezen jullie voor een creatief feestje? Koe knuffelen? Een fotoshoot tussen de koeien? Of boerenvoetgolf? Kortom, teveel om op te noemen. Neem zeker eens een kijkje op hun website. Ga naar de website voor meer informatie.

Na het lezen van deze blog over kinderfeestje op de boerderij zin om nog meer inspiratie op te doen? Lees ook eens onze volgende artikelen:

Kopfoto © Shutterstock