kinderfeestje voorbereiden

How to: een kinderfeestje voorbereiden

Is je kindje bijna jarig? Dan is het altijd leuk om dit te vieren voor alle vriendjes en vriendinnetjes. Je wilt natuurlijk een onvergetelijke dag voor zowel je kind als de uitgenodigde kinderen neerzetten. Het is dan ook belangrijk om het kinderfeestje goed voor te bereiden en te organiseren. Is dit je eerste kinderfeestje en weet je nog niet helemaal hoe je dit wilt aanpakken? Wij staan klaar om je te helpen. Lees dit artikel dus gauw verder waarin we jou stapsgewijs vertellen hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Bepaal een thema

Wat is een kinderfeestje nou zonder thema?! Bepaal samen met je kind een leuk thema waarin je de ruimte kunt versieren en jouw kind en de gasten zich kunnen kleden. Ook kun je denken aan een taart of snacks die bij dit thema passen.

De gastenlijst

De volgende stap is om een gastenlijst samen te stellen. Pak je notitieboek erbij, en ga er even voor zitten met jouw zoon of dochter. Bedenk hoeveel mensen er maximaal uitgenodigd kunnen worden, en zorg er dan voor de de beste vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind aanwezig kunnen zijn om een onvergetelijke dag te krijgen!

Wat gaan we doen?

Bedenk vervolgens wat je precies wilt doen met het feestje. Zijn jullie van plan om een uitje te maken naar een pretpark of een dierentuin? Of wordt het lekker weer en wil je graag thuis of in een speeltuin het feestje organiseren. Door te bedenken wat er op het feestje gedaan zal worden, kunnen jullie een locatie bedenken.

Plan activiteiten in

Hebben jullie besloten om het feestje thuis of in een speeltuin of park te vieren? Dan is het leuk om activiteiten te organiseren zodat de kinderen lekker kunnen spelen en plezier kunnen maken. Denk daarbij aan leuke spellen, puzzels of misschien wel een speurtocht.

De boodschappenlijst

Tijdens het feestje moeten de kinderen natuurlijk wel goed gehydrateerd en gevoed blijven. Gezonde snacks en drinken kunnen dan ook echt niet ontbreken. Maak een boodschappenlijstje gebaseerd op het aantal kinderen dat komt. Vergeet wanneer je naar de winkel gaat geen versieringen die passen bij het thema te kopen. Dan is het tijd om het eten klaar te maken en de locatie te versieren.

Vergeet de goodiebags niet!

Een belangrijk onderdeel van het feestje, is natuurlijk het uitdelen van de goodiebags dat aan het einde van het feestje gebeurt. Zorg ervoor dat de goodiebag goed gevuld is met lekkere en gezonde snacks en traktatie cadeautjes. Het is altijd leuk als ook de goodiebag bij het thema past.

Met deze tips zal je een beter overzicht hebben over hoe je te werk gaat wanneer je een kinderfeestje gaat organiseren. Een andere belangrijke tip is ook om hulp te vragen aan vrienden en familie, zodat je er niet alleen voor staat. Zo kan je de kinderen een fantastische dag geven!

Kopfoto © Shutterstock