27x Kindvriendelijke restaurants in Utrecht met speelhoek en/of speeltuin

Als je met kinderen uit eten gaat, ben je misschien snel geneigd om het bekende restaurant om de hoek te bezoeken. Niet per se omdat ze er een leuke kinderhoek of speeltuin bij hebben, maar omdat er altijd wel een paar gerechten op de kaart staan die de kinderen lekker vinden. Het is ook leuk om eens naar een ander restaurant te gaan. In de provincie Utrecht hebben wij een aantal restaurants gevonden die naar onze mening kindvriendelijk zijn.

Dit artikel zal continu worden geüpdatet wanneer wij restaurants tegenkomen die wij de moeite waard vinden om te benoemen. Kom dus nog eens terug voor nieuwe aanvullingen. Heb je zelf ook nog leuke aanvullingen? Dan horen we dat graag van je!

Amersfoort – Hey!Pannenkoek

HEY!Pannenkoek is een gezellige pannenkoekenboerderij in Amersfoort waar kwaliteit en mooie producten voorop staan. Zij bakken onze pannenkoeken op ambachtelijke wijze in een open keuken en werken met verse producten en streekproducten. 

Ook voor kinderen is er genoeg te doen! Ze kunnen een bezoekje brengen aan de naast hen gelegen kinderboerderij en zowel binnen als buiten zijn er voldoende speelmogelijkheden om de kleinste gasten te vermaken.

De ligging is uniek: een mooie boerderij middenin een woonwijk, met een ruim terras, omgeven door weilanden. HEY!Pannenkoek is tevens gemakkelijk te bereiken met de fiets, te voet of met de auto, en er is volop (gratis) parkeergelegenheid.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Zijpenberg 22, 3825 DM Amersfoort
Website: www.heypannenkoek.nl

Amersfoort – Kroast 

Midden in een woonwijk in Amersfoort ligt All-day restaurant Kroast. All-day houdt in dat je de hele dag door alles wat er op de kaart staat kunt bestellen. Dus heb je bij de lunch zin in een driegangen menu, of bij het diner meer zin in een rijkelijk belegd broodje, dan is dat geen enkel probleem. 

Een stukje van de menukaart is voor de kinderen gereserveerd en daar staan niet-alledaagse gerechten als kinder nacho’s en een kinderborrelplank op. Maar de kinderen kunnen ook kiezen voor een meer gangbaar gerecht als een pannenkoek of hamburger. 

Ook aan de ouders is bij Kroast gedacht. Terwijl jullie lekker tafelen, kunnen de kinderen zich vermaken in de speciale speelruimte (Glazen Huys). Naast speelgoed zijn hier een tipi-tent, TV, knutselmateriaal en zelfs een racebaan aanwezig. Op vrijdag en zaterdag houdt een nanny een oogje in het zeil. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Kleine Koppel 36, 3812 PH Amersfoort
Website: www.kroast.nl

Amersfoort – Zandfoort aan de Eem 

Op dit leuke stadsstrand in Amersfoort kan en mag bijna alles. 

Terwijl jij geniet van een heerlijke kop koffie, lunch of diner, kunnen de kinderen zich opperbest vermaken in het zand met een waterpomp (droge kleren zijn handig om mee te nemen), glijbaan en schommels. Maar ook bij minder mooi weer kun je hier terecht. Binnen kunnen de kinderen zich vermaken met een houten treinbaan of kunnen ze hun kleurrijke fantasie kwijt in een kleurplaat. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Eemlaan 100, 3812 ED Amersfoort
Website: www.zandfoort.nl

Baarn – Pannenkoekenboerderij De Wildenburg 

Onder de rook van Kasteel Groeneveld is Pannenkoekenboerderij De Wildenburg gevestigd. Je kunt sfeervol genieten van de gezellige en ongedwongen sfeer met heerlijke gerechten in een prachtig groene omgeving. Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn er op de kaart ook veel andere lekkernijen te vinden, zoals belegde broodjes, panini’ s, wraps, maaltijdsalades, spareribs, een Wildenburger en drie soorten kaasfondue. 

Buiten kunnen de kinderen zich uitleven in de zandbak op het klimrek, binnen is er een speelkelder met minibioscoop. Terwijl jullie genieten van nog een extra gang of lekker drankje, kunnen de kinderen dus heerlijk spelen. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Wildenburglaan 9, 3744 MK Baarn
Website: www.dewildenburg.nl

Bilthoven – PK! Bar & Kitchen

Bij PK! kun je romantisch uit eten, maar ook lekker met de kinderen genieten van heerlijke gerechten gemaakt met pure en verse ingrediënten. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart en een stoere VIP Kidsbios, waar de nieuwste kinderfilms draaien. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Julianalaan 10, 3722 GP Bilthoven
Website: www.pkbilthoven.nl

Bunnik – Theehuis Rhijnauwen

Midden in het bos van landgoed Amelisweerd ligt het gezellige Theehuis Rhijnauwen. Begin of eindig een wandeling (alle routes zijn geschikt voor rolstoelen en kinderwagens) met een lekker drankje en bijbehorend stukje gebak, een lekkere pannenkoek of een smakelijk belegd broodje. 

Voor kinderen zijn er lekkere kinderpannenkoeken, een speelhoek binnen en een kleine speeltuin net buiten het terras met kleurplaten, kinderstoelen en twee ezels en een aantal geitjes die je van dichtbij kunt bekijken. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Rhijnauwenselaan 16, 3981 HH Bunnik
Website: www.theehuisrhijnauwen.nl

Driebergen-Rijsenburg – Klein Zwitserland 

Dit restaurant draagt niet voor niets de naam Klein Zwitserland. Al direct als je het terras opstapt waan je je in Zwitserland. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek binnen, maar de speeltuin buiten is ook een volwaardig speelparadijs met onder andere een loopbrug en glijbaan. Bij de pannenkoek krijgen kinderen bovendien een leuk cadeau. 

Naast pannenkoeken staan er onder andere ook belegde broodjes, flammkuchen, schnitzel én kaasfondue op het menu. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Traaij 259, 3971 GM Driebergen-Rijsenburg
Website: www.kleinzwitserlanddriebergen.nl

Lees ook ons artikel: ‘Restaurant Klein Zwitserland Driebergen, eten & spelen in Zwitserse sferen

Hollandse Rading – Restaurant de Paddestoel

Restaurant de Paddestoel heeft een prachtige locatie in de Maartensdijkse bossen. Door de rustige ligging, leuke speeltuin en het lekkere eten, is de Paddestoel een heerlijke plek om met jonge kinderen heen te gaan. Een familierestaurant met een uitstekende keuken en vriendelijke bediening.

De menukaart is veelzijdig. Je kunt hier zowel verschillende soorten pannenkoeken krijgen als broodjes, soepen, salades, vlees, vis en vega gerechten. Voor kinderen hebben zij tevens een apart kindermenu.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Vuurse Dreef 180, 3739 KW Hollandsche Rading
Website: www.de-paddestoel.com

IJsselstein – Burgers & Pancakes 

In dit gezellige familierestaurant is er aan iedereen gedacht. Voor de kinderen is er in het souterrain een grote speelruimte compleet met mini bioscoop, Xbox, tafelvoetbal, een speelhuisje, kleurhoek en zelfs auto’s, poppen en ander speelgoed. Luier of babyvoeding vergeten? Geen probleem, bij Burgers & Pancakes is ook aan de allerkleinsten gedacht. 

Bij de samenstelling van de kindermenu kaart is er rekening gehouden met kleinere eters. Zo kunnen de kinderen kiezen uit bijvoorbeeld een miniburger, mini pannenkoek of kleine pannenkoek. Maar ook voor de oudere kinderen en ouders is er genoeg te kiezen. Van burgers tot pannenkoeken, maar er zijn ook een aantal lekkere grill specialiteiten. Alle producten worden vers bereid en komen van lokale ondernemers. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Weidstraat 12, 3401 DL IJsselstein
Website: bp.burgersandpancakes.com

IJsselstein – Pannenkoeken – Midgetgolf De Roozeboom 

Dit gezellige familierestaurant ligt tegenover het IJsselsteinse Bos en heeft maar liefst twee minigolfbanen (geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar) en een buitenspeeltuin (met zandbak, klimtouw en glijbaan annex speelhuis) die direct gelegen is aan het terras. Midden in het restaurant is een grote speelhoek met zachte speelmatten, puzzels, een treinbaan, een speelkeuken en voldoende kleurplaten en kleurpotloden aanwezig. Kinderen die kiezen voor de thema-pannenkoek worden ook nog eens geschminkt. Wordt jouw kind een prachtige prinses, stoere piraat of toch iets heel anders?

Bovendien is er een Kabouter Speurtocht van 1.7 kilometer lang. Je haalt, tegen betaling van € 5,- een knapzak waarin een puntmuts, pakje drinken, doosje rozijntjes, speelgoedje, zoekboek en een kleurplaat zitten. De opbrengst komt volledig ten gunste van het goede doel. In 2021 worden er met de opbrengst bloemen naar de ouderen van IJsselstein gebracht.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Noord IJsseldijk 89, 3402 PG IJsselstein
Website: www.pannenkoeken.org

Lage Vuursche – Familierestaurant ‘t Jagershuis

Lage Vuursche is een zeer mooie bosrijke omgeving waar je o.a. kunt wandelen. Er zijn hier dan ook meerdere restaurants te vinden. Eén die erg leuk is met kinderen is het Familierestaurant ’t Jagershuis. Aan de achterzijde van het restaurant vind je een mooi terras mét een leuke natuurspeeltuin voor kinderen. Op het menu staan o.a. pannenkoeken, maar ook soepen, tosti’s, vega-, vis- en vleesgerechten.

 • Speelhoek binnen: nee
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Dorpsstraat 11, 3749 AC Lage Vuursche
Website: www.jagershuislagevuursche.nl

Leusden – Pannekoekboerderij de Hakhorst 

Onder de rook van Amersfoort, in Leusden, is Pannekoekboerderij de Hakhorst gevestigd. Naast lekkere pannenkoeken hebben ze een speelweide met glijbanen. 

Mag je geen gluten, ei of lactose? Geen probleem, ze hebben speciaal beslag voor mensen die een intolerantie voor een of meerdere producten hebben.  

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Waarden 25c, 3831 HA Leusden
Website: www.pannekoek.nl

Lopikerkapel – Beachclub Klein Scheveningen 

Gelegen aan de Lek is er voor jong en oud hier genoeg te doen. In de zomer kan er heerlijk worden gezwommen en in het zand gespeeld. Maar ook in de winter is er genoeg te doen en beleven. Van spelen in de speeltuin tot schaatsen of binnen spelletjes spelen. Bovendien zijn er voor de kinderen zelfontworpen kleurplaten. 

 • Speelhoek binnen: nee
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Lekdijk-Oost 16a, 3412 KT Lopikerkapel
Website: www.bcks.nl

Lees ook ons artikel: ‘Spelen, eten, drinken en genieten bij Beachclub Klein Scheveningen

Maarssen – Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen

Voor een lekkere pannenkoek kun je in Maarssen terecht bij de Pannekoekenbakker aan de Maarsseveense Plassen. Tijdens de lock-down organiseerden ze regelmatig leuke speurtochten, mogelijk dat dit ze dit blijven doen. Ook zonder een bezoek aan de Maarsseveense Plassen kun je hier terecht. 

Kinderen kunnen zich gratis aanmelden voor de Kidsclub. Bij bestelling van een kinderpannenkoek of dessert ontvangen ze smulmunten, die ze kunnen inleveren in de speelgoedwinkel. Eet je hier in de week voor of na de verjaardag van je kind een pannenkoek? Dan ontvangt je zoon of dochter maar liefst 25 smulmunten. 

Binnen zijn er maar liefst twee speelhoeken te vinden. Beneden een kleine met speelgoed en een houten speelkeuken, boven bevindt zich een grotere, afgeschermde speelhoek waar ook de oudere kinderen zich kunnen vermaken. 

Naast de vestiging in Maarssen zijn er ook vestigingen in Baarle-Nassau, Buren, Doesburg, Heerle, Heusden, Holten, Oostkapelle, Plasmolen, Slijk-Ewijk, Thorn, Tilburg, Woudrichem, Zeeland (Noord-Brabant) en Zuidland.

 • Speelhoek binnen: ja 
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Herenweg 53-2, 3602 AN Maarssen
Website: www.pannekoekenbakker.nl

Schalkwijk – PAND Pannenkoek 

Iedereen is van harte welkom bij PAND Pannenkoek, maar ze zijn het meest gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. Buiten bevindt zich een stoere, volledig omheinde, speeltuin met onder andere een houten speelboot en zelfs een heuse tractor. In de grote speelhoek binnen in het restaurant staan een oude caravan en een oude Renault 4 waar kinderen lekker in kunnen spelen. Naast pannenkoeken staan er ook lekkere salades en vleesgerechten op de kaart. Bestel je een zogeheten ijsmunt, dan kunnen de kinderen na afloop zelf een ijsje kopen bij de ijssalon. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Provencialeweg 1, 3998 JE Schalkwijk
Website: www.pandpannenkoek.nl

Soest – Pannenkoekenboerderij De Smickel 

Een pannenkoek eten bij De Smickel is een ware belevenis voor kinderen. Naast lekkere pannenkoeken zijn er een videokelder met twee spelcomputers, een tuin compleet met onder andere  voetbaldoeltjes, schommels, een zandbak, een springkussen (bij mooi weer), konijnen en vogels, een Smickelpuzzeltocht en heuse Smickel Boerenspelletjes. 

Op de kaart staan meer dan 200 pannenkoeken, keuze genoeg voor iedereen. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Lange Brinkweg 26, 3764 AD Soest
Website: www.smickel.nl

Soest – Restaurant Soesterdal 

Gelegen op het terrein van Vliegbasis Soesterberg is dit al een geweldige locatie. Tel daarbij op de gave speeltuin waar kinderen direct vanaf het terras in kunnen spelen en de uitgebreide menukaart (ook voor kinderen), en je wilt hier nooit meer weg. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Verlengd Tempellaan 2, 3768 SB Soest
Website: www.soesterdal.nl

Utrecht – Buurten in de Fabriek 

Bij Buurten kom je voor een lekkere lunch, gezellige borrel of smakelijk diner. Voor de kinderen is er een vrij uitgebreide kinderkaart en bovendien een leuke speelhoek. Naast Buurten in de Fabriek zijn er nog drie vestigingen van Buurten in Utrecht en haar directe omgeving, te weten Buurten in Oost (bij het Wilhelminapark), Buurten in de Bieb (in Leidsche Rijn Centrum) en Buurten in de Gaard (Troosterhof). Alle vestigingen hebben een leuke kinderspeelhoek met speelgoed wat ook zonder problemen aan tafel genomen mag worden. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Kanaalweg 91, 3533 HH Utrecht
Website: www.kombuurten.nl

Utrecht – CastellumCafé

Het CastellumCafé is een fijn restaurant waar je met je kinderen kunt neerstrijken. Je kunt hier al vanaf 10 uur ’s morgens terecht wat het dus een uitstekende locatie maakt voor bijvoorbeeld een afspraakje met andere ouders.

Het restaurant is lekker ruim opgezet met zowel tafeltjes en stoelen, als banken voor een huiselijk gevoel. In de hoek bij de banken is ook een leuke speelhoek voor kinderen. Er ligt hier zowel gewoon speelgoed waar zij mee kunnen spelen als tekenspullen.

Bij de bar is een vitrine met TE lekkere gebakjes. Verder is het mogelijk om hier te lunchen en te dineren. Voor kinderen hebben zij een eigen menu waardoor er vast en zeker wel iets tussen zit wat je kind lust.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee, wel voldoende ruimte om lekker te kunnen spelen
 • Kindermenu: ja

Adres: Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht
Website: www.castellum.cafe

Lees ook ons artikel ‘Er valt van alles te beleven voor kinderen bij Castellum Hoge Woerd‘ en ontdek wat er nog meer bij Castellum Hoge Woerd te beleven valt.

Utrecht – Food Explore

Food Explore in The Wall heeft voor elk wat wils. Van een snackbar met heerlijke aardappel smilies, potato twisters en snacks tot een Italiaanse keuken met pizza’s. Maar je kunt er ook kiezen uit de zogeheten Dutchie keuken voor een hamburger, de Aziatische keuken met heerlijke gebakken banaan, mini loempia’s en kippenvleugels 0f de BBQ grill met knapperige maiskolven en aardappel wedges. Kies wat je lekker vindt en eet zoveel als je wilt. Maar… zorg wel dat je ruimte overhoudt voor het uitgebreide dessertbuffet, met pannenkoeken, wafels, 20 soorten toetjes, yoghurt- en softijs, 12 soorten schepijs, smoothies en vier smaken slushpuppy.

En dan is er ook nog de zeer ruime kinderspeelhoek. In Food Explore heb je geen kind aan je kinderen.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja (er is voldoende keuze voor kinderen)

Adres: Hertogswetering 195, 3543 AS Utrecht
Website: www.foodexplore.nl

Utrecht – Hygge 

Gelegen aan de rand van Tuinwijk en de Vogelenbuurt ligt restaurant Hygge, wat in het Deens staat voor ‘rust, tijd voor ontspanning in goed gezelschap’. Binnen zorgen de planten en frisse kleuren voor gezelligheid en warmte. Buiten is een ruim, sfeervol terras op het zuiden. Zowel de zon- als schaduwliefhebbers kunnen hier goed toeven. De privéparkeerplaats is buiten kantoortijden gratis toegankelijk. Ook fijn om te weten is dat eventuele babypotjes au bain marie voor je worden verwarmd.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Oudlaan 280, Utrecht (navigatie). Gevestigd in Bedrijfsverzamelgebouw De Goeman
Website: www.hygge-utrecht.nl

Utrecht – Jozef eten & drinken

Het restaurant ‘Jozef eten & drinken’, te vinden aan de Mariaplaats in Utrecht, is een leuk plek om neer te strijken met kinderen. Dit restaurant heeft een ruim buitenterras en leuke zithoekjes binnen. Bovendien heeft het restaurant binnen een leuke speelhoek én kun je er bordspellen spelen.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Adres: Mariaplaats 50, 3511 LM Utrecht 
Website: www.jozefutrecht.nl

Lees ook ons artikel ‘Jozef eten & drinken, een restaurant in Utrecht met speelhoek‘ voor een indruk.

Utrecht – Meneer Peer

De vriendinnen Floor en Renske hebben in een bijzonder sfeervol pand, met uitzicht op het sluisje, een heerlijke huiskamersfeer weten te vangen in hun restaurant. Ze zijn geopend tot 15.00 uur, dus je kunt er heerlijk koffiedrinken of lunchen. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek en staat er, naast onder andere een broodje pindakaas, ook een fruithapje op de kaart. 

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: nee
 • Kindermenu: ja

Gesloten op maandag en dinsdag. 

Adres: Bemuurde Weerd Oostzijde 36, 3514 AP Utrecht
Website: www.meneerpeerutrecht.nl

Utrecht – Mevrouw Peer

Na het succes van Meneer Peer, hebben Floor en Renske ook de vestiging Mevrouw Peer geopend in de Utrechtse wijk Tuindorp. Dit restaurant grens direct aan de grote speeltuin De Pan. Vanaf het terras kun je zelf heerlijk genieten van wat lekkers terwijl je perfect uitzicht hebt op je kroost die heerlijk aan het spelen is. Ook binnen zijn er speelmogelijkheden voor de allerkleinsten. Daar is namelijk een ruime speelhoek te vinden.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Gesloten op maandag en dinsdag. 

Adres: Eykmanlaan 1250, 3571 KH Utrecht
Website: www.mevrouwpeerutrecht.nl/mevrouw-peer

Vleuten – Anafora

Midden in het Maximapark, naast de Bosspeeltuin, ligt restaurant Anafora. Met mooi weer neem je met een verfrissend drankje plaats op het buitenterras, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Bij minder mooi weer kun je binnen plaatsnemen en kunnen de kinderen zich vermaken in de speelhoek.

De dinerkaart is niet erg uitgebreid, maar heeft toch genoeg keuze voor elk wat wils. De lunchkaart is voorzien van heerlijk belegde broodjes. De kroketten met brood zijn een echte aanrader!

Ook aan de kinderen is gedacht. Op het kindermenu staan onder andere een kindertosti, pannenkoek met jam en decoratie en kipnuggets met friet en appelmoes.

 • Speelhoek binnen: ja
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Uilenboslaan 1, 3451 GB Utrecht
Website: www.anafora.nl

Lees ook ons artikel: ‘Het Uiltjespad, de Bosspeeltuin en restaurant Anafora in het Maximapark

Zeist – Blik & Burgers

Blik & Burgers in Zeist is een speeltuin met een leuk restaurant waar ook zo nu en dan leuke activiteiten zijn waar je aan kunt deelnemen. Het decor oogt tropisch waardoor het net is alsof je op vakantie bent! De speeltuin beschikt ook over een verkeerstuin zodat je kind veilig kan leren hoe in het verkeer te handelen.

Blik & Burgers is een ideaal uitje waarbij je als ouder zijnde kan genieten van een hapje en een drankje terwijl je kinderen aan het spelen zijn (oké dit hangt er natuurlijk wel vanaf hoe oud je kinderen zijn).

 • Speelhoek binnen: nee
 • Speeltuin buiten: ja
 • Kindermenu: ja

Adres: Filosofenlaantje 9, 3703 DZ Zeist
Website: www.blikenburgers.nl

Lees ook ons artikel: Spelen, eten en drinken bij Blik & Burgers in Zeist

Lees ook onze andere artikelen met kindvriendelijke restaurants per provincie:

Foto’s © Opwegmetmama.nl & desbetreffende restaurants