Menu
Kindvriendelijke restaurants

Kindvriendelijke restaurants in Flevoland met speelhoek en/of speeltuin

Uit eten gaan met kinderen kan hartstikke gezellig en leuk zijn. Echter weet ik als moeder zijnde van twee jonge knullen ook dat voor hen soms best wel moeilijk kan zijn om lang stil te zitten wanneer het wat langer duurt. Daarom probeer ik ook vooral restaurants uit te kiezen die naar mijn mening kindvriendelijk zijn doordat ze bijvoorbeeld een speeltuin en/of speelhoek hebben. In de provincie Flevoland heb ik 7 restaurants gevonden die in mijn ogen kindvriendelijk zijn.

Kindvriendelijke restaurants in Flevoland met speelhoek en/of speeltuin

Almere – Breed

Het wereldrestaurant Breed in Almere is een all-you-can-eat restaurant. Je kunt hier o.a. sushi, Italiaans, salades, pannenkoeken, steaks en nog veel meer eten. Voor kinderen hebben zij geen speciaal menu maar vast en zeker dat ook zij hier hun buik kunnen vullen. Het restaurant heeft wel voor hen een leuke speelhoek.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: nee

Adres: Noordeinde 40, 1334 AX Almere
Website: almere.restaurantbreed.nl

Almere – Smullen & Spelen

Een op en top kindvriendelijk restaurant in Flevoland, dat is het restaurant Smullen & Spelen in Almere. Voor hen is er een heel groot buitenterrein waar ze van alles en nog wat kunnen beleven zoals een speeltoren, een klauterbrug maar ook een dierenweide. Binnen is er voor kinderen een speciaal ingerichte ruimte.

Qua eten worden hier voornamelijk pannenkoeken geserveerd, maar als lunch kun je ook verschillende soorten broodjes, salades of hamburgers krijgen.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Enrico Fermistraat 30, 1341 CB Almere
Website: www.smullen.nl

Dronten – Pannenkoekenhuis Het Kabouterbos

Pannenkoeken, daar maak je de meeste kinderen wel mee blij. En al helemaal als dit ook nog in een leuk kabouterbos ligt! Er is hier voor kinderen zowel binnen als buiten genoeg te beleven. Dus neem je tijd als je hier naartoe gaat! En mocht je het leuk vinden, dan kun je ook nog het kabouterpad wandelen. Ook fijn om te weten: als lunch worden er ook nog andere gerechten geserveerd behalve pannenkoeken.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten
Website: www.kabouterbosdronten.nl

Emmeloord – Da-Enzo

Da-Enzo is een Italiaans restaurant in Emmeloord. Het is een zeer stijlvol restaurant om te zien. Echter zijn kinderen hier wel gewoon welkom en dan zie je terug in het kindermenu en de speelhoek genaamd ‘Pizza Bimba’. Ik krijg al trek als ik enkel naar de menukaart van dit restaurant kijk. 😉

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Kettingstraat 2, 8302 EV Emmeloord
Website: www.da-enzo.net/emmeloord

Lelystad – De Eetalage

De Eetalage is een lunchroom in het centrum Lelystad. Zij omschrijven zich zelf als ‘een grote woonkamer en voor kinderen een heerlijke plek om te vertoeven’. Je zult je dan ook niet verbazen dat ze een kinderhoek hebben én een zeer originele kindermenukaart! Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind is dat je hier voor een kinderfeestje een Kids High Tea kan doen waarbij ze een eigen gastheer/vrouw krijgen. Hoe luxe is dat?!

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: De Promesse 2, 8232 VX Lelystad
Website: www.eetalagelelystad.nl

Lelystad – Hof van Lelystad

Het Hof van Lelystad is een vrij gelegen restaurant waar je lekker de ruimte hebt. Op de menukaart vind je gerechten als diverse soorten soepen, carpaccio, kipsaté, mixed grill, kaasfondue en natuurlijk lekkere toetjes. Het is mij niet duidelijk of het restaurant ook een kindermenu heeft, dit kan ik op de website niet vinden. Wel hebben zij voor kinderen een omheinde speeltuin bij het terras.

 • Speelhoek binnen: nee
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: nee

Adres: Kraaienhof 2, 8219 CG Lelystad
Website: www.hofvanlelystad.nl

Zeewolde – Hans & Grietje Pannenkoekenhuis

Een unieke belevenis, dat is het Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Overal waar je kijkt is wat te beleven. Sowieso heel veel speelmogelijkheden voor kinderen maar ook tovenarij. Heb jij wel eens een tafel de lucht in zien gaan terwijl je aan het eten bent? Of in een restaurant gegeten wat op zijn kop staat? Nadat je bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis bent geweest wel!

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Sternweg 2a, 3898 LJ Zeewolde
Website: www.hansengrietjezeewolde.nl

Lees ook ons artikel: Pannenkoeken eten en spelen bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

pannenkoekenhuis-hans-grietje-zeewolde

Weet jij nog meer leuke kindvriendelijke restaurants in de provincie Flevoland? Laat het ons dan vooral weten. Dan kan door een reactie onder dit artikel, op onze socialmedia kanalen of via een e-mail naar info@opwegmetmama.nl.

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: