kindervakanties-nederland

De leukste kindvriendelijke campings en vakantieparken in Nederland

Voor de leukste kindervakanties, hoef je heel Nederland niet eens uit. In ons kikkerlandje zijn meer dan genoeg leuke vakantieparken en campings te vinden die zich richten op kinderen. Wij hebben ze in dit artikel voor je onderverdeeld per provincie. Ook benoemen we de verschillen tussen de provincies zodat je zelf kunt filteren wat bij jullie past. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten!

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Drenthe

Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust of vermaak, Drenthe biedt voor ieder wat wils. Met de vele bosrijke natuurgebieden, pretparken en attracties is deze provincie een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Denk hierbij aan de hunebedden, de dierentuin Wildlands Adventure Zoo en Kamp Westerbork. Maar ook aan Plopsa Indoor Coevorden, Nationaal Gevangenismuseum en Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe.

Met de vele kindvriendelijke campings en vakantieparken in de omgeving, is er altijd wel een plek te vinden die aan al je wensen voldoet. In het onderstaande artikel hebben wij een opsomming gemaakt van leuke plekken in Drenthe waar je met kinderen kunt verblijven:

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Drenthe

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Drenthe waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De provincie die bekend staat om haar drooggelegde polders en unieke architectuur. Bekende highlights van deze provincie zijn Bataviastad, het attractiepark Walibi Holland en het kindvriendelijke Hans en Grietje Pannenkoekenhuis & Speelpark. Maar breng ook eens een bezoekje aan de Voetbalfabriek, de tropische dierentuin Orchideeënhoeve en het luchtvaartmuseum Aviodrome.

Om deze provincie goed te kunnen ontdekken, is het leuk om er wat langer te blijven. In het volgende artikel hebben wij een overzicht opgesteld met leuke vakantieplekken voor kinderen in Flevoland:

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Flevoland

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Friesland

Friesland is een provincie met een geheel eigen sfeer. Het staat bekend om de Friese taal, de Elfstedentocht, de beroemde Friese paarden en de vele wateren wat het ideaal maakt voor watersportliefhebbers. Maar ook voor gezinnen valt hier van alles te beleven. Denk aan het Kameleondorp, de Pannekoektrein, het grote zwembad Swimfun, het Heksenmuseum de Heksehoeve, Attractiepark Duinen Zathe en de Naturij. Kortom, volop vermaak!

Ook voor deze provincie hebben wij een overzicht opgesteld met leuke campings en vakantieparken om met kinderen naartoe te gaan:

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Friesland

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Friesland waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Gelderland

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Gelderland

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Gelderland waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Groningen

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Limburg

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Limburg

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Limburg waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Noord-Brabant

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Noord-Brabant

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Noord-Brabant waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Noord-Holland

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Noord-Holland

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Noord-Holland waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Overijssel

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Overijssel

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Overijssel waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Utrecht

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Utrecht

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Zeeland

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Zeeland

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Zeeland waar wij zijn geweest en een uitgebreide review over hebben geschreven zijn:

Kindvriendelijke campings en vakantieparken in Zuid-Holland

Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Zuid-Holland

Weet jij nog meer leuke, unieke kindervakanties in Nederland, wij horen het graag zodat we dit lijstje verder kunnen aanvullen en andere ouders kunnen inspireren. 

Dit artikel is als eerst gepubliceerd in juni 2020. De laatste update heeft plaatsgevonden in mei 2021.

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.