Kinderspeelboerderij de Gerrithoeve in Oisterwijk (Noord-Brabant)

Afgelopen weekend bezochten mijn gezin en ik op aanraden van een ander gezin kinderspeelboerderij de ‘Gerrithoeve’ in Oisterwijk. Dit terras met binnen- en buitenspeelgelegenheid vond ik bijzonder prettig. Ook de kinderen hebben hier genoten. Met dit artikel neem ik jullie mee naar de Gerrithoeve.

Buitenspeeltuin en terras

Als je aankomt bij de Gerrithoeve vind je de ingang in de verbouwde boerderij. Wij zijn direct langs de bar naar buiten gelopen, om plaats te nemen op één van de schaduwrijke plekken op het terras. Wij hadden vooraf per e-mail gereserveerd. Ze werken met tijdsblokken, tenzij het terras niet vol is, dan mag je langer blijven in overleg met het personeel.

De buitenspeeltuin ligt direct aan het terras en is volledig afgesloten. Vanaf het terras heb je goed zicht op de speeltoestellen en het is een geruststellende gedachte dat de kinderen niet makkelijk van het speelterrein af kunnen en over de boerderij of camping kunnen gaan zwerven. Je kunt dan zelf even rustig je koffie opdrinken, terwijl deze nog warm is. ????

De speeltoestellen zijn o.a. glijbanen, zandbak, kabelbaan, schommels, klimparcours en daarnaast staat er een aantal fietsjes, die kinderen o.a. gebruiken om van een kleine heuvel af te rijden.

Spelen in de schuur

Verder hebben kinderen nog de mogelijkheid om in de schuur te spelen. Kinderen kunnen via het terras naar binnen lopen. Het is een half open schuur, waardoor de kinderen ook niet weg kunnen lopen en hier rustig in het zand, speelhuisje of doolhof met speelblokken kunnen spelen.

Mijn oudste dochter vindt het prettig om zich af en toe even terug trekken en te kleuren en die mogelijkheid werd haar ook geboden. Ze kreeg een mooie themakleurplaat over de boerderij en kon al kleurende even tot rust komen.

Goed om te weten over de Gerrithoeve in Oisterwijk

  • Er zijn toiletten en een babyverschoonruimte aanwezig. Ook is er een magnetron voor flesjes en andere babyvoeding.
  • De toegang tot de speeltuin is € 1,- per kind en wordt op de bon erbij gezet. Volwassenen zijn gratis.
  • De speelboerderij is toegankelijk met kinderwagen.
  • Naast de kinderspeeltuin en terras beschikt de Gerrithoeve ook nog over een boerderijcamping en boerderijterras. Dit terras ligt op een ander gedeelte van de hoeve en beschikt verder niet over speelmogelijkheden. 
  • Adres: Kollenburgsebaan 11a, 5062 TH Oisterwijk
  • Website: www.gerrithoeve.nl

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne