Kinderfeestje met een thema: Encanto

Vorig jaar heeft Disney de film ‘Encanto’ uitgebracht in zowel de bioscoop als op Disney+. Is jouw kind helemaal gek van deze film, overweeg dan eens om een kinderfeestje volledig in Encanto stijl te organiseren. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Verstuur gave uitnodigingen in het thema ‘Encanto’

Ieder kinderfeestje begint met het versturen van een uitnodiging. Bij de uitnodiging kun je alvast een klein voorproefje geven van het thema. Je kunt deze natuurlijk zelf ontwerpen, maar je kun het jezelf ook gemakkelijk maken door er eentje te downloaden (tegen betaling) die je zelf naar wens kunt aanpassen zoals onderstaande.

Klik hier om naar de uitnodiging te gaan.

Encanto Editable Digital Birthday Invitation Download for afbeelding 1

Verzorg hapjes en drankjes in Encanto stijl

De film Encanto speelt zich af Colombia. Wil je het echt volledig in stijl doen, verzin dan een aantal leuke Colombiaanse gerechten. Wat dacht je van bijvoorbeeld Empanadas? Of nog leuker: maak samen het eten!

Drinkglazen kun je in een randje van suiker met siroop doen. Doop hiervoor eerst het glas in een beetje siroop en vervolgens in wat suiker. Wil je het helemaal afmaken, steek er dan bijvoorbeeld nog een parasolletje in.

Taart en/of cakejes

Ben je ook van plan om taart en/of cakejes op te dienen tijdens het kinderfeestje? Dan kan het leuk zijn om te gebruik te maken van Encanto cake toppers. Maak ze zelf of download ze online.

Klik hier voor de link om naar onderstaande caketoppers te gaan.

Encanto Cake Topper Encanto Centerpiece Encanto afbeelding 1

Kleed het Encanto kinderfeestje aan met de juiste decoratie

Decoratie zorgt voor de aankleding van het feestje waarmee je de puntjes op de i kunt zetten. Kies bijvoorbeeld voor gave waaiers, pompons, honeycombs en slingers. Ook bekertjes en bordjes kun je in stijl kopen.

Tip: Vind je het leuk als men ook verkleed komt in Encanto stijl? Vergeet dit dan niet op de uitnodiging te vermelden!

Zorg voor een te gekke Encanto playlist

Waar is een feestje zonder muziek? Regel dus een playlist met muziek uit de film Encanto. Je kunt een CD kopen, maar mocht je gebruik maken van bijvoorbeeld Spotify, zoek het dan lekker daar op! Uiteraard heb ik alvast even voor je gekeken, en deze kun je dan ook prima op Spotify vinden onder de naam ‘Encanto (Originele Nederlandstalige Soundtrack‘ en ‘Encanto Official Playlist‘.

Draai de film Encanto

Het bekijken van de film Encanto mag natuurlijk niet ontbreken op een Encanto kinderfeestje. De film duurt een kleine 2 uur. Je kunt er voor kiezen om de hele film af te spelen, maar je kunt het ook op de achtergrond aanzetten. Kies je voor het eerste, vergeet dan niet om nog wat lekkers klaar te zetten zoals bakjes met popcorn en iets te drinken!

De film Encanto kun je bekijken op de streamingsapp Disney+, maar je kunt hem ook kopen.

Leuke activiteiten voor tijdens het Encanto kinderfeestje

De onderstaande activiteiten kunnen – naast het kijken van de film – leuk zijn om te doen tijdens het Encanto kinderfeestje:

  • Kleurplaten in Encanto thema
  • Limbo dansen
  • Schminken
  • Encanto Bingo
  • Escape room in Encanto stijl

Sluit het feestje af met een goed gevulde goodie bag!

Misschien kan je je nog wel herinneren hoe blij je als kind was als je een verjaardagszakje mee naar huis kreeg wanneer je op een kinderfeestje was geweest. Veelal was deze gevuld met snoep, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er kleine cadeautjes in te doen.

Een goodie bag kun je uiteraard kant en klaar kopen, maar het is nog leuker om het zelf in stijl te maken zoals bijvoorbeeld onderstaande. Klik hier voor de link.

DIGITAL  Encanto Gift bag Decor  Encanto Favor Bag  Encanto afbeelding 1

Heeft jouw kind een kinderfeestje met het thema Encanto gegeven of bijgewoond? Laat ons dan weten hoe het was. Vinden wij leuk!

Kopfoto © Disney

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.