10x Kindvriendelijke natuurhuisjes in het bos

Wanneer je aan vakantie denkt, denk je al gauw aan rust en ontspanning. Een fijne plek om die rust op te zoeken is in een natuurhuisje in het bos. Vanuit je accommodatie op zoek naar dieren, eindeloos buitenspelen, mooie fiets- en wandelroutes maken en lekker ontspannen. Natuurlijk is het extra fijn als er in en om zo’n natuurhuisje, rekening is gehouden met de kleinste vakantiegangers. We maakte een lijst voor je met natuurhuisjes in het bos, waar jullie samen kunnen ontspannen en de natuur kunnen ontdekken.

Natuurhuisjes in het bos met kinderen

Warredal – Maaseik

Dit is geweldig: je kunt hier overnachten in een boomhut! Dichterbij het bos kun je natuurlijk niet komen. Je hebt verschillende soorten boomhutten op dit park, maar ze zien er allemaal even sfeervol uit. Naast tot rust komen in de accommodatie (eventueel met sauna of hottub), zijn er op het park ook leuke extra’s. Zo vind je er een klimpark, minigolf, een kinderboerderij, je kunt er heerlijk wandelen door de bossen, een ponyritje maken of fietsen huren.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Warredal

Vakantiepark Sandberghe – Uden

Op vakantiepark Sandberghe kies je een accommodatie uit waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt er kiezen uit prachtige houten vakantiehuizen, boomhutten, boshuisjes en glampingtenten. Op het park geniet je van rust en zit je midden in de natuur, maar heb je toch voldoende aanbod om het ook voor de kinderen leuk te maken. Zo is er op het park een grote speeltuin waar kinderen ook met water en zand kunnen spelen, staat er een doe& ontdekteam klaar én kun je gebruik maken van een heerlijk buitenzwembad. In de omgeving van het park vind je een klimpark tussen de bomen en ben je snel bij dierenpark Zie-Zoo, Billybird Hemelrijk en Hullies.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Vakantiepark Sandberghe

Natuurhuisje in ’t Loo – Oldebroek

Omringd door alleen maar groen, vind je dit vrijstaande natuurhuis met 4 slaapkamers. Jullie kunnen hier heerlijk genieten van de rust en het buitenleven door te wandelen, een vuurtje te stoken, te springen op de trampoline in de tuin of door samen te genieten in de hottub. En dat alles helemaal voor jullie zelf! In totaal zijn er 6 bedden en er is een aparte kamer met een kinderbedje. Een kinderstoel hoef je zelf ook niet mee te nemen. Toch ook op zoek naar wat spanning en avontuur? Attractiepark Walibi is maar 20 minuten rijden met de auto.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Natuurhuisjes.nl

Buitenplaats Beekhuizen – Velp

Op dit kleinschalige vakantiepark bevind je je op een unieke locatie op Nationaal Park Veluwezoom. Je verblijft hier in een pod, in een forest cabin of in één van de lodgetenten. De safaritenten zijn ook allemaal gericht op kinderen! Zo staat er een stoere spelletjeskist klaar, sommige tenten hebben zelfs een aparte speelhoek en hoe leuk is het om eens in een bedstee te slapen? Op het park vind je verschillende speelplekken voor kinderen en nabij het park beginnen diverse wandel- en fietsroutes. Een dagje er op uit? Je bent vanaf het park in 10 minuten bij Burgers Zoo!

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Buitenplaats Beekhuizen

Natuurhuisje in Oud Willem – Drenthe

Dit prachtige huis ligt midden in het bos en biedt je gegarandeerd veel privacy. Je wandelt of fietst er vanuit het huis zo de natuur in. Het huis is sfeervol ingericht en ook aan de kinderen is gedacht.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Natuurhuisjes.nl

Natuurhuisje in Groesbeek – Gelderland

Op een klein bungalowpark vind je dit leuke natuurhuisje midden in het bos. Het is een mooie plek om tot rust te komen en te genieten van de omgeving. Er zijn genoeg fiets- en wandelroutes en op slechts 5 minuten lopen vanaf het huisje vind je een gezellig boscafé. In het huisje staat een grote kast vol spelletjes en speelgoed en ook buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Natuurhuisje.nl

Bosvilla Hygge – Nunspeet

Deze bosvilla in Deense style is gelegen op een bosperceel van 1100 vierkante meter en omringd door de natuur. Vanuit alle slaapplekken kijk je het bos in en zo ook vanaf de vlonder. In de schuur staan fietsen voor je klaar, zodat je naast wandelend, ook fietsend de omgeving kunt verkennen. De kids kunnen zich er vermaken in het afgeschermde speelbos: hutten bouwen, met water, zand en takken spelen, glijden, schommelen en springen op de trampoline. De bosvilla ziet er schitterend uit en is zeker de moeite waard om even te bekijken.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Bosvilla Hygge

Camping Landgoed Tolhek – Anderen

Deze camping is geopend van 1 april tot en 1 oktober en je verblijft er midden in de bossen. Naast dat je er met een eigen kampeermiddel heen kunt, kun je er ook accommodaties huren, waaronder een indrukwekkende boomhut! Vanuit je raam of vanaf één van de terrassen kijk je echt alleen maar de natuur in. Je geniet er van volop rust, privacy en ruimte. Het zou zomaar kunnen dat je vanuit je boomhut hertjes ziet, of eekhoorntjes of konijnen. Er zijn genoeg dieren die je er kunt spotten. Direct vanaf het landgoed zijn er wandel- en fietsroutes, je kunt er zwemmen in de recreatieplas, een bezoekje brengen aan het Oerpark en de Hunebedden bewonderen.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Camping Landgoed Tolhek

Recreatiepark Slabroek – Uden

Aan de rand van het grootste natuurgebied van Noord-Brabant, Natuurpark de Maashorst, ligt recreatiepark Slabroek. Het is een kleinschalig park waar je kunt kiezen uit verschillende accommodaties. Zo kun je er met twee personen terecht, maar ook met groepen tot 20 personen. Bij de accommodatie voor 6 personen heb je buiten een jacuzzi en een grote tuin met veel privacy en speeltoestellen. In de kinderkamer staat wat speelgoed voor de kinderen klaar. Vanuit de bungalow voor 4 personen heb je ook een vrij zicht het bos in, waardoor je echt het gevoel hebt dat je er alleen bent!

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Recreatiepark Slabroek

Natuurhuisje in Epse – Gelderland

Dit is een bijzonder design natuurhuisje aan de rand van het bos op een groot privé terrein! Er is genoeg ruimte voor rust en ontspanning. Naast genieten van de stilte kun je er heerlijk spelen op het speelveld, pizza’s maken in de pizza-oven en je kunt er een hottub bij huren!

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Natuurhuisje.nl

Extra tip!

Dit natuurhuisje ligt niet in het bos, maar is wel super leuk voor kinderen, midden in de natuur en perfect om tot rust te komen.

Natuurhuisje in Noordbeemster

In Noordbeemster kun je fijn genieten van de omgeving door te fietsen, te wandelen of te varen. Ook ben je binnen 30 minuten rijden op het strand, waar je heerlijk uit kunt waaien. Vanuit je accommodatie kijk je mooi de weilanden in. Het leuke voor kinderen is dat er allemaal diertjes rondom de woning staan, zoals pony’s, alpaca’s, schapen, kippen, geiten en konijnen. De kinderen mogen helpen bij het verzorgen van de dieren! Ook kunnen ze lekker spelen in de zandbak. Na een dag in de natuur, was je de kinderen weer lekker schoon in bad. Een goede nachtrust hebben ze in het stapelbed.

Ga naar de website voor meer informatie.

Foto’s © Natuurhuisje.nl

Na het lezen van deze blog over natuurhuisjes in het bos op zoek naar nog meer inspiratie? Lees ook eens onze andere artikelen:

Kopfoto © Buitenplaats Beekhuizen