Kindvriendelijke campings in Zuid-Spanje

Wil je met de kinderen op vakantie naar Zuid-Spanje? Er zijn veel leuke campings variërend van rustige, kleinschalige campings met enkele faciliteiten voor kinderen, tot grote campings met zwembaden, glijbanen en animatie. In deze blog benoemen we een aantal leuke kindvriendelijke campings in Zuid-Spanje.

Campings in Zuid-Spanje

Alannia Costa Blanca – 2070 kilometer vanaf Utrecht

Deze goed beoordeelde camping, is één van de grootste campings in Spanje en deze vind je aan de Costa Blanca. Er is iedere dag van het jaar een animatieteam aanwezig voor leuke activiteiten en spelletjes voor kinderen van alle leeftijden. Ook worden er voor volwassenen diverse dingen georganiseerd. De camping heeft een groot en mooi waterpark met verschillende zwembaden en glijbanen en ook op het gebied van sport en ontspanning zijn er volop mogelijkheden. Heb je zelf geen tent, caravan of camper? Je kunt er stacaravans huren of een knusse tent.

Bekijk de prijzen via:

Alannia resorts Guardamar – 2024 kilometer vanaf Utrecht

Wanneer je verblijft op deze camping, ben je slechts 1,5 kilometer van de zee vandaan. Ook kun je voor afkoeling terecht in het grote tropische zwemparadijs met meerdere waterglijbanen en een gave waterval! Het zwembad ziet er super mooi uit, omringd door palmbomen. Voor de kleinere kinderen is er een ondiep zwembad, is er een speeltuin en een grote speelruimte binnen met toezicht. De oudere kids kunnen naast zwemmen, ook gamen of bij elkaar komen in de tienerclub. In de avond geniet je samen van de mooiste shows. Je kunt op deze camping traditioneel kamperen of een accommodatie huren.

Bekijk de prijzen via:

Camping La Sierrecilla – 2247 vanaf Utrecht

Op deze camping kun je kampeerplaats huren, een bungalow, blokhut of een lodge. Je verblijft er precies tussen de steden Sevilla, Malaga, Granada en Cordoba waardoor het een perfecte plek is om uitstapjes te ondernemen. In het midden van de camping ligt een mooi zwembad met een peuterbad, waaromheen je veel ruimte hebt om te liggen.

Bekijk hier de prijzen via:

Capfun Camping La Manga – 2125 kilometer vanaf Utrecht

Een echt gave familievakantie boek je bij Capfun. Deze organisatie heeft ook een kindvriendelijke camping in Zuid-Spanje, namelijk Camping La Manga. Ze hebben en super gaaf verwarmd zwembad met veel verschillende glijbanen en de camping ligt direct aan het strand. Kids vermaken zich er in de kids-club of tienerclub, tijdens sporttoernooien of activiteiten die georganiseerd worden door de animatie. In de avond worden er shows gegeven. Je huurt er een bungalow, stacaravan of een staanplaats.

Bekijk de prijzen via:

Camping Lo Monte – 2079 kilometer vanaf Utrecht

Op zoek naar een fijne kindvriendelijke camping in Zuid-Spanje voor jong en oud? Camping Lo Monte telt maar liefst drie zwembaden, met wat kleine glijbanen. Er worden verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd door het animatieteam. Het strand ligt slechts op 1 kilometer vanaf de camping. Je kunt er een kampeerplaats huren of een accommodatie.

Bekijk de prijzen via:

Camping Cabopino – 2301 kilometer vanaf Utrecht

Het verste weg van alle campings uit deze lijst met kindvriendelijke campings in Zuid-Spanje, is Camping Cabopino. Deze camping heeft drie zwembaden, waarvan er één overdekt is. Ze beschikken over een mooie miniclub, een kinderspeeltuin die in de schaduw gelegen is tussen de bomen een een ruimte waarin spelletjes gespeeld kunnen worden zoals biljarten, tafeltennissen en sjoelen. Vanaf de camping kun je veel uitstapjes ondernemen. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Gibraltar! Je huurt op de camping een staanplaats of één van de vele stacaravans en bungalows.

Bekijk de prijzen via:

Almafra – 1990 kilometer vanaf Utrecht

Deze 4-sterrencamping ligt aan de Costa Blanca, net buiten Benidorm. De camping beschikt over zwembaden, ook voor de allerkleinste, met glijbaantjes. Behoefte om te sporten? Ook dat kan op deze camping in de grote fitness, op de padelbaan of de tennisbaan. Binnen 4 kilometer kun je verkoeling zoeken op het strand.

Bekijk de prijzen via:

Naast kindvriendelijke campings in Zuid-Spanje op zoek naar nog meer inspiratie in het buitenland? Check ook eens onze andere artikelen:

Foto’s © Allcamps & betreffende campings