Jozef eten & drinken, een restaurant in Utrecht met speelhoek

Last updated:

Het restaurant ‘Jozef eten & drinken’, welke je kunt vinden aan de Mariaplaats in Utrecht, is een leuk plek om neer te strijken met kinderen. Dit restaurant heeft een ruim buitenterras en leuke zithoekjes binnen. Tevens heeft het restaurant binnen een leuke speelhoek én kun je er bordspellen spelen. In dit artikel geef ik je een indruk van dit leuke kindvriendelijke restaurant in Utrecht.

Een kindvriendelijk restaurant uitzoeken

Quality time met je vriendinnen, is ondanks dat je moeder bent zeer belangrijk. Het probleem waar ik en mogelijk meer moeders tegenaan lopen, is dat je altijd oppas voor je kinderen moet regelen. Met een peuter en een kleuter in huis betekent het dat ik vrijwel nooit alleen thuis ben. Aangezien mijn jongste van bijna 3 jaar een lekker makkelijk kind is die vrijwel alles prima vindt, vind ik een lunchdate ideaal om af te spreken.

Meestal ben ik dan wel degene die het restaurant uit kiest zodat ik (vrijwel) zeker weet dat mijn kind het ook naar zijn zin heeft. De punten waar ik een restaurant op uit zoek zijn:

  • het restaurant moet iets op de menukaart staan wat geschikt is voor kinderen. Een simpele tosti is hier het meest favoriet bij beide kids;
  • wanneer we binnen zitten, is het zeer wenselijk dat het restaurant binnen iets van een speelhoek heeft;
  • wanneer we op het terras gaan zitten, zoek ik naar restaurants waar een speeltuin bij zit.

Wij waren dit keer op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in het centrum van Utrecht met een speelhoek. Zo kwamen wij dan ook uit bij het restaurant Jozef eten & drinken.

Jozef eten & drinken, een kindvriendelijk restaurant in Utrecht

Een restaurant midden in het centrum van Utrecht

Jozef eten & drinken ligt midden in het hartje van Utrecht, aan de Mariaplaats. Wij hadden zelf onze auto geparkeerd in de parkeergarage Springweg, deze ligt vlakbij de Mariaplaats. Door de centrale ligging is dit restaurant een perfecte stop voor een uitje naar de stad Utrecht.

Het leuke aan dit restaurant is dat zij op de Mariaplaats ook een enorm groot terras hebben waar je heerlijk kunt gaan zitten. Het terras is leuk versierd met lampjes wat vooral ’s avonds een gezellig gezicht geeft.

Buiten hebben zij echter geen speeltuin. Heb je kinderen die wat moeilijk stil op een stoel kunnen zitten, dan kan het dus fijner zijn om binnen te gaan zitten want daar is wel een enorm grote speelhoek én zijn er bordspelen die je kunt pakken.

Verschillende leuke zithoekjes

Het restaurant Jozef eten & drinken is een Instagrammable plek in Utrecht. Er zijn verschillende leuke hoekjes zodat een ieder zich hier thuis kan voelen. Ik vind dit persoonlijk altijd wel iets hebben en gaf hier daar ook direct mijn compliment over aan de medewerkster die ons ontving.

Van een aantal hoekjes heb ik foto’s gemaakt. De allereerste foto die je hieronder ziet is het beeld zodra je direct binnenkomt. Ook achter dat muurtje zijn nog allemaal leuke zitplekjes zoals de foto die daarop volgt. Zoals je kunt zien is dat een lekker knus zithoekje of eigenlijk meer een stukje woonkamer.

Toen ik naar het toilet liep, kwam ik langs een gangetje met allemaal bartafels en -stoelen. Boven de tafels hingen vogelkooien en er zat een vrolijk botanisch behang op de muur. Weer totaal andere zitplekken als de rest van het restaurant. Eigenlijk is ieder hoekje gewoon anders.

Speelhoek & bordpellen

Voor kinderen heeft Jozef eten & drinken een vrij ruime speelhoek welke mij dan ook deed overhalen om dit restaurant te boeken voor onze lunch. Helaas was deze speelhoek door de corona-maatregelen niet toegankelijk. Daar baalde ik wel een beetje van maar ik heb het geluk dat mijn kind wel aardig goed stil kan zitten op een stoel. Geen man over boord in dit geval dus. 😉

Wij zullen hier vast en zeker nog eens terug komen. Zodra het dan mogelijk is om dan foto’s te maken, zal ik die aan dit artikel toevoegen voor een volledig beeld.

Waar je wel bij kunt komen, is het hoekje waar diverse leuke bordspelen liggen en een stukje daarnaast een kast met boeken. Veelal zijn niet geschikt voor de allerkleinsten, maar wel voor kinderen vanaf groep 3 zoals het spel ‘Wie is het‘.

De menukaart

De menukaart van Jozef eten & drinken is niet enorm uitgebreid, maar wel verschrikkelijk lekker! Althans, dat waren de gerechten waar wij voor hadden gekozen. Ik bedenk me nu dat ik er geen foto’s van heb gemaakt. Die tijd zal ik mezelf waarschijnlijk niet hebben gegund. 😉

We hadden in ieder geval gekozen voor het 12-uurtje, de carpaccio maaltijdsalade en poffertjes voor de kleine man. Inmiddels zijn we wel wat gewend als het om uit eten gaat, maar de manier waarop zij hier het eten opmaken is echt helemaal top! De gerechten die wij kregen waren niet ‘standaard’ zoals je ze bij de meeste restaurants zou krijgen. Het zag er dus echt onwijs goed uit.

Daarnaast was ook te proeven dat er echt aandacht aan het eten geschonken was. Ik heb zelden zo’n lekkere tomatensoep gegeten als die ik hier voorgeschoteld kreeg. De poffertjes waren volgens mij wel gewoon opgewarmd, dat vond mijn kleine man helaas niks (hoezo thuis verwend met verse poffertjes?!). Deze zal ik de volgende keer dan ook niet kiezen en eerder voor een tosti gaan of ook een tomatensoepje, want ook daar is mijn kind gek op.

Maar al met al is het eten hier dus echt top en kan ik het absoluut aanraden.

Praktische informatie over Jozef eten & drinken

Het adres waarop Jozef eten & drinken zich bevindt is: Mariaplaats 50, 3511 LM Utrecht

Klik hier voor de website van het restaurant.

Je kunt op verschillende plekken in de omgeving je auto kwijt, maar wij zelf zetten hem meestal in parkeergarage Springweg. Het adres hiervan is: Strosteeg 83, 3510 VK Utrecht. Parkeren in het centrum van Utrecht is wel vrij prijzig. Je kunt je auto dan ook eventueel op de parkeerplaats van Parkbee zetten. Deze is een stuk goedkoper maar je dient wel al van te voren een plekje te reserveren.

Lees ook ons artikel ‘9 x Nijntje in Utrecht – Musea, beelden, winkels en overnachten‘. Wanneer je een wandeling langs alle Nijntjeplekken in Utrecht zou willen maken, kun je er voor kiezen om halverwege neer te strijken bij Jozef eten & drinken voor een lekkere lunch of om juist hier je wandeling te beëindigen met een diner.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela