Uren spelen bij Kinderspeelboerderij ‘t Bukske (Zuid-Limburg)

We waren laatst een weekendje weg in Zuid-Limburg en daar ontdekte we een nieuwe speelplek: Kinderspeelboerderij ’t Bukske. Dat betekent in het Nederlands ‘het Bokje’. En wat een leuke plek net buiten Valkenburg aan de Geul is dit geworden! De speelboerderij is het hele jaar open, op woensdag, vrijdag en het weekend. Ook met feestdagen is deze boerderij geopend.

Kinderspeelboerderij ’t Bukske in Zuid-Limburg

Speeltuin

Tussen de dieren is een speeltuin gecreëerd.  Trampolines (afgesloten met een poortje), glijbanen, een speelhuisje. Tussen de diverse speeltoestellen staan gezellige picknickbanken, waar jij als ouder lekker kan zitten.

Skelterbaan

Om de paardenbak is een skelterbaan aangelegd. Voor kinderen in alle leeftijdsgroepen is een (trap-)voertuig beschikbaar; van skelters voor 2 personen tot een tractortje voor de allerkleinste. Voor de oudere kinderen is zelfs een skelterbaan aangelegd door het gras. Eerst even flink trappen om de Limburgse heuvel naar boven te komen, en dan naar onder. Leer je gelijk goed remmen.

Springkussen

De boerderijloods kan afgehuurd worden voor feesten en partijen. Als er geen feestje is, dan staat in de loods een springkussen klaar voor de kinderen. Uiteraard in boerenthema.

Rondleiding met de boer

Op verschillende tijdstippen kun je met de boer een ronde over het terrein maken. Daar wordt een vergoeding van 1 euro per persoon voor gevraagd. Tijdens deze ronde kun je de dieren van de boerderij aaien. Een knuffelbare cavia, een aai voor de loopeenden, knuffelen met de baby-geitjes, de twee dikke konijnen aaien en de (goud)vissen en koi-karpers voeren. En je mag even in de traktor van de boer!

Indoor speeltuin

Mocht het regenachtig weer zijn, ook dan kun je je vermaken bij ’t Bukske. Er is een indoor speeltuin gemaakt. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen en klauteren. Ook zijn er bouwblokken. En er is een kamer ingericht met speelgoed, van een poppenhuis tot een ouderwetse telefoon.

Eten & drinken

Bij de indoor-speeltuin is een bruin café aangelegd. Met ouderwetse meubels wordt een gezellige sfeer gecreëerd. Hier kan je terecht voor een ijsje, een drankje, maar ook kun je er pannenkoeken en pizza bestellen.

Bij het binnengedeelte zijn ook nette toiletten te vinden. Voor kinderen zijn er speciale toiletten. En ook is er een verschoonplek voor de allerkleinste.

Activiteiten door het jaar

’t Bukske is het hele jaar open, op woensdag, vrijdag en het weekend. Tijdens schoolvakanties zijn de openingstijden aangepast. En ook tijdens feestdagen is ’t Bukske open. Met Halloween kun je een griezeltocht doen vanaf deze boerderij. In december kun je op de foto met Ozosnel. En met Kerst kun je o.a. high tea’en. Ook worden er regelmatig knutselactiviteiten georganiseerd. Tevens kun je hier terecht voor kinderfeestjes.

Mocht het wat regenachtig zijn en je bent je laarzen vergeten, ook daar is aan gedacht: er staan laarzen in alle maten klaar!

Wat vonden wij van Kinderspeelboerderij ’t Bukske?

Wij hebben een ontzettend leuke middag gehad bij deze kinderspeelboerderij! Er was zoveel te doen, dat mijn dochter nog niet alle speeltoestellen heeft kunnen testen. De rondleiding over het erf en de skelterbaan waren de hoogtepunten voor dit bezoek voor haar. ’t Bukske is een familiebedrijf, en dat merk je ook tijdens het bezoek. Aan alles is gedacht en we voelden ons ontzettend welkom! Als we de volgende keer in het zuiden zijn, gaan we zeker weer langs!

Praktische informatie

  • Website: www.hetbukske.nl
  • Adres: Hekerbeekweg 84, 6301 ES Valkenburg
  • Openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30u – 17.00u (let op; tijdens feestdagen en vakanties afwijkend!)
  • Entree: 6 euro per kind (2 t/m 12 jaar). Personen ouder dan 12 jaar en baby’s zijn gratis.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte