texel-met-kinderen-vakantiepark-de-krim

Genieten op het zeer kindvriendelijke Vakantiepark de Krim op Texel

Een weekend in april hebben wij doorgebracht op het kindvriendelijke Vakantiepark de Krim op Texel en hebben daar een zeer goed gevoel aan over gehouden. Ondanks dat het binnen gedeelte gesloten was, hebben wij ons hier goed kunnen vermaken. In dit artikel probeer ik je een indruk te geven van wat je van Vakantiepark de Krim kunt verwachten en laat ik je de activiteiten zien welke wij hebben ondernomen.

Op naar Texel!

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Dat is wel een beetje mijn motto. Het was voor mij en de kinderen de eerste keer dat we naar Texel gingen. Manlief was hier wel al eens eerder met school geweest. Van te voren heb ik dan ook alvast een aantal dingen opgezocht en in mijn omgeving om tips gevraagd.

De boottocht

Eén van de tips die ik kreeg was om van te voren alvast een ticket voor de boot te regelen. Via de website van TESO ging dit vrij makkelijk. Je regelt hier een ticket op kenteken en deze wordt vervolgens ook automatisch herkent bij de slagbomen op Den Helder voordat je de boot op gaat. Ideaal!

Tijdens de boottocht zijn wij met de kinderen nog even op het dek geweest aan de voorzijde van de boot. De kinderen waren razend enthousiast en met name onze jongste zoon (3 jaar) kon niet stoppen met kletsen en het vragen van dingen. De boot heeft veel indruk op hem achtergelaten.

texel-boottocht-vakantiepark-de-krim

Parkeren

Een andere tip die ik kreeg was m.b.t. het parkeren op Texel. Op Texel is het namelijk vrijwel overal parkeren tegen een tarief van momenteel € 2,50 per uur. Als je daar op vakantie bent kan dat bedrag dus aardig oplopen.

Via de website www.texelevignet.nl kun je eenvoudig een soort vignet aanschaffen op kenteken waarmee je over het hele eiland kunt parkeren. Voor één dag bedraagt de prijs € 10,-, voor een week € 20,- en voor een heel jaar € 30,-.

Voor ons weekendje weg hebben wij gekozen voor het vignet van een week. We hebben deze regelmatig nodig gehad, bijvoorbeeld bij de stranden.

Vakantiepark de Krim op Texel

Om heel eerlijk te zijn ben ik iemand die redelijk veeleisend is als het om een vakantieverblijf gaat. Misschien een beetje verwend, maar ik weet dat een slechte verblijfplaats mijn humeur echt kan verpesten. Zo kwam ik na wat zoeken uit op Vakantiepark de Krim op Texel en dit is ook absoluut een goede keuze geweest.

Vakantiepark de Krim ligt in het Texelse plaatsje Cocksdorp in het noorden van het eiland. Vanaf het park kun je 2 km wandelen en dan ben je op het strand. Het strand met de bekende vuurtoren was volgens onze navigatie ongeveer 4 km afstand. Een heerlijke plek dus voor een strandvakantie in Nederland met kinderen.

Accommodaties

Ik besloot dan ook om voor ons een wat luxer huisje te boeken. De keuze is gevallen op accommodatie ‘Chalet type Vuurtoren. Dit is een wat nieuwere soort accommodatie welke sinds 2019 wordt verhuurd. Het chalet is geschikt voor 4 personen en bestaat uit 2 slaapkamers en beide een aangrenzende badkamer met toilet en douche. Je slaapt hier op boxsprings.

Wat ik ook een groot voordeel vond aan deze accommodatie (hoezo weer verwend?!) was de Samsung Smart-TV inclusief o.a. Netflix! Zo was er voor de kinderen ook nog wat leuks op tv en kun je zelf ook ’s avonds nog een leuke film of serie kijken.

Wij zouden deze accommodatie zo weer opnieuw boeken! Ik kan hem je dus zeker aanbevelen als het qua het aantal personen zou passen.

Op Vakantiepark de Krim zijn natuurlijk nog veel meer type accommodaties die je kunt boeken. Van klein tot groot, van simpel tot heel luxe. De grootste accommodatie is geschikt voor maar liefst 20 personen! Leuk voor een vakantie met familie of vrienden. Onderstaande foto is bijvoorbeeld een foto van een familievilla.

Speelmogelijkheden

Vakantiepark de Krim heeft een heel leuk centrum. Dit is echt een soort pleintje waar van alles om heen te vinden is. Op het plein zelf kom je een leuk speelschip met zand- en waterplaats tegen. Onze kinderen doken beide direct het speelschip op. Ze konden hierop rondlopen en via een glijbaan weer naar beneden. Erg leuk!

Aan de achterzijde van het pleintje is echter een nog een veel grotere speeltuin te vinden. Hier kunnen kinderen zich vermaken op de grote airtrampoline, een speeltoestel voor kleinere kinderen, twee speeltoestellen voor grotere kinderen, een autobaan (tegen vergoeding à € 1,- per autootje) en een pannaveld. Als we onze kinderen vroegen wat ze wilden doen, was het antwoord standaard dat ze naar de grote speeltuin wilden. Een dikke hit dus!

Op het park kun je ook nog het klimparkKlimmen EnZo‘ vinden. Dit klimpark heeft een viertal parcoursen en is geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Je mag hier ook komen klimmen wanneer je ergens anders verblijft op Texel, dus niet op Vakantiepark de Krim. Gezien de lengte van onze kinderen, hebben wij hier geen gebruik van gemaakt.

Normaliter kunnen kinderen hier ook nog spelen in de indoor speeltuin, glow-in-the-dark-midgetgolfen, lasergamen en een bowlen. Ook fijn mocht het weer eens wat minder zijn. Helaas konden we hier geen gebruik van maken i.v.m. de corona-maatregelen welke golden.

Krim Natuuravontuur

Helemaal aan het begin van Vakantiepark de Krim vind je het Krim Natuuravontuur. Dit is een interactief pad met kinderboerderij, blote voetenpad en nog meer leuks. Het doel is om je bekend te maken met de natuur en het landschap van Texel. Een rondje hier duurt niet lang, maar het is wel erg leuk om te doen. Ook voor deze activiteit geldt dat je niet per se hoeft te verblijven op het vakantiepark.

Waterpret

Vakantiepark de Krim beschikt ook nog over een zwembad. Dit zwembad heeft zowel een buiten- als een binnenbad. Het bestaat uit meerdere soorten glijbanen zoals een interactieve glijbaan, een familieglijbaan en een wildwaterbaan. Voor de kleintjes is er een peuterbadje en een indoor spraypark. Je mag ook van het zwembad gebruik maken als je elders verblijft dan op dit vakantiepark op Texel.

Een leuk zwembad met genoeg kinderfaciliteiten is één van de eisen die ik stel aan een vakantiepark. Helaas was het zwembad gesloten tijdens ons verblijf i.v.m. de geldende corona-maatregelen. We hadden hier anders heel graag gebruik van willen maken natuurlijk! Op de website van Zwembad de Krim kun je wel een aantal foto’s vinden voor een indruk.

Eet- en drinkmogelijkheden

Er zijn verschillende horecagelegenheden te vinden op Vakantiepark de Krim:

  • Restaurant ’t Paviljoen hier worden zowel ontbijt- lunch- als avondgerechten geserveerd;
  • Le Petit Chef een bijzondere manier van dineren d.m.v. een 3D-diner waarbij gerechten aan tafel op spectaculaire wijze worden bereid;
  • Restaurant de Waddenhoeve je kunt hier genieten van een dinerbuffet en voor kinderen is er een speciale speelhoek
  • Snackrestaurant de Cocksboot een soort snackbar

Wederom konden wij niet uit eten gaan door de corona-maatregelen. Tijdens ons verblijf hebben wij daarom de eerste avond ons eten laten bezorgen, ik vermoed bij Restaurant ’t Paviljoen. Dit was goed te doen en ook vrij veel! De tweede avond hebben wij zelf gekookt en de laatste avond hebben wij een gourmet gereserveerd welke we bij het ’t Paviljoen konden ophalen. Dit was erg lekker!

Iets totaal anders, maar ook wel een beetje horeca gericht, is dat er aan kinderen gratis popcorn en suikerspinnen werden uitgedeeld. Ik weet niet of dit altijd gratis is of enkel nu mogelijk ter compensatie van de corona-maatregelen. Op het pleintje in het centrum werd dit gemaakt. Aan de kinderen die hier rondliepen te zien – zo ook bij onze kinderen – is dit een groot succes!

Verder was er tijdens ons verblijf ook nog een hotdogkraam op het plein, een kraampje waar je potato twisters kon halen en een wok- en loempiakraam.

Animatie op het vakantiepark

Normaliter worden er op Vakantiepark de Krim diverse leuke animatiemogelijkheden georganiseerd. Tijdens de corona-periode is dit natuurlijk even anders dan normaal. Kinderen konden bijvoorbeeld een knutselpakket afhalen, online mee kijken naar een theatershow, online meedoen aan een familiebingo, online minidisco en meedoen aan een voetbaltoernooi.

In de speeltuin kwamen wij tevens de mascotte van het vakantiepark tegen: Zizo de Zeehond. Onze jongste vond dit best wel een beetje spannend en heeft gezwaaid op een afstandje.

Leuke activiteiten met kinderen op Texel

Op het Waddeneiland Texel valt van alles te beleven voor kinderen. Een aantal leuke uitjes en activiteiten heb ik verzameld in het artikel: ‘Texel met kinderen – Kindvriendelijke activiteiten, uitjes en accommodaties‘.

Activiteiten welke wij tijdens ons weekendje weg hebben ondernomen zijn:

  • Vliegeren op het strand Mijn man kwam op het idee om vliegers mee te nemen naar Texel. Bij Decathlon hebben wij voor onze kinderen een leuke vlieger gekocht. Dit was een groot succes! Wij zijn dan ook iedere dag een moment op het strand geweest. Overdag zie je vrij veel mensen met vliegers in de weer. Zowel kinderen als professionele powerkiters.
  • Naar de vuurtoren wandelen Op het noordelijkste punt van het eiland Texel vind je de vuurtoren Eierland. Vanaf de eerste dag dat we er waren was onze jongste zoon er al weg van. We zijn uiteindelijk dan ook naar de vuurtoren gewandeld. Normaal gesproken kun je deze ook beklimmen. Dit was nu helaas niet mogelijk.
  • IJsboerderij Labora Van meerdere mensen kregen wij deze ijsboerderij getipt. Bij deze ijsboerderij is namelijk ook een leuke speeltuin voor kinderen. Helaas was het hier onwijs druk om het moment dat wij er naartoe wilden gaan. Zo druk, dat we besloten om om te keren. Volgende keer beter.
  • IJs eten bij Gelato Italia in de Koog Ter compensatie van ons ‘mislukte’ uitje naar de ijsboerderij, zijn wij ’s avonds na het eten naar een goed gewaardeerde ijssalon in het plaatsje de Koog gereden. Zelden heb ik in Nederland een ijssalon als deze gezien. Ze hebben een enorm aanbod aan ijssmaken. Zowel Italiaans schepijs, als meerdere smaken slushpuppy en meerdere smaken softijs. Het ijs was onwijs lekker! Een aanrader om naartoe te gaan voor een lekker ijsje. Adres: Dorpsstraat 127, 1796 CB De Koog
  • Waterspeeltuin & Speelwrak Oudeschild Op onze laatste dag, hebben wij tijdens onze rit richting de boot nog een tussenstop gemaakt bij de Waterspeeltuin en het Speelwrak in het plaatsje Oudeschild. Dit was leuk, maar niet heel bijzonder toen wij er waren. In de omgeving waren een hoop werkzaamheden en ook het was ook erg bewolkt waardoor het allemaal wat somber oogde. Wij kunnen ons wel voorstellen dat wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld een boottripje (het ligt namelijk in de haven) het wel erg leuk zou zijn. Wij zouden hier echter niet speciaal enkel voor de speeltuinen voor op en neer rijden vanuit Cocksdorp.

Dit is wat we van onze vakantie op Vakantiepark de Krim op Texel vonden

Zoals je vermoedelijk al aan de foto’s hebt kunnen zien, hebben wij een heerlijke mini-vakantie gehad op Texel! Vakantiepark de Krim is ons uitstekend bevallen en kunnen wij een ieder dan ook aanraden. Of je kinderen nou nog iets kleiner zijn, of juist iets groter. Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Onze kinderen waren het er dan ook niet mee eens dat we naar huis gingen.. En ik geef ze daar groot gelijk in.

Wij hebben dan ook afgesproken dat we nogmaals terug gaan naar dit eiland zodra (vrijwel) alles weer mogelijk en dus ook ook open is. We hebben onwijs veel geluk gehad met het goede weer. Wanneer het geregend zou hebben, dan zou ik niet zo goed weten wat we er hadden kunnen gaan doen op het moment dat wij er waren.

Texel, tot snel!

Klik hier voor meer informatie over Vakantiepark de Krim en om te boeken.

Een ander leuk vakantiepark op Texel met kinderen is Landal Sluftervallei. Op onze website kun je ook daar een artikel over vinden ter impressie: Een weekendje naar vakantiepark Landal Sluftervallei op Texel

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.